Autosedačka 15-36 kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
vseved :)
19.2.12 19:06
vseved :) píše:
befana píše:
Připadám si už jako sedačkový blázen :lol:
Pracně jsem vybrala do svého auta Romer Kidfix, posléze do manželova auta Cybex Solution X-Fix,a ted aktuálně řešíme sedačku do auta tchýně,která bude vyzvedávat dceru 1× týdně ze školky a pojede s ní po Praze..
Synovce (5let) vozí jen v sedáku,což já jsem pro svou dceru zatrhla!
Takže chci koupit nějakou kvalitní,ale nemusí být extra pohodlná,hlavně aby sloužila oboum dětem pár let.
Chtěli jsme vzít zase Solution X-Fix,co nejlevněji,ale klekce 2011 už je v podstatě v čoudu..,takže zvažujeme koupi Free-Fix.
Jenže, Steeve,ji tady nehodnotí moc dobře? Je vážně nebratelná?
Free fix je naprosto v pohodě !!! Hlavně pro účely, pro které tu sedačku chcete koupit. Je méně polohovatelná do výšky a opěrka hlavy se nedá polohovat vůbec. To ale na krátkých cestách (kdy dítě obvykle neusíná) není nijak závažný nedostatek.

Ještě doplním, že z hlediska bezpečnosti patří „free fix“ k nejlepším na trhu !

• Citovat
  • Upravit
7159
20.2.12 09:05
befana píše:
Připadám si už jako sedačkový blázen :lol:
Pracně jsem vybrala do svého auta Romer Kidfix, posléze do manželova auta Cybex Solution X-Fix,a ted aktuálně řešíme sedačku do auta tchýně,která bude vyzvedávat dceru 1× týdně ze školky a pojede s ní po Praze..
Synovce (5let) vozí jen v sedáku,což já jsem pro svou dceru zatrhla!
Takže chci koupit nějakou kvalitní,ale nemusí být extra pohodlná,hlavně aby sloužila oboum dětem pár let.
Chtěli jsme vzít zase Solution X-Fix,co nejlevněji,ale klekce 2011 už je v podstatě v čoudu..,takže zvažujeme koupi Free-Fix.
Jenže, Steeve,ji tady nehodnotí moc dobře? Je vážně nebratelná?

Befano, Free-fix není špatná, má z bezpečnosti 4* stejně jako Solution X-FIX, ale je to lebnější varianta X-FIXu, je menší, méně polstrovaná, nemá polohovací opěrku hlavy, hlavová opěrka roste jen do 7 poloh( u X-FIXu 11),a taky je levnější, takže za menší peníéze dostanete méně pohodlnou sedačku, takže do auta tchyně, která pojede kousek jednou týdně určitě ten Free-fix je vhodný, ze bezpečnosti dobrý, ale do hlavního auta pro delší cesty kvůli lepšímu pohodlí bych si Free-fix nedal, tam raději X-FIX

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.3.12 21:29

Prosím o radu. Starší syn má autosedačku 9 - 18 kg (Römer King plus), necelých 14 kg, necelé 3 roky, 98 cm. Mladší syn má cca 8 kg a cca 72 cm a jezdí zatím v autosedačce 0 - 9 kg, z které ale brzo vyroste. Proto přemýšlím, jakou další koupit a kterému synovi. Myslela jsem, že mladší syn podědí tu po starším synovi a že starší dostane novou autosedačku kategorie 15 - 36 kg, ale z diskuze jsem pochopila, že je na ni moc lehký. Musíme tedy pořizovat další autosedačku 9 - 18 kg? A pokud ano, tak jakou? Další Römer King plus? Využijeme ho dostatečně? Přece jenom není nejlevnější.
Za radu předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
9.3.12 21:57

chtela bych se zeptat jakou znacku sedacky ma vase dite??
my mame 15-36kg CYBEX.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
9.3.12 21:57

Pockala bych, protoze na sedacku vyssi kategorie jsou zatim lehci a mali oba. Mladsi muze do sedacky vyssi kategorie az bude mit aspon 9 mesicu, 9 kg a bude sam sedet(sam se posadi). Starsi musi mit aspon 15 kg( ale lepe vic) a 100 cm a aspon 2,5 roku, coz jedine splnuje. Ja nedam dopustit na sedacku 9-36 Cybex Pallas, mame ji tedy v aute tchanovcu, ale jezdit v ni mohou obe dcery, mladsi zatim s pultikem(100 cm, skoro tri roky a asi 16 kg), i kdyz uz by ho asi mit nemusela a starsi bez.V testech vychazi dobre.
My mame Cybex Solution X a Maxi Cosi, ta uz dosluhuje(mame ji uz sest let) a mladsi dcera dostane ke tretim narozeninam asi novou, nejspis zase Cybex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
9.3.12 22:02

..tak to jsi mi udelala radost, protoze CYBEX byla v dobe,kdyz jsme sedacku schaneli na netu docela vychvalena znacka. ale ted jsem ji nikde moc nevidela. je pravda, ze jsem nepatrala. ale mam radost, ze zdilim muj prvni nazor a ze jsme koupili dobre. sice trochu trvalo nez si na ni malej zvykl, ale uz v ni jezdi skoro rok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
9.3.12 22:40

No, my ji kupovali v dobe, kdy byla jeste na trhu nova a dobre jsme udelali. Pallas jsme taky kupovali, kdyz s nim Cybex prisel prvni sezonu… tak ze bychom letos sli zas do nejake Cybex novinky? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.3.12 07:54
amienka píše:
Prosím o radu. Starší syn má autosedačku 9 - 18 kg (Römer King plus), necelých 14 kg, necelé 3 roky, 98 cm. Mladší syn má cca 8 kg a cca 72 cm a jezdí zatím v autosedačce 0 - 9 kg, z které ale brzo vyroste. Proto přemýšlím, jakou další koupit a kterému synovi. Myslela jsem, že mladší syn podědí tu po starším synovi a že starší dostane novou autosedačku kategorie 15 - 36 kg, ale z diskuze jsem pochopila, že je na ni moc lehký. Musíme tedy pořizovat další autosedačku 9 - 18 kg? A pokud ano, tak jakou? Další Römer King plus? Využijeme ho dostatečně? Přece jenom není nejlevnější.
Za radu předem děkuji.

Amienkio, než mladší doroste do 9 kg, a bude moci jít do sedačky King plus po bráchovi( dokud nemá min. 9kg, 9 měsíců a sám nesedí nemůže jít do posměrné 9-18) , tak starší už určitě dosáhne 15kg a bude moci jít do sedačky 15-236, takže chvíli počkejte a poté kupte staršímu 15-36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.3.12 17:33

diky moc steeve za odpoved :)
ono to tak lehke neni, protoze starsi syn pribira moc pomalu a 15 kg nebude mit asi ani za rok… mladsi (7 mesicu) sedi uz mesic sam bez opory (dokonce stoji, on je nejak napred) a brzo mu hlavicka vyroste z „vajicka“, takze nejpozdeji v lete kupujeme dalsi autosedacku
myslim, ze nejlepsi by bylo koupit starsimu autosedacku 9 - 36 kg, ne? a jaka teto kategorie vysla v testech nejlepe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
22.5.12 16:33

a dával jste ji konkrétně do Fábie? Na autembezpecne.cz píšou, že se nevejde do úchytů v Roomsteru… do Fábie tedy ano? děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
22.5.12 16:35

Vševěd - a dával jste ji konkrétně do Fábie? Na autembezpecne.cz píšou, že se nevejde do úchytů v Roomsteru… do Fábie tedy ano? děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.5.12 16:55

vejde se do fabie i do Roomsteru, na autembezpečně píšou že se nevejdou zavaděče- viz již odpověď na jiném vlákně: https://www.emimino.cz/…rankovani/4/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
22.5.12 16:56

mockrát děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ilča02
30.7.12 18:57

Romer

Ahoj, potřebuji poradit. Syn má dva roky 19kg a 90cm. Chci mu koupit sedačku 15-36 Britax Römer - Kid plus. Je u ní ale napsáno, že je od 4 let a děti v tomhle věku jsou podstatně větší než můj prcek. Můžu ji pořídit, nebude ho škrtit pás auta? Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
7159
31.7.12 08:08

Ilčo, sedačky jsou homologovány podle kilogramů, ostatní údaje jako věk či výška jsou u sedaček pomocné, nebo doporučené, ale nejdůležitější je vždy váha.
Pokud má syn již 19kg, tak už nemůže být v sedačce do 18 kg, ale použijte pro něj sedačku kat. 15-36 kg, a nejlépe vyzkoušejte ji předem s dítětem, zda ten pás nebude škrtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí