Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ashermanka
20.3.13 13:32

Mishka

Tak inseminace je fakt hodně předčasná, já ji zmínila spíš jen tak, kdyby to přišlo někde na přetřes nebo jsi po 1 měsíci snažení propadala panice. Je to sice hrozná věta, TAK ji nesnáším, ale teď musíš být fakt trpělivá a netlačit na pilu. Nic se nedá uspěchat. Mám za sebou několik embryotransferů, kterýma jsem si myslela, že obejdu všechny ty možné úskalí otěhotnění a omezím to jen na zahnízdí se/nezahnízdí se a vidíš, nic. Snad to chce jen čas. Tak prosím tě zkoušejte aspoň 6 měsíců a pak se kdyžtak objednej někam do CAR. Probíhá to tak, že tě sledují v přirozeném cyklu (někdy ti dají hormony na stimulaci, pokud máš třeba potíže s ovulkou nebo předtím s otěhotněním, ale to myslím u tebe nehrozí) a pak jen chlap odevzdá vzorek, oni z něj vyberou několik miliónů nejlepších a zavedou rovnou do dělohy. Oni si pak to vajíčko už najdou a je to vlastně takové minimálně asistované přirozené otěhotnění. Je zadarmo a máš na něj nárok 6× za rok.
Hrdlo máš sice bez srůstů, ale měla jsi je nad hrdlem, a když jsem je tam měla já, tak mi říkal, že je tam ta děloha těmi srůsty zúžená. Takže je odstranil a mělo by to být v pořádku, ale spíš kdyby se znovu vytvořily, tak že těhotenství to pak už nebrání, když mi to embryo šoupnou zvenku, ale třeba spermiím by to trošku bránit mohlo, protože přeci jen je to může dost zbrzdit, oni to nejsou zas takoví držáci :) a taky jdou proti „proudu“ narozdíl od MS, které dost pomáhá gravitace :) Já jen že jsem v rámci svého „vzdělávání v IVF“ četla i o holkách, které nemůžou otěhotnět, protože mají vrozené moc úzké děložní hrdlo, které prostě spermie vyřadí z činnosti. Tak jen abys pak věděla, že je i ta možnost a nepropadala beznaději, že se to nikdy nepodaří.
MS poznáš, podle mých pooperačních průběhů jsem krvácela jasnou krví tak 3 max. 4 dny, ale silněji jen první dva, pak už tak na max. 1-2 vložky za den a pak tak 2 dny špinění, takže to že se ti rozjede MS pak poznáš, i když to nebude stará dobrá intenzita, to tě upozorňuju dopředu. A taky záleží na rozsahu zákroku, čím míň mi toho rozrušoval, tím míň a kratší dobu jsem krvácela, takže už o víkendu budeš možná bez krvácení. O stroupkách teda slyším poprvé… Jinak přes MS ti podle mě HSK neudělají, zavolej si a posuň to o týden. Myslím, že déle než 5 dní ta MS trvat nebude a já ji po HSK dostala vždycky spíš 26-27DC než jako obvykle 28, takže bys do dalšího týdne už byla po MS a případné špinění už nevadí. Ale přehoď si to co nejdřív, aby ještě měli místo. Jinak gel se stejně do týdne sám vstřebá, takže jestli máš MS dostat za víc než 5 dní, tak je to v pohodě. Ono to riziko znovuvytvoření srůstů je prý maximálně 3-5. den po rozrušení, proto by ten gel s tak krátkou účinností měl stačit.

Marsi

Ono to zas tak obdivuhodný není, já jsem ty informace fakt potřebovala, abych se s tím byla schopná nějak srovnat a v době internetu je to brnkačka… Obrázek a popisek dělohy najdeš do pár vteřin, něco sice trvá dýl, ale kdo hledá najde a vlastní zkušenost bych si sice nejradši odpustila, ale když už musela být, tak se o ni podělím, nebudu tu sedět jako žába na prameni a myslet si, že když jsem si to musela vyžrat já, tak ať si to vyžerou i ostatní… Prostě když vím, tak poradím, ono to trošku pomáhá i mně, je to taková trošku terapie se z toho vypsat. A ten CAR máš už kvůli otěhotnění, nebo vyndání tělíska nebo konzultace nebo jaké jsou teď tvoje plány?

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
20.3.13 13:37

Jinak kontryhel jsem pila poctivě měsíce a měsíce, nevím jaký měl vliv na zhojení sliznice, ale když jsem ho pak zkoušela pít před těmi embryotransfery, tak na výšku sliznice vliv rozhodně neměl. Ale po těch HSK je důležité i hodně pít, tak 2,5-3 litry denně, aby se ti líp prokrvovala děloha apod., takže i kdyby to pomohlo jen tomu, tak třeba marnej nebude. A dost taky dělá „věř a víra tvá tě uzdraví“, takže pokud s ním máš dobré zkušenosti, tak rozhodně neuškodí, ale já už od něj upustila…

• Citovat
  • Upravit
365
20.3.13 13:54

To jsi mě pobavila..= :D :D prej jak žába na prameni.. :jazyk: :jazyk:
no uvidím tedy kdy mi přijde MS ted a podle toho spočtu tu příští a kdyby to mělo být byť den před tak už můžu ne? no já vždy měla ms 6-7dní a hodně silnou na ten nejsilnější tampon, tak mi vůbec nebude vadit když teď bude slabší, nicméně jsem si vzpoměla že slabší jsem jí měla i po té první revizy, jen 3-4 dny a poslední měsíc před otěhu to dokonce bylo jen takové 2dení špinění, tak možná už jsem tam i předtím měla ty srůsty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
20.3.13 13:55

Teruš, nevíš o je s Moris?? jestli se jejm dvojčátkům daří? moc dlouho jsem jí tu neviděla, tak mám o ní starost..chtěla bych slyšet dobré zprávy od ní.. :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
20.3.13 13:59

Jojo, to já měla taky, 6-7 dní, první den ten nejsilnější tampón vydržel tak na dvě hodiny, v noci nařizovat budíka, abych ráno nebyla durch… No tak těmto dnům je už opravdu konec - kdybych neplánovala další děti, tak by ti mi to snad taky ani nevadilo. Teď jsem na 3 dnech krvácení, a to ten první tak na 2 vložky za celej den, ty další dva kdybych si nechala celej den jednu, tak stačí a pak už jen den špinění a je vymalováno… Tím tě nechci strašit, ale s návratem k původnímu opravdu nepočítej. Ještě se mi teda děje, že ta MS, co je těsně po HSK je silnější než ten další měsíc, ale pak už je to pořád stejná bída…

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
20.3.13 14:02

O Moris nevím, doufám, že jsou v pořádku, spíš myslím, že jí je třeba blbý nám tady dávat fotky z UTZ a jakoby se „chlubit“, když my se ještě nedočkaly… Aspoň já bych to tak měla, že by mi to vůči ostatním bylo trošku blbý, i když bych věděla, že mi to přejete. Snad nám sem občas něco napíše.

• Citovat
  • Upravit
365
20.3.13 14:04

No jak říkáš kdyby člověk neplánoval ty děti tak by to oprvdu vůbec nevadilo.. :twisted: ba naopak..
Terko a čím to je že je ta MS taková malá? a předtím byla taková velká? je to menší sliznicí?? kolik teď tak míváš tu sliznici? myslíš že já jí měla pořád jen tih 6mm že byla ta děloha spláclá a neměla kam růst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
20.3.13 14:06

Mě by to nevadilo, jo sice to přijde člověku líto, ale myslím že jsme tady tak daleko že to každá každé přejeme když víme jak na tom jsme.. a když nechce dávat foto tak ať dá vědět jak jí je a jestli je vše v pohodě, podpoří nás to.. :srdce: :srdce: :srdce: předtím psala pořád a teď nic.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
20.3.13 14:10

