Averze na sousedovic děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
9.2.15 15:45
@santape píše:
No přesně můj člověk. Tak pro příklad, v pátek k nám zase vlezl jejich syn a já říkám - dovolila ti to maminka a on že jo - a já že si děti nepůjdou hrát, že se jdem koupat a on, že to nevadí :roll:, tak se koukal v koupelce na děti, pak si hrál sám a pak šel dom, pro změnu proklouzla jejich dcera a to už kluci večeřeli a že co jíme, že chce taky :cert:, no asi jsem divná, ale mě to dokáže vytočit.

Je zvláštní, že těm rodičům to nedochází :think: jejich děti asi nemaji pravidelný režim koupání a jídla,
moc možností nemáš prostě si s nima promluvit nebo těm děckám umožnit aby k vám chodili pravidelně, ale stanov si čas od do.
Já bych asi na dveři dala ceduli a na ni otvárací hodiny v bytě, toho by si sousedovic mamka musela všimnout a třeba by se tím začla řídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
9.2.15 15:46

Jediná rada, když ti něco vadí, je: ŘEKNI TO

Má univerzální použití

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
9.2.15 15:51

Narušíš si vztahy tím, že vyjasníš situaci, ve které se sousedka chová bezohledně? Tak to by mi opravdu nevadilo, chyba v tom případě bude na vysílači sousedky.

• Citovat
  • Upravit
9128
9.2.15 15:52

Já bych to dělala tak, že sousedy pošlu cca obden k nim domů, pokud to nechceš probírat se sousedkou, tak je tam prostě poslat všechny naráz. Takže ve dveřích je otočím s tím „včera jste byli u nás, dneska si můžete hrát u vás“, u nás to nejde. Tečka, berte, nebo běžte. A pokud by moje děti nechtěly k nim, tak řeknu, že dnes to nejde.
Musíte si nastavit nějaké hranice, každý den a jen u vás a bez toho, že se nějak budu děcka střídat, to by mi lezlo krkem.
Nechápu rodiče, kteří takhle nechají lítat svoje děti k sousedům bez toho, že by je netrklo, že by to mělo být aspoň trochu oboustranné. Když je začneš posílat k nim, tak jim to třeba dojde i bez nějakých nepříjemných debat.

K nám taky občas chodí sousedka (zrovna tu je :D ), ona je jedináček, takže se trochu nudí, ale ona chodí tak jednou za týden, někdy i déle. Navíc děti se sní docela zbaví a mám klid.
Já nemám problém ji poslat domů, když se mi to nehodí a někdy je pošlu všechny zase na oplátku k nim domů, i když u nás jsou častěji. A když je hezky a chci, aby šli ven a já chci mít klid, tak řeknu, že dneska ne u nás, ale venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
9.2.15 15:54
@Kelsey píše:
Je zvláštní, že těm rodičům to nedochází :think: jejich děti asi nemaji pravidelný režim koupání a jídla,
moc možností nemáš prostě si s nima promluvit nebo těm děckám umožnit aby k vám chodili pravidelně, ale stanov si čas od do.
Já bych asi na dveři dala ceduli a na ni otvárací hodiny v bytě, toho by si sousedovic mamka musela všimnout a třeba by se tím začla řídit.

Ale už ta pravidelnost je obtěžující. Představ si, že přijdeš domů, je ti třeba špatně nebo fakt nemáš náladu a jenom proto, že je úterý, den sousedovic návštěv, tam musíš strpět návštěvu, otravnou a hlučnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
9.2.15 15:57

@neumisa holky jsou u nás každý den, opravdu každý. Ale měla bych upřesnit, né že denně si u nás hrají dvě hodiny. Ale denně k nám vletí a to mi vadí. Že jakmile nás uslyší na chodbě, nebo otevřeme dveře už jsou u nás třeba cca 10min., ale je to DENNĚ. Sousedka není natvrdlá, volá je. Ale tím, že denně u nás běhají, nebo chtějí zůstat je pro mě narušení soukromí - rodinné pohody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
9.2.15 16:00

@santape

ale tady nepomůže nic jiného, než je budeš vytrvale vracet na jejich území. Jak je možné, že je sousedka volá a ony neposlechnou? Maminka vás volá, jděte za ní. Hotovo. nejsi povinna dělat zabezpečovací ústav pro sousedovy děti. Ale musíš si ujasnit, co vlastně chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
9.2.15 16:04
@neumisa píše:
@santapeale tady nepomůže nic jiného, než je budeš vytrvale vracet na jejich území. Jak je možné, že je sousedka volá a ony neposlechnou? Maminka vás volá, jděte za ní. Hotovo. nejsi povinna dělat zabezpečovací ústav pro sousedovy děti. Ale musíš si ujasnit, co vlastně chceš.

