Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Kutasko, ty boční vaky se nesmějí dotýkat auta- karoserie či okna, ale nemám tuto konkrétní sedačku vyzkoušenou v autě Opel Astra- nejlepší je zajeďte do prodejny a vyzkoušejte ji, nicméně Vaše auto nemá isofix, a Cybex Solution X-2Fix je isofixová, Opel Astra má isofix až od roku 2004
pokud má dcera jen 8kg, tak nemůže jít do posměrné sedačky 9-18, a pokud se již nevejde do vajíčka, tak jděte do větší sedačky, ale kat. 0-18, kde bude stále v protisměru
Kutaska píše:
Měla bych 2 dotazy na steva. Chtěla bych koupit synovi sedačku 15 - 36 a vybrala jsem Cybex Solution X2-fix. Jenže jsem se dočetla, že umělý chránič se nesmí dotýkat auta - nemáte zkušenosti s touto sedačkou a Opel Astra r.2000? A druhý dotaz se týká mé dcery, která má ted 13 měs. a 75 cm jenže má jen 8100 kg. Ale ve vajíčku (x-car), ted v zimě když je oblečená, jí už čouhá hlava ven. Myslíte, že ji už můžu dát do té větší?
Děkuji
Lenka
No teda - 8 tun 1 v roce, to musí bejt kus !
Jinak ale k dotazu na X2 fix. Tato sedačka je kompatibilní s Opelem Astra až od r.v. 2004 viz následující odkaz
http://cybex-online.com/…ypelist.html?…
takže zkuste něco jiného…
No teda - 8 tun 1 v roce, to musí bejt kus !Jinak ale k dotazu na X2 fix. Tato sedačka je kompatibilní s Opelem Astra až od r.v. 2004 viz následující odkaz
takže zkuste něco jiného…
jéé hups a já myslela jakého mám drobka
a ono né
tak to jsem v háji - jsem ji dnes objednala - tam zkusím zítra zavolat co mi řeknou ![]()
Kutaska píše:No teda - 8 tun 1 v roce, to musí bejt kus !Jinak ale k dotazu na X2 fix. Tato sedačka je kompatibilní s Opelem Astra až od r.v. 2004 viz následující odkaz
takže zkuste něco jiného…Tak když je to eshop tak nebude problém objednávku zrušit. Při nejhorším to bude stát poštovný zpět, jestli už to poslali…
jéé hups a já myslela jakého mám drobkaa ono né
tak to jsem v háji - jsem ji dnes objednala - tam zkusím zítra zavolat co mi řeknou
vsevedpíše:
JP píše:Ano, pokud má vaše Fabia isofix (což by r.v. 2008+ na 99% mít měla) tak se sedačka může umístit na 2 místa vzadu - doprava nebo doleva. Nesmí být vzadu na středu ani na sedadle spolujezdce (kvůli airbagům). Mám solution x-fix a můžu doporučit. Jednak je to vítěz asi milionu všech možných bezpečnostních testů a jednak je s ní jednoduchá manipulace, montáž po nacvičení asi tak 10 sekund a malýmu je i pohodlná
Chci se zeptat,máte někdo nějaké zkušenosti, jak pozitivní tak negativní, s autosedačkou Cybex Solution X-FIX 2011?
A nevíte jestli je její isofix kompatibilní se Škoda Fabie r.v. 2008, 2009?
Dík za každé info
Jana
Dík moc za info. ![]()
Ahoj, mám dotaz.
Koupila jsem si sedačku Autosedačka Cybex SOLUTION X2 2012 s doměním, že má izofix.
Až když mi dnes došla jsem zjistila, že ho nemá a že v názvu sedačky chybý slovo FIX. ![]()
Ale uvědomila jsem si, že malého vozí i moji rodiče (babička a děda), kteří mají Opla, kde není izofix. A tak si říkám, když autosedačku vyměním za tu s izofixem, nebude ten izofix vadit při tom když budem chtít dát autosedačku do auta k rodičům?
Nebo se ten izofix dá oddělat?
dík za každé info
já ji teda ještě nemám čekám ji každým dnem, ale všude píšou, že můžeš s izem vozit i v autě kde není. Objednala jsem si totiž s izem -ale v autě ho nemáme - chcem kupovat nové auto kde izo bude.
JP píše:
Ahoj, mám dotaz.
Koupila jsem si sedačku Autosedačka Cybex SOLUTION X2 2012 s doměním, že má izofix.
Až když mi dnes došla jsem zjistila, že ho nemá a že v názvu sedačky chybý slovo FIX.![]()
Ale uvědomila jsem si, že malého vozí i moji rodiče (babička a děda), kteří mají Opla, kde není izofix. A tak si říkám, když autosedačku vyměním za tu s izofixem, nebude ten izofix vadit při tom když budem chtít dát autosedačku do auta k rodičům?
dík za každé info
když ji vyměníte za sedačku s isofixem, tedy model Solution X2-FIX tak ji můžete používat i v autě bez isofixu- isofixová ramena zůstanou zastrčená v sedačce
a naopak, když si necháte tuto sedačku bez isofixu, tak u můžete používat v autě bez isofixu i s isofixem, bude připoutaná jen pásem
Dobrý den prosím vás o radu jakou autosedačku mám koupit když má malej v 17 měsících. 16 kg a 85cm …opravdu už jsem bezradná
děkuji moc za pomoc kačka
katka1809 píše:
Dobrý den prosím vás o radu jakou autosedačku mám koupit když má malej v 17 měsících. 16 kg a 85cm …opravdu už jsem bezradnáděkuji moc za pomoc kačka
a co máte nyní za sedačku? , pokud 9-18 tak se do ní musí vejít, když má teprve 85cm
jinak do sedačky 15-36 nemůže , na to je moc malý výškou a nemá ani věk, takže pak jedině 9-36, a nejlépe zajít do obchodu a zkoušet, do které se vejde
steeve píše:JP píše:když ji vyměníte za sedačku s isofixem, tedy model Solution X2-FIX tak ji můžete používat i v autě bez isofixu- isofixová ramena zůstanou zastrčená v sedačce
Ahoj, mám dotaz.
Až když mi dnes došla jsem zjistila, že ho nemá a že v názvu sedačky chybý slovo FIX.![]()
dík za každé info
a naopak, když si necháte tuto sedačku bez isofixu, tak u můžete používat v autě bez isofixu i s isofixem, bude připoutaná jen pásem
Moc děkuji za odpověď.
Chci se ještě zeptat.
K autosedačce byl jako dárek Fixing Belt/Upevňovací pás Cybex.
Je mi jasné, že nebude mít stejnou funkci jako izofix. Ale plní tento pásek svou funkci a drží aspon trochu autosedačku u sedadla nebo je to jen „reklamní“ trik?
Samozřejmně chci pro své dítě to nejlepší, ale kladu si otázku jestli má cenu autosedačku složitě měnit za jinou, nebo zda je i ta co máme + Fixing Belt/Upevňovací pás Cybex dostatečně bezpečná i tak.
Otázka tedy zní: „Můžu tedy v klidu spát s vědomím, že mé dítě bude jezdit v bezpečné autosedačce (myslím tu, kterou právě máme, tedy bez izofixu s upevňovací pásem Cybex)?“
když se podáíváte na výsledky testů tak Cybex Solution X i Solution X-FIX mají 4*, takže obě Vám ochrání dítě stejně dobře. Ta na isofixu bude lépe držet, takže ji nemusíte poutat prázdnou a drží sedasčku i v případě nárazu, takže netlačí na dítě svou vahou. Sedačka bez isofixu drží jen na pásu, proto se prodávají i fixační pásky, aby držela i prázdná, aby se nenakláněla, nikdy to nebude úplně jako isofix, který je přeci jen kov na kov pevně do auta, ale zlepší to stabilitu sedačky.
Takže odpověd je ano, dítě v obou sedačkách bude jezdit bezpečně, za předpokladu, že tam bude dobře připoutáno.
Připadám si už jako sedačkový blázen ![]()
Pracně jsem vybrala do svého auta Romer Kidfix, posléze do manželova auta Cybex Solution X-Fix,a ted aktuálně řešíme sedačku do auta tchýně,která bude vyzvedávat dceru 1× týdně ze školky a pojede s ní po Praze..
Synovce (5let) vozí jen v sedáku,což já jsem pro svou dceru zatrhla!
Takže chci koupit nějakou kvalitní,ale nemusí být extra pohodlná,hlavně aby sloužila oboum dětem pár let.
Chtěli jsme vzít zase Solution X-Fix,co nejlevněji,ale klekce 2011 už je v podstatě v čoudu..,takže zvažujeme koupi Free-Fix.
Jenže, Steeve,ji tady nehodnotí moc dobře? Je vážně nebratelná?
befana píše:
Připadám si už jako sedačkový blázen
Pracně jsem vybrala do svého auta Romer Kidfix, posléze do manželova auta Cybex Solution X-Fix,a ted aktuálně řešíme sedačku do auta tchýně,která bude vyzvedávat dceru 1× týdně ze školky a pojede s ní po Praze..
Synovce (5let) vozí jen v sedáku,což já jsem pro svou dceru zatrhla!
Takže chci koupit nějakou kvalitní,ale nemusí být extra pohodlná,hlavně aby sloužila oboum dětem pár let.
Chtěli jsme vzít zase Solution X-Fix,co nejlevněji,ale klekce 2011 už je v podstatě v čoudu..,takže zvažujeme koupi Free-Fix.
Jenže, Steeve,ji tady nehodnotí moc dobře? Je vážně nebratelná?
Free fix je naprosto v pohodě !!! Hlavně pro účely, pro které tu sedačku chcete koupit. Je méně polohovatelná do výšky a opěrka hlavy se nedá polohovat vůbec. To ale na krátkých cestách (kdy dítě obvykle neusíná) není nijak závažný nedostatek.