Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, poradíte prosím bezpečnou autosedačku 15–36 kg, do auta bez isofixu?
Máme občasného „spáče“, co usne za jízdy, existuje taková aby byla v případě potřeby pohodlná i pro spící dítko?
Díky moc za rady ![]()
@Boudice23 většina sedaček 15-36 se dá polohovat, ale už se nenaklápí celá jako v případě menších sedaček, u těch 15-36 se polohuje pouze zádová opěrka, tím že se naklopí. Jo a je to potřeba udělat před jízdou, za jízdy se polohovat nedají, hlavně za jízdy je sedačka i dítě připoutané pásem, takže se s tím nedá hýbat bez uvolnění pásů, což se za jízdy nesmí.
Koukněte třeba na Besafe IZI Up ta se polohuje takovými pákami z boku, a dokáže si ji napolohovat i dítě, když v té sedačce sedí.
@steeve Dobrý den, potřebuju akutně sedačku pro 2,5 roku staré dítě, má 97 cm a 16 kg. Dosud jezdila v Britax Firstclass, jenže jsem si včera všimla, že pásy jí jdou nikoli nad, ale pod rameny dovnitř autosedačky a výš už dát nejdou. Takže je třeba, abychom ji bleskově vyměnili. Potřebujeme něco na Isofix, ale i bez - máme 2 auta - jedno Octavia s Iso, jedno je VW Passat starý, B4 bez. Druhé auto chceme tak do roka vyměnit za mladší model s Isofixem.
Co máme pořídit?
@Genovesa Koukala si treba na testy ADAC Zrovna ted maji trochu negativni publicity, tak zas to ale snad nevadi. ![]()
@miaPRG Koukala, ale nemám moc času se tím prokousávat vzhledem k tomu, že moje němčina je tristní
. Jak to myslíš s tou negativní publicitou
? Něco mi uniklo
?
My teď kupovali Römer Kid plus a myslím, že je to kvalitní autosedačka. Sice uvolňovala sedačku mladší sestře, ale při svých asi 100 cm a 15kg (2,5r) se nám to King plus tak tak vešla…
@Genovesa romer kidfixe pripadne nejake nasledovniky a myslim ze chybu neudelate ![]()
Nebo jsou jeste ke zvazeni cybex solution x2fix a maxi cosi rodifix ![]()
Příspěvek upraven 18.04.14 v 08:13
@Genovesa no tak nejlépe už isofixovou 15-36( dají se použít i bez isofixu)
a mezi nejlepší co do bezpečnosti nyní patří Römer Kidfix XP SICT a nebo levnější variantu starší model Römer Kidfix
@steeve Děkuji, ještě prosím o odpověď, jaký rozdíl je mezi verzí 2014 a 2013 , popřípadě i mezi tím starším modelem, co jste dával odkaz? Peníze bychom měli i na ten nejdražší model, ale tak nazbyt těch peněz není…
@Genovesa ten starší Kidfix se vyprodává, nově se už nevyrábí, proto je to kol. 2013,( a ten starší se dělal jako Kidfix a Kidfix SICT- to SICT jsou ty boční vaky, vylepšená boční ochrana, jinak jsou stejné)
kdežto ten nový Kidfix XP SICT je novinka, takže rok 2014, je konstrukčně úplně jiný, má vylepšenou boční ochranu, i čelní ochranu, nemá područky, takže eliminuje chybu v poutání, má pojistku na vodiči pásů aby se pás nevyvlékl…, takže mnoho věcí má jinak.
Tak jsme se byli dneska podívat na toho nejnovějšího Kidfixe, dcera v něm seděla v pohodě. Jen nás vykolejil pan prodavač, který tvrdil, že by bylo pro dceru bezpečnější ji ještě co nejdýl nechat ve Firstclass, že je to pro ni bezpečnější kvůli věku (2,5). Přesto, že jí pásy vchází do sedačky pod úrovní ramen.
Co vy na to?
@steeve?
Prosím o radu. Vybírám sedačku pro syna - 2roky, ale vzrůstem i váhou jak 3leťák, takže nebude z těch drobnějších
Chci koupit tedy 15-36kg. Chtěla jsem Romer, ale když si tam sedl, byla mu nějaká "maláů lepší byla Maxi-cosi Airprotect a Recaro Monza Nova. Kterou z těchto dvou mám vybrat. Mám ted auto bez iso ale v dohledný době budeme kupovat novější, tam už asi bude. Moc díky