Autosedačka 15-36 kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
3.4.13 13:01
@Mamulus píše:
Mám dotaz, synovi jsou 3 roky, má 13,5 kg a v současné době má sedačku romer king plus. Potřebuji koupit sedačku do druhého auta (bez izofixu), kde bude jezdit cca 1× týdně. A až dcera (5 měsíců) přejde do nynější romer sedačky, aby ji mohl využívat denně. Jakou váhovou kategorii mám koupit a jaký typ? Zvažuji Cybex nebo Romer.

nejlépe by bylo, kdyby zatím vydržel v tom Kingu, třeba přehazovat mezi auty, a až dosáhne váhou 15kg tak pak koupit sedačku 15-36, a bez isofixu z 15-36 od Römera model Kid, a od Cybexu model Solution X

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mamulus
3.4.13 13:36

Děkuji za rychlou odpověď a jaký je rozdíl mezi Cybex solution X a solution?

• Citovat
  • Upravit
7159
3.4.13 14:34
@Mamulus píše:
Děkuji za rychlou odpověď a jaký je rozdíl mezi Cybex solution X a solution?

solution je základní model, je menší, méně polstrovaná, nemá ochranu ramen, Solution X je větší, prostornější, více polstrovaná, má ochranu ramen, více se polohuje, je bezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.4.13 18:07

Dobrý den.
Pročetla jsem více méně celou diskusi a jsem na vážkách. Nevím pro kterou sedačku se rozhodnout. Cenově se mi líbí Chicco Key 2-3 2013, dá se sehnat do 2000, nebo CYBEX Solution X2 dá se sehnat do 3000 a Römer Kid Plus 2013 za cca 3200. Vlastně jsem ani nekoukala na isofixové, protože nevím jestli isofix máme :oops: (Multipla r. v.1999)
Taky nevím jestli bychom mohli mít v autě tuto Römer Kid Plus SICT 2013, připadá mi stráááášně široká. Musí se tam vejít ještě sedačka 9 - 18 a jeden pasažér :lol:
Máme vpředu tři sedadla, může být ta sedačka 9 - 18 na předním sedadle? Uprostřed?
Díky moc za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
4.4.13 20:46

V první řadě by bylo fajn zjistit zda máte ten isofix. Někde koukni jak to vypadá a pak sáhni na zadní sedačce mezi opěradlo a sedák zda nahmátneš kovové oko 8)
Pokud ne a uvažovala bys o Romeru…můžu doporučit, máme s isofixem… tak ber tu základní bez toho plus. Ta má totiž navíc jen rozšiřitelný područky a to neužiješ a cena bude menší:)
SICT zabírá vážně dost místa, to by asi bylo dobrý vyzkoušet přímo v autě.
Sedačka vpředu být může kterákoliv. I 9-18, ale mělo by být sedadlo co nejdál od palubky obzvlášť pokud je tam airbag. Jestli i uprostřed to nevím, to chce mrknout do papírů od auta:)
Všechno ne, ale třeba jsem trochu pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.4.13 22:03

Díky, zítra to zkusím najít.
Možná není ten isofix na všech sedačkách.
Prostřední sedačka vpředu nemá airbag.
Teď proběhla v rodině bouřlivá diskuse. No pravděpodobně to stejně rozseknu já. Oni jsou někdy chlapi takový „nenažraný“ :zed:
By koupil nejraději sedačku v Tescu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
5.4.13 07:15

@Ajašla Na to poradím jediné. Najdi mu na ADACu nebo jinde crash test jak to vypadá když sedačka neprojde. Není to vůbec pěkný pokoukání. Hádám má svý dítko trochu rád, tak by ho to mohlo přesvědčit. ;)
Navíc tahle sedačka vám vydrží nejdýl. Tak když se ta cena rozpočítá na těch max 6 let životnosti tak to zase není taková pálka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
5.4.13 07:19

A isofix bývá standardně na krajních sedačkach vzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.4.13 08:18

