Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko i dalsi anonymni, vice nez pred 5 lety jsem resila to same, vim, ze me tady nekdo odsoudi, odsoudilo me i okoli, ale dneska uz mam skoro predskolaka a jsem moc stastna, ze ho mam i pres veskere uskali co me to stalo, vim, ze to bylo spravne rozhodnuti mit jeste jedno dite v situaci, ktera byla podobna vasi.
Aleknihomyš má pravdu, prostě zakladatelka bude nakonec šťastná, i kdyby měla jít přes mrtvoly. Ano, miluji své dítě nade vše, ale - já chci jiskření a chci a chci a chci. Co na tom, že zase po čase zmizí, vždycky můžu jít dál, že? Čemu tedy kdo říká - nadevše? Docela by mne to zajímalo. A myslet si, že najdu vztah, kterému já sama nebudu muset semtam něco obětovat, príma pohádka. Slušný a pevný vztah potřebuje tvorbu kompromisů, čili jinak řečeno - jednou obětuji něco já, jednou ty. Jestli toho nejste schopny, pak raději žádné vztahy završené dětmi nevytvářejte.
@Anonymní píše:
@Knihomyš. Nespletla sis diskusi? Nejak nechapu o cem to tady mluvis?? Vytrhnes vec z kontextu, napises strasne moudrej komentar a hrajes si na nejchytrejsi? Nevim proc, podle me to vubec nebylo nutny a tvuj komentar je hodne mimo tema. A jsem zena, ne muz
Promiň, asi spletla ![]()
Měla jsem v aktivních takovou pěknou, kde se paní rozchází s chlapem, co s ním má dítě, páč to nějak není ono - mi ji smazali či co.
A upřímně, jak si přečtu, že dítě potřebuje hlavně šťastnou matku a omluví se tím cokoliv, protáčí se mi panenky, neb se tím omluví prakticky cokoliv.
Tahle fráze imo platí tak zhruba do půl roku, max. do roku, hlavně ve spojitosti s kojením/UM, pak už stačí matka, která je schopná skrývat frustraci. (Samo, že to jde jen do určité míry a v extrémech jako týrání, alkoholismus a tak to neplatí.)
@Knihomyš. Jen jsem psala, ze nechci zit zivot pro dite, ale prozit ho s nim. Tedy najit cestu, kde dokazeme byt stastni spolu. Ne jeden na ukor druheho.
A jak to uděláš bez otce? protože sebelepší náhradní není pravý.
@inkakřivák no otec meho syna nas opustil, jeste kdyz jsem byla tehotna. A on byl ten, kdo rodinu chtel… to je ale jiny prihem. Precti si nekolik stran zpet, co jsem psala, na co jsem se ptala. Myslim, ze se opravdu vyjadrujes k jine diskusi ![]()
Promin, spletla jsem opravdu diskuzi. Ve tvém případě nevím, co poradit.