Autosedačka 15-36 kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
473
19.4.13 22:03

@steeve prosím, mohl byste mi poradit? Rozhodovala jsem se mezi dvěma autosedačkama ROMER KIDFIX SICT a CYBEX SOLUTION X2-FIX. Nakonec jsem se rozhodla pro Romer. Máme ale Octavii starší model, myslím rok 1999 (nejsem si jistá) :oops: Dočetla jsem se, že v Octavii není možné u sedačky Romer dát hlavovou opěrku do plné výše, když je sedačka připevněná na isofix. Prý v tom brání nějaký sloupek. Nevíte, jestli je to pravda nebo jsem to tvrzení třeba jen špatně pochopila? V případě, že by to byla pravda, tak bychom museli časem zase řešit koupi nové autosedačky, což nechceme a podsedák nepřipadá v úvahu.

Dále jsem se chtěla zeptat, jestli byste mi mohl poradit dobrou bezpečnou autosedačku 9-36kg, která má isofix, ale cenově by neměla přesahovat 4000Kč. Kamarádka shání pro syna, který momentálně jezdí v Meggy 9-18kg (přesný typ nevím), takže na koupi opravdu spěchá, protože ta sedačka je vážně hrozná.

A ještě mám poslední otázku, jesli můžu. U Romer King Plus se mi prodřel pásek na utahování pásů sedačky. Je to prodřené přibližně do 1/4 toho pásku. Dá se to reklamovat? Nebo kdybych to nechala vyměnit na vlastní náklady, kolik by to asi stálo? Nejspíše to má vliv na bezpečí dítětě, když ta rozpáraná část „vyjede“ až když je malý téměř dotažený :(

Doufám, že jsem všechno popsala dost srozumitelně a jestli jste to dočetl až sem, tak vám moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2163
21.4.13 12:46

Dobrý den @steeve, rozmýšlím mezi koupí Römer KIDFIX 2013 a CYBEX Solution X-FIX 2013, obě tedy s isofixem, ikdyž zatím v nynějším autě nevyužijeme. Na některých stránkách píší že Romer se dá polohovat do více poloh do lehu při ukotvení isofitem, chápu to dobře že se dá polohovat do lehu jen při ukotvení isofixem a při připnutí pásem ne? Jak je to tedy u Cybex? Jinak jak jsem koukala na vaše předchozí rady tak obě jsou velice bezpečné. Cybex je o trochu prostornější, synovi jsou 3 roky, má 100cm, 15,2kg, ale přesto je hodně drobnej, tak nevím jestli spíše nezvolit tu užší Romer. Moc moc děkuji za odpověď :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.4.13 08:08

@Hlaváčci u některých aut je šikmo skloněný C sloupek a tam pak nejdou sedačky 15-36 vysunout do nejvyšší polohy, netýká se to jen Römeru, ale všech podobně velkých sedaček, ale někdo na to upozorní, někdo ne, vzhledem k tomu, že nejvyšší vysunutí budete potřebovat za třeba 5 let, tak můžete mít do té doby jiné auto, jinou sedačky, nyní pokud kupujete sedačku 15-36 a dítěti jsou třeba 3 roky bych se tímto nezatěžoval.
bezpečnou sedačku 9-36 s isofixem za 4000,– nekoupíte.
s tím páskem, nevidím to, takže nmemůžu posoudit, jestli je to na reklamaci, nebo to bylo prodřené užíváním, takže nejlépe zkuste to u prodejce, jak to posoudí, jinak náhradní pásy se musí vyměnit celé, sada stojí 1899,– a máme je skladem:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.4.13 08:11

@Evamartinek Römer Kidfix se dá polohovat jak připnutý na isofix, tak i jen na pásy, u Cybexu to samé,
prostornější celkově třeba v oblasti sedu je Kidfix, některé části má více sevřené, jako třeba opěrku hlavy, ale to je zase lepší při usnutí dítěte, nejlépe vyzkoušet, která bude dítěti lépe vyhovovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2163
22.4.13 19:21

Steeve moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
22.4.13 19:24

@steeve moc vám děkuji za informace. V obchodě mi toho totiž moc neřekli a ani jsem si ji nemohla vyzkoušet v autě, protože ji zrovna neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
1.5.13 11:43

@steeve nakonec jsme úplnou náhodou objevili obchod pár kilometrů od nás a ten Romer Kidfix Sict krásně do naší Octávky vešel, dokonce jde hlavová opěrka zvednout do plné výše, tak jsme ho hned koupili a jsme opravdu moc spokojení.
Kamarádka nakonec koupila Cybex pallas fix a je taky maximálně spokojená.
Ještě jednou moc děkuji, že jste si našel čas, abyste mi poradil. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
4.5.13 14:46

Dobrý den.
Mohli byste mi, prosím, poradit…Zůstáváme věrni značce Maxi Cosi, už tedy 3. v pořadí RODI, ale teď nevím, jaký typ.
MC Rodi SPS nebo XP nebo Airprotect?
Nemáme isofix (Ford Mondeo 2004)a chceme polohovací a samozřejmě maximálně bezpečnou. Moc Vám děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
4.5.13 16:13

@grokat na isofix pokud se nepletu není žádná z nich. Jinak ta XP by měla být lepší a AIRPROTECT nej. Ale netuším jestli byly odděleně testované. To bys musela kouknout na testy ADAC 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.5.13 17:02

@grokat nejbezpečnější z nich je Rodi Airprotect, a také nejlépe polohovatelná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
7.5.13 17:39

Děkuji, už ji máme doma…MC Rodi AIP :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
14.5.13 11:11

Opožděně děkuji všem za rady :)
Nakonec u nás vyhrála autosedačka Römer KID Plus, právě kvůli rozšiřovacím područkám.
Cena byla 3.200.-
Syn v ní už i spal a hlava pěkně drží. Je lehoučká a dobře se s ní manipuluje.
Až doroste náš nejmenší, ráda do ní znova půjdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5831
26.11.13 08:06

@steeve Dobrý den, moc ráda bych Vás chtěla poprosit o radu. Mám dvojčata, 3 roky, výška přes 100 cm, jedno má 15kg, druhé jen 13kg. Máme pro ně Romer 9-18 kg, ale začíná to být malé, začínají jim koukat hlavy ven a u jedné už pomalu nestačí teď v zimě pásy. V druhém autě máme Cybex ISIS 9-36 kg s pultem.
Nyní zvažuji namísto Romerek koupit také Cybex - free fix. Můj dotaz je, zda nevíte, zda se k nim dá použít pultík ze sedačky ISIS - že by ta menší dcera jezdila s pultíkem i u sedačky cybex free fix. Předem děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
26.11.13 08:13

@lenca78 Dobrý den, ne nemůžete k FreFixu použít pultík z ISISU, akčoliv ISIS vychází technicky z Freefixu, tak ale Freefix je homologován až od 15 kg, a není pro pultík homologovaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5831
26.11.13 08:18

@steeve mockrát děkuji, mě přišly ty sedačky na pohled stejné. A co byste radil? Koupit jedné znovu ISIS a druhé free fix bez pultu od 15 kg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí