Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Preji hezky den, my jsme ted poridili male autosedacku od Chicca. Prvni jsme meli Key 1 (9-18kg) a ted jsme poridili Key 2-3 (15-36kg). Pisi,ze v testech od DEKRY ma hodnoceni pet hvezdicek - vyborne ohodnoceni.
Mall,mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix( Kidfix SICT), nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid ( Kid plus a varianty SICT), Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo
pokud nemá dítě 15 kg, nemůže jít do sedačky 15-36, proto jsou homologovaná na kila.
Ale jestliže má 95cm, tak se bez problému musí vejít do sedačky 9-18, tak tam vydržte, než doroste na 15kg.
Steeve děkuji:) Mohu se zeptat, zda isofixové sedačky lze použít i do auta bez isofixu a připoutat jen pásem jako ostatní? Tu Romer kidfix? A isofix použít až budeme mít nové auto? Mohu se zeptat, v jakém obchodě pracujete? Že bych se pak na Vás obrátila, až budu kupovat?:) Takového odborníka člověk jen tak nenajde:-D
ano, Kidfix jde připouta i bez isofixu, necháte isofixová rramena zasunuta v sedačce a poutáte pouze pásem, jako ostatní kalsické sedačky 15-36, až koupíte auto s isofixem vysunete isofixová ramena ze sedačky a přicvaknete na isofix- otázka 2 vteřin.
kontakt na mě je pod každým příspěvkem, jinak zde stránky E-shopu: http://autosedacky.mimishop.cz a samozřejmě máme kamenný obchod
a pokud potřebujete další informace ohledně autosedaček, zde moje poradna na Emiminu: https://www.emimino.cz/…autosedacky/
Zdravím ![]()
chci se zeptat.. i když už tady vlastně vše zaznělo, ale to víte, člověk se chce stejně ujistit, jak je to v jeho konkrétním případě…
Dcerka (za měsíc 3 roky) má cca 98cm a 16kg. Zatím je v sedačce do 18kg, máme Maxi Cosi Priori XP. vejde se tam krásně, ale připadá mi, že hlavu už má moc vysoko, že jí čouhá nad ty boční polštářky.
Začala jsem proto uvažovat o koupi nové, tedy od 15 kg, nejlíp asi tu Romerku KidFix.
Takže jen pro ujištěnou. Když jsou Barče teprve 3, ale má přes 15 kg a těch 98 cm, může už do sedačky 15-36?
díky moc
Sylva
Sylvii píše:
Zdravím![]()
chci se zeptat.. i když už tady vlastně vše zaznělo, ale to víte, člověk se chce stejně ujistit, jak je to v jeho konkrétním případě…
Dcerka (za měsíc 3 roky) má cca 98cm a 16kg. Zatím je v sedačce do 18kg, máme Maxi Cosi Priori XP. vejde se tam krásně, ale připadá mi, že hlavu už má moc vysoko, že jí čouhá nad ty boční polštářky.
Začala jsem proto uvažovat o koupi nové, tedy od 15 kg, nejlíp asi tu Romerku KidFix.Takže jen pro ujištěnou. Když jsou Barče teprve 3, ale má přes 15 kg a těch 98 cm, může už do sedačky 15-36?
díky moc
Sylva
může, ale vzhledem k výšce to chce určitě vyzkoušet, aby jí pás nešel přes krk
a ještě bych jí nechala v 9-18 dokud se vejde- hlava z ní může koukat do výšky uší ![]()
jej, to je rychlost
tak ju, ještě ji tam necháme.. pokud může koukat hlava, tak je vše ok ![]()
díky ![]()
S
ano, již má všechny parametry pro přestup do sedačky 15-36, ale pokud se vejde do stávající 9-18 tak ji tam zatím klidně nechte.
Ahoj, potřebuji poradit. Mladšímu synovi jsou krátce 2 roky, ale už má přes 18 kg, takže už stará sedačka nestačí. Všude na netu uvádějí, že je to do cca 4 let
a pak už se dítě poutá jen automobilovým pásem. Nevíte někdo, jestli existuje autosedačka, kde jsou 5ti bodové zabudované pásy do vyšší hmotnosti než těch obvyklých 18 kg? Mám strach, že se mi z autopásu bude vyvlíkat. Díky.
ne, vnitřní pětibodové pásy jsou jen do 18kg, i u sedaček 9-36 jsou jen do 18 kg, poté se ze sedačky musí vymontovat a dítě se poutá v sedačce jen tříbodovým pásem
Děkuji moc za odpověď. Toho jsem se bála.
Pročítám diskuze a všichni píšou, že by dítě před 2,5 lety do velké sedačky nedali. Tak je jediné řešení, půl roku nejezdit autem? ![]()
ono sedačky 15-36 , které nemají již vlastní pásy a poutají se tříbodovým pásem jsou pro děti které mají min. 15kg, min. 2,5 roku a min. výšku 94-100cm, ale pokud je dítě přes 18kg, tak již nezbývá než jít do 15-36 i když ještě nemá 2,5 roku, s váhou přes 18kg již nemůže být v sedačce 9-18. Váha je při volbě sedačky z těch parametrů nejdůležitější.
Jasně, já vám moc děkuji za odpovědi. Už mi z toho jde hlava kolem. Ještě se zeptám, pokud na mě budete mít trpělivost, když jdeme kupovat novou sedačku, šel byste určitě do isofixu?
Dobrý den Steeve a ostatní,
můžete mi prosím napsat, které z novějších autosedaček nebo obecně ze všech autosedaček v kategorii 15-36 kg je nejbezpečnější? Napište mi prosím tři nejlepší, bez ohledu na cenu. V autě izofix nemám, ale pokud lze použít sedačku s izofixem i do auta bez izofixu, raději bych koupila s izofixem, pro případ, že nové auto ho bude mít;)
Druhá otázka, pokud syn bude mít 100 cm, ale 14 kilo, tak do sedačky 15-36 kg nemůže? V tuto chvíli má 95 cm a 13,5 kg bez oděvu. Děkuji moc za rady.