Autismus u syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
880
9.9.18 18:04

to je teda “kamaradka” :,( moc me
to mrzi, ze te tak vydesila. vyslovovat tak zavaznou diagnozu je jako kdyby rekla hele to znaminko co ma,no tak to ma rakovinu.existuje opozdeny vyvoj reci a vyvojova dysfazie, kdy deti mluvi pozdeji. synkovi nemusi byt vubec nic. jen s bim trenuj jemnou motoriku (souvisi s reci)a zkus rybi tuk. jinak autiste v tomto veku sice toci predmety, ale delaji to podezrele dlouho a u toho mavaji ruckama nebo se kolibaji (je to jejich stimulace a maji zachvat vzteku, kdyz je chces z teto aktivity vyrusit), neukazuji jednim prstem, nesdili pozornost (neukaze stylem hele mami divej nebo neukazi na predmet, ktery chteji), neprinesou ti ukazat hracku nebo vytvor, nepouzivaji gesta a nerozumi jim, maji problem s napodobou…nerozumi pokynum a neplni je. muj syn je jiny, takze mam hodne nastudovano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.9.18 18:26

Kristova noho - kéž by každýmu, kdo vyděsí svoje „kamarády“ nějakou módní diagnozou hozenou od plotny, upadl jazyk.

To že dvouletý kluk moc nemluví je zcela v normě. Nemusí to být známka žádné poruchy.

Jestli máte nějaké pochbynosti, řešte to s pediatrem, ne s internetem. A rozhodně ne s pipinama, co jen tak na pískovišti mávají lékařskými diagnozami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.9.18 18:27

@Teresa.p do tří let u kluků to není žádná porucha, většinou ani okolo toho třetího roku ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.9.18 18:29

Tak hned jsem klidnější holky ;) ona to mozna kamaradka nemyslela spatne,ale podala to dost sebejistě - Hele,tobe prijde normalni,ze si otoci odrazedlo a toci si tema koleckama ? ja byt tebou,tak zavolam detskymu a konzultuju s nim,jestli nemuze byt treba autista,, .Takze pak se holky nedivte,ze me to zarazilo. @nonina dekuji za odpoved,holt jsem jen mamina,ktera,mozna az moc,ma starost o sve dite,tak me to nenechalo klidnou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
9.9.18 18:31

Chlapecek pusobi normalne, zato kamaradka moc rozumu nepobrala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
9.9.18 18:34

Dítě je nejspíš v pořádku, ale matka má dost zásadní problém, když jí rozhodí „diagnóza“ od kdejakého jelita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
9.9.18 18:39

@Ou ja nepisu, ze ma syn zakladatelky poruchu. navic ma jen dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
9.9.18 19:18

@Teresska666 neznám dítě, které by si neotočilo odrážedlo a netočilo kolečkama, prostě to zkoumá, to snad je normální. to by mě zajímalo, co dělá dítě kamarádky, když jí tohle přijde divné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
9.9.18 19:27
@Teresska666 píše:
Tak hned jsem klidnější holky ;) ona to mozna kamaradka nemyslela spatne,ale podala to dost sebejistě - Hele,tobe prijde normalni,ze si otoci odrazedlo a toci si tema koleckama ? ja byt tebou,tak zavolam detskymu a konzultuju s nim,jestli nemuze byt treba autista,, .Takze pak se holky nedivte,ze me to zarazilo. @nonina dekuji za odpoved,holt jsem jen mamina,ktera,mozna az moc,ma starost o sve dite,tak me to nenechalo klidnou ;)

Muj syn mezi rokem a pul a cca dcema lett jenim tocil a tocil, ted mu je 6 a zadnou diagnozu, alespon zatim, mu nikdo nemel potrebu prisit. Ps sama se obcas pristihnu, ze zalibne koukam do pracky. Taaaaak uklidnujici :D

• Citovat
  • Upravit
9124
9.9.18 19:31

@Teresska666 Bych jí v té chvíli řekla „jo, přijde mi to normální - zjišťuje kde to má osku a jak dobre se to točí.“ Fakt je to normální. Znám děti co na odrážedle moc nejezdili, ale zato kolečkami točilo na všem a pokud vím, ani jedno není autista…
Ve 2 letech je moc brzo. Kluci jsou pohodlnější. A když jim okolí (máma) rpzumí, nemaj tolik potřebu mluvit. Prostě proč :nevim: I ten dotazník na 1,5 leté prohlídce mi přijde „zavádějící“. Nás se naštěstí neptala konkrétně těma otázkami, ale obecně jak se dítě chová doma.
Buď fakt v klidu. Ale chápu, že pak chvíli člověk přemýšlí co kdyby náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
9.9.18 19:34

@Poison Eve Jj, u nás chtěl i chlap pračku do kuchyňské linky, ať má „televizi“ po ruce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
9.9.18 19:50

prosim te posli mi tu rádoby kamarádku, ja ji pujcim svého syna. tomu by určila minimalne moribundus :roll: tvůj je naprosto ok,pokud chces podporit rec,davej rybi tuk. Dobry a kvalitni,ale koukni na vek,vetsina se muze az od tri let. Ja mam syna s tezkou vadou reci,koncentace,porozumeni a třeba ten rybi tuk mu fakt udelal posun.ale tvůj se mi jevi jako normalni dvoulete dite a kamoska je koza ;) prechytrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.9.18 20:29

@TMana no vis,ono jsi asi nikdy nezazila,ze od prvniho mesice veku ditete jezdis po nemocnicich s tim ze ti takhle male dite napichaji kanilama,protoze ma pres 40 teploty a nemuzou najit pricinu,pak ti o par mesicu pozdeji zjisti,ze ma mononukleozu a pak v roce po ockovani,ze ochrnul na 3 tydny na nozky.. a to nepocitam,ze ma spatnou imunitu a casto ma anginy atd. Tak ano,jsem starostliva matka a mozna teda mam i vice obavy,tak se omlouvam,ze mi to neni jedno ;).. jo holky,je pravda,ze s tou prackou to delam obcas taky:D takze asi usuzuju,ze prcek je v pohode :) nebo mozna nejsem v pohode ja :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.9.18 20:31

A co se tyce te kamaradky,ono je hodne tabulkova mamina a jeji deti jsou v ,,norme,, jak rika,v roce chodili,ve dvou letech normalne mluvi atd… takze spis to asi clovek musi brat s nadhledem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
9.9.18 20:41
@TMana píše:
Dítě je nejspíš v pořádku, ale matka má dost zásadní problém, když jí rozhodí „diagnóza“ od kdejakého jelita.

proč by měla mít problém?polekala se ,co je na tom…ty asi nemáš děti,že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+