Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ty boční vaky u SICT jsou jako airbagy v autě, jenže už nafouknuté, a při nárazu upouští vzduch a tím se sníží náraz do sedačky
Römer na všechny sedačky nabízí náhradní polystyreny, můžete je koupit zde: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Potřebuji koupit nějakou levnější sedačku tchýni do auta,bude dceru 1× týdně vozit ze školky.
Bazarové jsem viděla Chicco či Concord, v kategorii 15-36kg.
Steeve : jsou to aspon trochu bratelné autosedačky? Nebo myslíte,že pro 3letou dceru,15kg by stačil už jen podsedák? Asi ne,že.. ![]()
podsedák určitě ne, a vzhledem k tomu, že dítě musí mít sedačku do 150cm a 36 kg, což je cca 10-12 leté dítě Vaše dcera má 3 roky, takže sedačku potřebuje dalších min. 7 let, tak bych nešel do bazarové, ale koupil novou, sedačky mají životnost 5max. 6 let, takže koupit použitou 3-4 letou a za 2 roky shánět novou je nesmysl.
Jestli to je pro tchýní na 1× týdně vyzvedávet ze školky, tak kupte novou a může být z nějaké levnější řady, třeba toto:
http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a přitom má 3* z bezpečnosti
steeve píše:
podsedák určitě ne, a vzhledem k tomu, že dítě musí mít sedačku do 150cm a 36 kg, což je cca 10-12 leté dítě Vaše dcera má 3 roky, takže sedačku potřebuje dalších min. 7 let, tak bych nešel do bazarové, ale koupil novou, sedačky mají životnost 5max. 6 let, takže koupit použitou 3-4 letou a za 2 roky shánět novou je nesmysl.
Jestli to je pro tchýní na 1× týdně vyzvedávet ze školky, tak kupte novou a může být z nějaké levnější řady, třeba toto:
http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a přitom má 3* z bezpečnosti
Díky moc za radu,to mě nenapadlo ![]()
Jsme zvyklí na komfort Roemerek,tohle bude asi zcela jiné,že? ![]()
A ta značka,co jste doporučil,je lepší ten potah black nebo jeans(to je normální látka jen v designu jeans??)
ano, samozřejmě, že komfort sedačky za 1300,– a Römera za 3000,– je někde jinde, tato je méně polstrovaná, je dělaná na cenu, do druhého auta, kde se nejzdí velké dálky, ale na cestu do školky stačí a je s dobrou bezpečností,
ta Jeans je klasická látka jen s Jeans potiskem, na omak je příjemnější Black, je spíš k semiši
Dobrý den, mám takový hloupý dotaz. Koupili jsme nakonec rodičům do auto romer kid. Já jsem ze spoda vytáhla knížečky s návodem a nyní mi to nejde zpět zavřít. Co s tím
?
steeve píše:colafit píše:všechny STM 15-36 mají 3, tedy modely Ipai, Ipai Seatfix i My Seat, takže z bezpečnosti o 1 horší než u Römeru, ale zase levnější
Pěkonou sobotu, mohu se zeptat, jak vychází v testech autosedačky Storchenmühle, kategorie 15 - 36 kg. Koupila jsem si Romer Kidfix, ale do auta prarodičů jsem si myslela něco levnějšího. Naví nemají isofix. Děkuji.
když to budete zavírat tak ty dvířka malinko prohněte směrem ven, aby zapadly ty 2 západky
Prosím o radu,kterou z těchto sedaček vybrat, Maxi-Cosi Rodi airprotect,Cybex solution X2 nebo Concord Lift core??? Díky moc za pomoc
Ahoj,
syn už taky potřebuje autosedačku 15-36kg.
Zajímalo by mě jaký je hlavní rozdíl zda když má/nemá autosedačka isofix.
Připadne mi, že když ho nemá a je čelní náraz, tak ta autosedačka dětsko přimáčkne k pásům.
Je to pravda, nebo to vidím jen moc černě?
Jde mi o to, zda má isofix něco navíc než „jen“, že je bezpečnější oproti uchycení tříbodovým pásem.
Dík za odpověď, Jana
tak isofix u sedaček 15-36 má dvě hlavní funkce,
za 1. drží sedačku v autě i když je prázdná, takže ji nemusíte prázdnou stále poutat, nepřipoutaná by v případě nehody mohla zranit další osoby v autě
za 2. sedačka v případě nárazu pokud je připojená na isofix tak drží na isofixu a netlačí vahou sedačky do dítěte do pásů, takže je menší tlak na dítě
Dobrý den Steeve, prosím vás jaký je rozdíl mezi Romer Kid Plus 2012 Trendline a Classicline?
classic a trend je označení potahů, takže materiál potahů, jinak sedačka je technicky stejná, v popisu u zboží najdete popsány rozdíly: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Dobrý den,Steeve chtěla jsem se zeptat, budu pořizovat dceři autosedačku 15-36 kg, máme felicii a 3 děti, ty starší už sedačku nepotřebují ani podsedák…můžete mi prosím poradit jaká autosedačka by byla vhodná??? Nepotrpím si na značku, ale také nechci žádný šmejd, nějak se v tom ztrácím…nejraději bych nějakou která má svoje pásy a pásem co je v autě se připoutá na pevno k sedačce. také pokud možno, nevím zda je to bezpečné bych nejraději sedačku měla uprostřed kde je pás jen 2 bodový…nutno vzít v úvahu, že dcera bude autosedačku potřebovat dýl než nám vydrží felicie, takže aby pak pasovala i do jiného auta, ale do jakého to ještě nevím, no a te´d z toho začarovanéhi kruhu ven.
Díky za radu