Přesně. Dvě hodiny denně mít doma cizí děti je hodně přes čáru. Kdo mlčí, prohraje.Jen jestli je sousedka nevolá jen na oko a není ráda, že má od harantů dvě hodiny klid.Bez zdravé dávky asertivity se jich zakladatelka nezbaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.2.15 16:08

@lechem no je to otravné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
9.2.15 16:09

@lechem
2hodiny denně je nemívám, to bych zcvokla. ale denně k nám vletí cca jen 10min. i míň, ale vadí mi to, že jakmile se otevřou u nás dveře jsou u nás - to mi vadí. Nebo denně zaťukají, že chcou něco říct našim dětem a zas k nám vletí a jsou u nás chvíli, někdy se zdrží, že. Ale mi vadí, že jsou u nás jako doma. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.15 16:11

No mám za sebou stejnou situaci. U nás plus večeře, obědy, grilování. Už jsem byla alergicka když mi její dcery řekly co máme dobrého a maji hlad. Nedejboze když se v letě vytáhl bazén. Skončilo to tak, ze jsem ji řekla, at se nezlobi ale nemám sílu ani peníze tu MIT další dvě děti. Chvilku byl klid a pak tam začala volat me děti. Párkrát jsem jim to dovolila, vždy max na hodinu. Nakonec MW promluvila ze mi hlídá děti, živi je a Ja se doma s chlapem pelesim. Nyní se nestykame, děti maji zakázáno tam chodit a letos snad uděláme plot. Mrzí me to, ale s blbcem se nedomluvis.

• Citovat
  • Upravit
merde
9.2.15 16:15
@Anonymní píše:
Ahojky, ráda bych znala názor, jestli je chyba ve mě, nebo u sousedů. Bydlíme v paneláku a ve stejném patře se sousedy, rozumíme si spolu, podnikáme výlety, sem tam se navštívíme. Ale jediná věc, která mi strašně vadí je ta, že jakmile se u nás otevřou dveře- např. manžel přijde z práce, nebo my z venku apod. jejich děti otevřou a hned jsou u nás. Mají se s našima dětma rádi, ale mě to prostě vadí, že skoro denně mi vletí dovniř. Někdy přijdou z venku mají mokré špinavé kalhoty, zaťukají že chcou našim dětem něco říct a v těch věcech se tady producírujou.
Myslím si, že kdybych to řekla kamarádce, že by to asi dobrotu nepřineslo, protože někdy fakt se nedokážu ovládnout a asi to mě jde vidět, že mi to vadí, ale i přeto denně na nás ťukají, nebo skoro denně k nám vletí. Mě přijde, že to není normální, já takhle naučené děti nemám. Někdy, samozřejmě i naše děti vletí k nim, ale stane se to jen občas. No a když teda někdy svolím, že u nás můžou být, jejich starší syn si s našim nechce hezky hrát, jenom by běhali a vymýšlejí lumpárny a já šílím. Co mám dělat?

Kolik jim je? Vyhod je ven vsechny a je to :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
542
9.2.15 16:18

Je jim 5 a 3 a někdy mám fakt chuť zařvat a vyhodit je :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
9.2.15 16:19
@santape píše:
Je jim 5 a 3 a někdy mám fakt chuť zařvat a vyhodit je :zed:

ježkovy zraky a ještě takhle malé 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
9.2.15 16:22
@santape píše:
@neumisa holky jsou u nás každý den, opravdu každý. Ale měla bych upřesnit, né že denně si u nás hrají dvě hodiny. Ale denně k nám vletí a to mi vadí. Že jakmile nás uslyší na chodbě, nebo otevřeme dveře už jsou u nás třeba cca 10min., ale je to DENNĚ. Sousedka není natvrdlá, volá je. Ale tím, že denně u nás běhají, nebo chtějí zůstat je pro mě narušení soukromí - rodinné pohody.

Tak smůla, proč je pouštíš do bytu? To nechápu. A pokud je sousedka volá, tak jím řekni, že tam hold nebydlí a volá je mamka! Hotove. Co řešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí