Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
befana píše:
Připadám si už jako sedačkový blázen
Pracně jsem vybrala do svého auta Romer Kidfix, posléze do manželova auta Cybex Solution X-Fix,a ted aktuálně řešíme sedačku do auta tchýně,která bude vyzvedávat dceru 1× týdně ze školky a pojede s ní po Praze..
Synovce (5let) vozí jen v sedáku,což já jsem pro svou dceru zatrhla!
Takže chci koupit nějakou kvalitní,ale nemusí být extra pohodlná,hlavně aby sloužila oboum dětem pár let.
Chtěli jsme vzít zase Solution X-Fix,co nejlevněji,ale klekce 2011 už je v podstatě v čoudu..,takže zvažujeme koupi Free-Fix.
Jenže, Steeve,ji tady nehodnotí moc dobře? Je vážně nebratelná?
Befano, Free-fix není špatná, má z bezpečnosti 4* stejně jako Solution X-FIX, ale je to lebnější varianta X-FIXu, je menší, méně polstrovaná, nemá polohovací opěrku hlavy, hlavová opěrka roste jen do 7 poloh( u X-FIXu 11),a taky je levnější, takže za menší peníéze dostanete méně pohodlnou sedačku, takže do auta tchyně, která pojede kousek jednou týdně určitě ten Free-fix je vhodný, ze bezpečnosti dobrý, ale do hlavního auta pro delší cesty kvůli lepšímu pohodlí bych si Free-fix nedal, tam raději X-FIX
Prosím o radu. Starší syn má autosedačku 9 - 18 kg (Römer King plus), necelých 14 kg, necelé 3 roky, 98 cm. Mladší syn má cca 8 kg a cca 72 cm a jezdí zatím v autosedačce 0 - 9 kg, z které ale brzo vyroste. Proto přemýšlím, jakou další koupit a kterému synovi. Myslela jsem, že mladší syn podědí tu po starším synovi a že starší dostane novou autosedačku kategorie 15 - 36 kg, ale z diskuze jsem pochopila, že je na ni moc lehký. Musíme tedy pořizovat další autosedačku 9 - 18 kg? A pokud ano, tak jakou? Další Römer King plus? Využijeme ho dostatečně? Přece jenom není nejlevnější.
Za radu předem děkuji.
chtela bych se zeptat jakou znacku sedacky ma vase dite??
my mame 15-36kg CYBEX.
Pockala bych, protoze na sedacku vyssi kategorie jsou zatim lehci a mali oba. Mladsi muze do sedacky vyssi kategorie az bude mit aspon 9 mesicu, 9 kg a bude sam sedet(sam se posadi). Starsi musi mit aspon 15 kg( ale lepe vic) a 100 cm a aspon 2,5 roku, coz jedine splnuje. Ja nedam dopustit na sedacku 9-36 Cybex Pallas, mame ji tedy v aute tchanovcu, ale jezdit v ni mohou obe dcery, mladsi zatim s pultikem(100 cm, skoro tri roky a asi 16 kg), i kdyz uz by ho asi mit nemusela a starsi bez.V testech vychazi dobre.
My mame Cybex Solution X a Maxi Cosi, ta uz dosluhuje(mame ji uz sest let) a mladsi dcera dostane ke tretim narozeninam asi novou, nejspis zase Cybex.
..tak to jsi mi udelala radost, protoze CYBEX byla v dobe,kdyz jsme sedacku schaneli na netu docela vychvalena znacka. ale ted jsem ji nikde moc nevidela. je pravda, ze jsem nepatrala. ale mam radost, ze zdilim muj prvni nazor a ze jsme koupili dobre. sice trochu trvalo nez si na ni malej zvykl, ale uz v ni jezdi skoro rok ![]()
No, my ji kupovali v dobe, kdy byla jeste na trhu nova a dobre jsme udelali. Pallas jsme taky kupovali, kdyz s nim Cybex prisel prvni sezonu… tak ze bychom letos sli zas do nejake Cybex novinky? ![]()
amienka píše:
Prosím o radu. Starší syn má autosedačku 9 - 18 kg (Römer King plus), necelých 14 kg, necelé 3 roky, 98 cm. Mladší syn má cca 8 kg a cca 72 cm a jezdí zatím v autosedačce 0 - 9 kg, z které ale brzo vyroste. Proto přemýšlím, jakou další koupit a kterému synovi. Myslela jsem, že mladší syn podědí tu po starším synovi a že starší dostane novou autosedačku kategorie 15 - 36 kg, ale z diskuze jsem pochopila, že je na ni moc lehký. Musíme tedy pořizovat další autosedačku 9 - 18 kg? A pokud ano, tak jakou? Další Römer King plus? Využijeme ho dostatečně? Přece jenom není nejlevnější.
Za radu předem děkuji.
Amienkio, než mladší doroste do 9 kg, a bude moci jít do sedačky King plus po bráchovi( dokud nemá min. 9kg, 9 měsíců a sám nesedí nemůže jít do posměrné 9-18) , tak starší už určitě dosáhne 15kg a bude moci jít do sedačky 15-236, takže chvíli počkejte a poté kupte staršímu 15-36.
diky moc steeve za odpoved ![]()
ono to tak lehke neni, protoze starsi syn pribira moc pomalu a 15 kg nebude mit asi ani za rok… mladsi (7 mesicu) sedi uz mesic sam bez opory (dokonce stoji, on je nejak napred) a brzo mu hlavicka vyroste z „vajicka“, takze nejpozdeji v lete kupujeme dalsi autosedacku
myslim, ze nejlepsi by bylo koupit starsimu autosedacku 9 - 36 kg, ne? a jaka teto kategorie vysla v testech nejlepe?
a dával jste ji konkrétně do Fábie? Na autembezpecne.cz píšou, že se nevejde do úchytů v Roomsteru… do Fábie tedy ano? děkuju
Vševěd - a dával jste ji konkrétně do Fábie? Na autembezpecne.cz píšou, že se nevejde do úchytů v Roomsteru… do Fábie tedy ano? děkuju
vejde se do fabie i do Roomsteru, na autembezpečně píšou že se nevejdou zavaděče- viz již odpověď na jiném vlákně: https://www.emimino.cz/…rankovani/4/
Ahoj, potřebuji poradit. Syn má dva roky 19kg a 90cm. Chci mu koupit sedačku 15-36 Britax Römer - Kid plus. Je u ní ale napsáno, že je od 4 let a děti v tomhle věku jsou podstatně větší než můj prcek. Můžu ji pořídit, nebude ho škrtit pás auta? Moc děkuji
Ilčo, sedačky jsou homologovány podle kilogramů, ostatní údaje jako věk či výška jsou u sedaček pomocné, nebo doporučené, ale nejdůležitější je vždy váha.
Pokud má syn již 19kg, tak už nemůže být v sedačce do 18 kg, ale použijte pro něj sedačku kat. 15-36 kg, a nejlépe vyzkoušejte ji předem s dítětem, zda ten pás nebude škrtit.
Ještě doplním, že z hlediska bezpečnosti patří „free fix“ k nejlepším na trhu !