No to už teď asi nezjistíme… Já třeba před Ashermanem vůbec nevěděla o nějaké výšce sliznice a jejím vlivu na otěhotnění nebo že by třeba intenzita MS souvisela s nějakou sliznicí, já tenkrát vůbec netušila, jak vlastně funguju!! Obecně to tak je, že čím vyšší sliznice, tím by měla být silnější MS, ale i můj dr. mi řekl, že má ženské, které mají dobrou sliznici, s otěhotněním problémy nemají a přesto mají odjakživa třídenní slabou MS. To jsou prostě takové záhady. Protože já třeba jsem teď v půlce cyklu na cca 6,5mm, což si myslím, že není špatný, že rozhodně jsem předtím neměla 18mm, když MS byla třikrát silnější. Prostě něco v té sliznici je už asi nevratně poškozený a to ten nárůst ovlivňuje, nebo nevím. Myslím, že kdybych měla dřív nad 10mm v půlce cyklu, že by mi někdo řekl, že to není normální, ale že by zas ty 3-4 mm znamenaly takovej rozdíl, nevím. A jak říkám, určitě jsou zdravý ženský, který mají 8mm a krvácí stejně jako já. Takže jak to u nás bylo dřív, to už vážně nezjistíme a jak to funguje teď neví ani sami dr.

• Citovat
  • Upravit
ashermanka
20.3.13 14:13

Tak ono to taky v tom prvním trimestru moc neutíká, jedna kontrola třeba v 6tt a pak až v 12tt, tak třeba chce napsat až bude mít za sebou další UTZ, možná sama neví, jak to je… Ale o srdíčkách myslím psala, takže snad jen čeká na další dobré zprávy.

• Citovat
  • Upravit
365
20.3.13 14:18

No, to jo, to neutíká, já jsem teda od // chodila co 14dní aby si mě muj tehdejší „řezník“ ohlídal, ale i tak mi to bylo dlouhé.. a hlavně „PRD“ platné.. dneska jsem napsala na tu imunologii Dr Cibulkovi tak tu číhám pořád na mejlík jestli odepíše nebo co..slíbil že mě vezme hned tak se tu modlím aby mě vzal hnedka co nejdřív a já mohla měsíc po té další HSK pokoušet naše „štěstí“ předtím to šlo vždyky hned-první měsíc, nevěřím že tak to půjde i teď, ale to víš, naděje umírá poslední a zázraky se dějí.. a co vy? jak jste na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
20.3.13 14:20

Jo a Teruš myslíš že mi tam i teď bude ten gel dávat? a máme dodržet 6ti nedělí jak říkala sestra nebo stačí 2týdny jak říkal MM? jako jestli teda teď 6týdnů, pak zase po té další, tak si ho mezitím Ondra urve.. :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
20.3.13 14:27

Myslím, že 2-3 týdny stačí, mně už to teda trošku splývá s těmi HSK bez narkózy, tam je to kratší, protože se nedilatuje ten čípek, tak riziko zánětu je menší, ale po 3 týdnech už snad jo. A gel už myslím dávat nebude, to bys to musela mít zpátky všechno a to myslím nehrozí, už to bude vážně jen kontrola plus něco málo případně rozruší, ale pak už se gel nedává, protože když něco rozruší rychle 2× za sebou, tak pravděpodobnost, že by to znova srostlo už je prý minimální.
No my máme hodně zamraženo z toho 1.IVF, tak teď jen čekáme, který KET vyjde, jestli příští měsíc, nebo až v září, nebo taky nikdy nebo se mezitím stane zázrak, kdo ví… Nemáme problém „vyprodukovat“ kvalitní embrya, ale nemají se chudáci kde usídlit :(

• Citovat
  • Upravit
365
20.3.13 14:30

Jéééé..=(( to mě mrzí.. jaktože se nemají kde usídlit? vždyť si psala že sliznici máš..=(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
20.3.13 14:36

NO, to je právě ta záhada… Buď nestačí, nebo zvolí to místo, které je zjizvené, nebo je to ještě něco mezi nebem a zemí, nechápu to :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex