Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chci se zeptat,
máte někdo nějaké zkušenosti, jak pozitivní tak negativní, s autosedačkou Cybex Solution X-FIX 2011?
A nevíte jestli je její isofix kompatibilní se Škoda Fabie r.v. 2008, 2009?
Dík za každé info
Jana
cermonca píše:Beruska 5 píše:No jsem zklamaná páč už je o 250 dražší,tudíž teď 2830.Je to z mall.cz a právě že je u nás ve městě tak alespoň neplatím poštovné.jsem zjistila že když mají už pár kusů tak to zlevní a když naskladní tak zas vrátí cenu.už se nám to stalo i s něčím jiným.cermonca píše:cermonco mohu se zeotat za kolik ji u vás mají??? taky ji chci pořídit, díky
Tak je rozhodnuto jdu do Romera ještě jí tu u nás mají za super cenu
aha, tak díky moc, máš docela výhodu s tou poštou
ale i tak je cena pěkná, hlavně že je na mall plno reklam a nenapadlo mě se tam juknout ![]()
Dobrý den Steeve, i já jsem na vážkách
. Synovi je 3,5, na 3 letech měl 102cm, jenže stále váží 13 kg. Máme Romera 9-18kg a příjde mi na něj už malá.
Jenže další sedačka je od 15kg - tuto váhu bude mít nejdřív tak za rok, dva. ![]()
Co s tím?
A jaký je Váš názor na autosedačku FAIR, Junior 15-36kg?
Děkuji. Lucka
Pokud nedosáhne váhou na 15 kg, tak nemůže jít do 15-36, zkuste co nejdéle vydržet v 9-18, pokud by to už dál nešlo, tak jděte do 9-36, kde jsou pásy až do 18 kg
Ohledně Fair Junior 15-36, z hlediska bezpečnosti je to dobrá sedačka , má 4*, za slušnou cenu, ale ta cena se projevuje třeba na pohodlí, sedačky dražší, jako třeba Römer, Maxi-cosi, Cybex, Concord.. jsou pohodlnější
takže pokud chce někdo levnou bezpečnou sedačku je Fair dobrá volba, pokud oželí trochu to pohodlí
steeve dotaz (snad nevadí, že mírně off topic…opravdu jen mírně…)
Jde mi o to, z Vaší zkušenosti..
existuje vůbec auto, kde by byl isofix na všech sedadlech ve druhé řadě, případně na sedadlech ve třetí řadě??
Zatím jsem vydedukovala z příruček, že standard je isofix ve druhé řadě na krajních sedadlech a u spolujezdce, ale nic víc…
Případně ještě, zda existuje vůz, kde by při umístění isofixových sedaček na ta krajní sedadla druhé řady, se mezi ně vešla třetí sedačka na pás
![]()
Díky moc za radu..nechci zakládat novou diskusi ![]()
ano, existují taková auta, třeba nový VW Sharan, nebo Renault Grand Espace má isofix na všech 3 sedadlech druhé řady i na dalších 2 sedadlech 2 řady,
nebo Ford Galaxy, Peugeot 5008,Peugeot 308 SW, Citroen C4 Picasso,Renault Scenic,atd. ty mají všechny 3 sedadla druhé řadyx opatřeny isofixem.
dá se říci,že ty auta, které mají v druhé řadě 3 samostatná sedadla, tedy vozy typu MPV mají také 3 isofixy, a u těchto vozů není problém dát 3 sedačky do druhé řady i s připojením na isofix
vozy MPV jsou vymyšleny pro potřeby velkých rodin, proto jsou jim přizpůsoby i tím, že se tam vždy bez problému vejdou 3 autosedačky, nyní i isofixové
steeve - u Romer kid plus - sedačka se skládá ze dvou částí, které lze od sebe oddělat. Lze pak v budoucnu používat tu spodní část jako „bobek“ ?
ne nelze použít samotný podsedák, sedačka se musí používat pouze v celku, tak je homologovaná a tak je i bezpečná, ostatně není potřeba ji rozdělávat na podsedák, sedačka - tedy záda roste až do výšky 150cm, takže do odby nutné používat sedačku, takže až do konce je dítě v celé sedačce, která lépe chrání než samotný podsedák
Prosím,jaký je rozdíl mezi autosedačkou Cybex free fix a Cybex Solution X-Fix??
Freefix je zájkladní model, méně se polohuje, nemá polohovací opěrku hlavy, je menší,
Sol. X-FIX je prostornější, více se polohuje, má polohovací opěrku hlavy, takže je pohodlnější, ale také dražší
steeve píše:
ne nelze použít samotný podsedák, sedačka se musí používat pouze v celku, tak je homologovaná a tak je i bezpečná, ostatně není potřeba ji rozdělávat na podsedák, sedačka - tedy záda roste až do výšky 150cm, takže do odby nutné používat sedačku, takže až do konce je dítě v celé sedačce, která lépe chrání než samotný podsedák
jo vidíte, to my vůbec nedošlo, že to vlastně vyjde až do doby, kdy už bude moct být bez ničeho, tak to je paráda, stejně ty bobky nemám ráda
![]()
JP píše:
Chci se zeptat,máte někdo nějaké zkušenosti, jak pozitivní tak negativní, s autosedačkou Cybex Solution X-FIX 2011?
A nevíte jestli je její isofix kompatibilní se Škoda Fabie r.v. 2008, 2009?
Dík za každé info
Jana
Ano, pokud má vaše Fabia isofix (což by r.v. 2008+ na 99% mít měla) tak se sedačka může umístit na 2 místa vzadu - doprava nebo doleva. Nesmí být vzadu na středu ani na sedadle spolujezdce (kvůli airbagům). Mám solution x-fix a můžu doporučit. Jednak je to vítěz asi milionu všech možných bezpečnostních testů a jednak je s ní jednoduchá manipulace, montáž po nacvičení asi tak 10 sekund a malýmu je i pohodlná ![]()
befana píše:
Ještě doplním Steva - solution x fix by měla vydržet dítěti déle (díky zmíněným lepším možnostem polohování). A podle výsledků testů je i bezpečnější - lepší ochrana horní poloviny těla hlavně při bočním nárazu. Máme ji a můžu doporučit. Myslím, že je lepší si 1000 připlatit a mít co bezpečnější sedačku na spoustu let dopředu.
vsevedpíše:
befana píše:Ještě doplním Steva - solution x fix by měla vydržet dítěti déle (díky zmíněným lepším možnostem polohování). A podle výsledků testů je i bezpečnější - lepší ochrana horní poloviny těla hlavně při bočním nárazu. Máme ji a můžu doporučit. Myslím, že je lepší si 1000 připlatit a mít co bezpečnější sedačku na spoustu let dopředu.
Díky,díky…už jsme ji pořídili do druhého auta ![]()
Měla bych 2 dotazy na steva. Chtěla bych koupit synovi sedačku 15 - 36 a vybrala jsem Cybex Solution X2-fix. Jenže jsem se dočetla, že umělý chránič se nesmí dotýkat auta - nemáte zkušenosti s touto sedačkou a Opel Astra r.2000? A druhý dotaz se týká mé dcery, která má ted 13 měs. a 75 cm jenže má jen 8100 kg. Ale ve vajíčku (x-car), ted v zimě když je oblečená, jí už čouhá hlava ven. Myslíte, že ji už můžu dát do té větší?
Děkuji
Lenka