Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Berusko, žádná sedačka 15-36 již nemá svoje vnitřní pásy, všechny se poutají i s dítětem tříbodovým pásem, a žádná sedačka 15-36 nejde na dvoubodový pás, takže ji nedáte doprostřed na dvoubodový pás.
Vyberte jakoukoliv standartní sedačku 15-36, jsou univerzální, takže pasují do všech aut, kde jsou tříbodové pásy, doporučím z vlastních zkušeností Römer Kid: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… je z těch 15-36 bez isofixu jedna z nejbezpečnějších. A dáte sedačku na krajní sedadlo a 2 děti již velké bez sedaček bodou vedle, to nejstarší uprostřed na dvoubodovým pásu.
Dobrý den, Steeve, již jednou jsem se Vás ptala na výběr autosedačky. Nyní jsem těsně před nákupem a opět zvažuji mezi Römer Evolvou a Kid. Synovi jsou dnes 3 roky, ale nevím, kolik váží a měří (zítra jdeme k doktorce, tak vše zjistím
Docela řeším cenu, takže čím levnější, tím lepší. Ale zároveň chci, aby sedačka byla bezpečná, to je samozřejmé!!! V současné době jezdíme téměř denně do školky asi 5 km tam a 5 km zpět. A asi 2× - 3× ročně větší trasu po republice. Jde mi o to, kterou sedačku nakonec koupit. Römer Kid je levnější než Evolva. A taky jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy. Takže nevím, zda stojí za to si připlatit za Evolvu 1-2-3 plus či za Kid s isofixem (i když auto s isofixem nemáme, ale kdo ví, třeba jednou bude…). Takže také stále nevím, proto velice děkuji za každou radu!!!
stillerko, pokud má syn 3 roky a pokud by měl nejméně 15kg a výškou alespoň 94cm, tak jděte rovnou do sedačky 15-36, už nemá smysl jít do sedačky 9-36( Evolva), ty 15-36 jsou i z bezpečnosti lepší než 9-36.
pokud plánujete koupit nové auto, které již bude mít isofix v horizontu 1-2 let, tak se dá uvažovat o koupi již isofixové a tam bych doporučil Römer Kidfix:
http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?… , pokud nebudete kupovat nové auto, tak stačí bez isofixu Römer Kid: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Tak jsme byli dnes na 3-leté kontrole u doktorky - Eliáš váží 14,5 kg a měří 96 cm, takže může tedy už jít do té největší kategorie? Budeme ho teď hodně krmit, aby to půl kilo brzy nabral. Ještě tedy otázka. Nevím, zda výhledově do dvou let budeme mít nové auto - věřím, že ano!Ale nevadí, když pro jistotu koupím sedačku s isofixem? Můžu ji mít i v autě bez možnosti připojení na isofix, že? A kdybychom pak měli auto s isofixem, tak ať si pak nevyčítám, že jsem nekoupila tu bez isofixu… Ach jo, to jsou pořád maličkosti, které člověk neustále řeší… Steeve, moc děkuji za všechny rady!!!
samozřejmě můžete nyní koupit sedačku s isofixem a používat ji v autě bez isofixu, to ničemu nevadí, a až koupíte nové auto tak ji nacvaknete na isofix.
pokud má svlečený u Dr. 14,5 kg tak bude mít oblečený 15kg, má se vážit přiměřeně oblečený
scháním autosedačku pro dcerku a potřebuji opět radu.Líbí se mi tyto MC Rodi SPS nebo AP.Jaký je v nich rozdíl z hlediska bezpečnosti a jsou oba modely testované?
A co Storchenmühle Ipai?O té jsem nikde nic nenašla.
Steeve, děkuji za radu, autosedačka se nám moc líbí a nezávisla na vás, mi byla také doporučena, Madlence sice ještě nejsou 2 roky, ale měří 98 cm a váží 14,5 kg oblečená, jen zvažujeme o koupi sedačky asi s tím isofixem, protože auto budeme do 2 let měnit, povídal manža
a tady jsem se dočetla, že podle vašich rad, může být i v autě bez izofixu, takže zatím děkuji mockrát
cermonca píše:
scháním autosedačku pro dcerku a potřebuji opět radu.Líbí se mi tyto MC Rodi SPS nebo AP.Jaký je v nich rozdíl z hlediska bezpečnosti a jsou oba modely testované?
A co Storchenmühle Ipai?O té jsem nikde nic nenašla.
Rödi SPS je základní varianta, Rodi Airprotect je lepší, dá se trochu polohovat, má vzduchové polštáře v hlavové opěrce- to je ten Airprotect, vylepšuje boční ochranu hlavy
STM Ipai je na tom podobně, má třeba lepší vysoké bočnice, chránící boky i ramena, u Rodi chrání jen boky a ramena jsou volná.
Z hlediska bezpečnosti má Rodi SPS a Ipai 3 , a Rodi Airprotect 4, takže je lepší, ale také dražší
Beruska 5 píše:
Steeve, děkuji za radu, autosedačka se nám moc líbí a nezávisla na vás, mi byla také doporučena, Madlence sice ještě nejsou 2 roky, ale měří 98 cm a váží 14,5 kg oblečená, jen zvažujeme o koupi sedačky asi s tím isofixem, protože auto budeme do 2 let měnit, povídal manžaa tady jsem se dočetla, že podle vašich rad, může být i v autě bez izofixu, takže zatím děkuji mockrát
ale pokud jsou malé teprve 2 roky, tak ještě počkejte s nákupem 15-36, nemá ani věk, ani váhu, a určitě se do stávající sedačky ještě chvíli vejde
Steeve díky,ještě se mi zamlouvá Romer kid,ten má jaké hodnocení?
Römer Kid má z bezpečnosti 4*,tedy stejně jako Rodi AP a přitom je levnější a doporučím ji jako nejlepší z těch 15-36 bez isofixu, i moje děti ji používají: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Tak je rozhodnuto jdu do Romera ještě jí tu u nás mají za super cenu ![]()
steeve píše:…no vejde, ale opravdu jen chvíli, velikostně i váhově je jako tříleté dítě, na léto si necháme ještě tu starou, ale sháním už te´d novou, mám tak ještě chvilku časík, tak se nechci ukvapit, ale ta co jste nám doporučil se opravdu moc líbí i manželoviBeruska 5 píše:ale pokud jsou malé teprve 2 roky, tak ještě počkejte s nákupem 15-36, nemá ani věk, ani váhu, a určitě se do stávající sedačky ještě chvíli vejde
Steeve, děkuji za radu, autosedačka se nám moc líbí a nezávisla na vás, mi byla také doporučena, Madlence sice ještě nejsou 2 roky, ale měří 98 cm a váží 14,5 kg oblečená, jen zvažujeme o koupi sedačky asi s tím isofixem, protože auto budeme do 2 let měnit, povídal manžaa tady jsem se dočetla, že podle vašich rad, může být i v autě bez izofixu, takže zatím děkuji mockrát
cermonca píše:
Tak je rozhodnuto jdu do Romera ještě jí tu u nás mají za super cenu
cermonco mohu se zeotat za kolik ji u vás mají??? taky ji chci pořídit, díky ![]()
Beruska 5 píše:cermonca píše:cermonco mohu se zeotat za kolik ji u vás mají??? taky ji chci pořídit, díky
Tak je rozhodnuto jdu do Romera ještě jí tu u nás mají za super cenu
No jsem zklamaná páč už je o 250 dražší,tudíž teď 2830.Je to z mall.cz a právě že je u nás ve městě tak alespoň neplatím poštovné.jsem zjistila že když mají už pár kusů tak to zlevní a když naskladní tak zas vrátí cenu.už se nám to stalo i s něčím jiným.