@Ajašla Fiat Multipla má isofix až od roku 2004, takže ten váš z roku 1999 ho nebude mít, tím máte vyřešen isofix
pokud potřebujete dát dozadu kromě této velké sedačky ještě jendu sedačku 9-18 a dalšího dospělého, tak se tam nevejde sedačka se SICT, takže tuto variantu také vynechte
tak a zbývá tedy Chicco key 2-3, Cybex Solution X a Römer Kid plus, to Chicco má z bezpečnosti 3, kdežto Cybex a Römer 4, takže jsou bezpečnější, u Römeru bych zvolil varinatu Kid, je levnější oproti Kid plus a u Kid plus je výhoda jen v rozšiřování područek, a to není tak významné.
A u toho Chicca pozor, začal se se sem tahat nějaký šedý dovoz, oficiální distribotoři od Chicca mají Key 2-3 za 2699,– a to si hlídá přímo dovozce, pokud ho najdete na netu za míň, je to šedý dovoz, není to oficiální distribuce- oficiální ceny Chicca najdete na jejich stránkách.
Jo a když mluvíte o tom Tesku, když jsem byl naposled v tesku, tak tam měli z velkých sedaček 15-36 akorát podsedáky, a ty stejně na konci roku zakážou( resp. budou se moci používat pouze pro děti nad 135cm) a pak tam měli Römer Adventure za 2999,–( přitom se dá koupit kdekoliv jinde okolo 2600,–) a za tui cenu Adventure v Tesku máte Römer Kida nebo Cybex v klasické prodejně, takže kupovat něco v supermarketu, kde si ani nezkusíte ani Vám to nepůjčí na vyzkoušení do auta je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
5.4.13 08:28

Ahoj, taky teď vybíráme novou sedačku. Syn má už 17 kg a 106 cm tak by už mohl do větší :mrgreen: A rozhodujeme se mezi Romer, Maxi-cosi a Cybex. A vůbec nevím. Isofix nemáme, takže bez. Měla by být lehčí, budeme přendavat z auta do auta…tak prosím raďte :) a na co si dát při výběru pozor? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.4.13 09:07

@axaxa ty značky patří mezi nejlepší, takže ani s jendou neuděláte chybu, nejlépe si je vyzkoušet na živo, ať si do ní malý sedne a zjistí, která mu je nejpohodlnější a vy si vyzkoušíte, která se bude nejlépe přehazovat a ohledně váhy, Römer Kid má 6,4kg, Cybex Solution X a MC Rodi Airprotect mají 5,7 kg, takže rozdíl 0,7 kg, to při nošení nepoznáte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
5.4.13 09:18

@steeve díky za odpověď. Zatím máme MC priori a přehazovat ji je teda něco. Teda máme 2 - pro staršího i mladšího, tak je to asi tím :mrgreen: Staršímu je 5, větší sedačku už potřebuje…zajedeme tedy někam, kde nám sedačku dovolí vyzkoušet. Jsem na takovéhle věci hrozná, mám problém něco vybírat. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
15.4.13 07:25

Tak rozhodnuto, zůstáváme věrni značce (MC) :) A ještě dotaz, jestli jsem správně pochopila…na přední sedadlo můžu dát jakoukoliv sedačku, z těch větších i bez vypnutí airbagu? Budem potřebovat kvůli jednomu výletu nacpat do auta i synovce. Ten má nějaký Romer 15-36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.4.13 08:09

@axaxa ano, na přední sedadlo můžete dát jakoukoliv sedačku, aurbag se vypíná pouze u protisměrných sedaček, u posměrných zůstává zapnutý, pouze se posune sedadlo co nejdále dozadu, ale musí to povolit výrobce auta a sedačky, najdete to v návodu k autu a sedačce,
ale přeci jen zadní sedadlo je bezpečnější, takže pokud je možno stále vozit vzadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
15.4.13 09:09

@steeve díky, no jde nám o jeden den…pojedem 2 dospělí a 3 děti, synovec se na výlet těší a má ho slíbený už dávno :) já se vecpu mezi dvě sedačky do zadu a jeden z kluků musí na přední sedadlo… pojedem 20 km tam a 20 zpět, snad bude vše v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí