Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bych je vykázala, takové malé dětičky bych jim slušně řekla že teď to nejde a ať se nezlobí. Myslela jsem si, že jsou děti daleko větší…
A udělala to několikrát a hotovo..a sousedce bych řekla zcela na rovinu že prostě chci mít klid a že to nejde, aby u nás byli denně a hotovo
Zakladatelko, mám taky mizernou zkušenost s dětma sousedů, pěkně jsem si naběhla
Sousedi mají zhruba stejně starého kluka jako je naše malá (4), ze začátku jsem byla i ráda, když byl u nás, děti se vyblbly, jenže pak jsem byla po porodu a přestala jsem je všechny zvládat, ti dva jak byli spolu vymýšleli kraviny, hádali se o hračky, prali se, navíc u nás na zahradě to není bezpečné aby byli sami, já pořád kojila, takže jsem nad nimi nemohla držet pořád dohled. Navíc sousedův kluk je dost oprsklý (běhal mi v botech až do postele, občas si bez dovolení vzal něco z lednice ![]()
Vyřešila jsem to tak, že jsem ho k nám prostě přestala pouštět, dala jsem řetěz na branku. Sousedi se urazili, teď s námi nemluví, dokonce ani neodpovídají na pozdrav, jo a 2 x jsme měli propíchlé kolo u auta (ale to nevím, jestli to byli oni, ale časově to odpovídá) Takže neporadím, jenom soucítím ![]()
Nechapu. Proste reknu, ze ted jsme doma a budeme si povidat…
Proste trvat na tom, aby odesly…
@ruzovasrnka píše:
Zakladatelko, mám taky mizernou zkušenost s dětma sousedů, pěkně jsem si naběhlaSousedi mají zhruba stejně starého kluka jako je naše malá (4), ze začátku jsem byla i ráda, když byl u nás, děti se vyblbly, jenže pak jsem byla po porodu a přestala jsem je všechny zvládat, ti dva jak byli spolu vymýšleli kraviny, hádali se o hračky, prali se, navíc u nás na zahradě to není bezpečné aby byli sami, já pořád kojila, takže jsem nad nimi nemohla držet pořád dohled. Navíc sousedův kluk je dost oprsklý (běhal mi v botech až do postele, občas si bez dovolení vzal něco z lednice
Vyřešila jsem to tak, že jsem ho k nám prostě přestala pouštět, dala jsem řetěz na branku. Sousedi se urazili, teď s námi nemluví, dokonce ani neodpovídají na pozdrav, jo a 2 x jsme měli propíchlé kolo u auta (ale to nevím, jestli to byli oni, ale časově to odpovídá) Takže neporadím, jenom soucítím
Tak to by si u me za ramecek nedali.
zkusila bych bobky pred dvere
na magory plati jen byt vetsi magor ![]()
@santape píše:
No přesně můj člověk. Tak pro příklad, v pátek k nám zase vlezl jejich syn a já říkám - dovolila ti to maminka a on že jo - a já že si děti nepůjdou hrát, že se jdem koupat a on, že to nevadí, tak se koukal v koupelce na děti, pak si hrál sám a pak šel dom, pro změnu proklouzla jejich dcera a to už kluci večeřeli a že co jíme, že chce taky
, no asi jsem divná, ale mě to dokáže vytočit.
tak tohle bych nevydržela
vyhodila bych je domu nejdriv určitě sedícího kluka v koupelně a potom ocumujici holku u stolu
omlouvám se ale takové zasahování do osobního zivota nesnáším, mám rada svůj klid a rodinnou pohodu, nemám problém aby děti přišly na návštěvu po domluvě, stačí když se se mnou domluví moje děti, ze tehdy a tehdy přijdou kamarádi, ale takhle ne ![]()
@Laura111 píše:
tak tohle bych nevydržela![]()
vyhodila bych je domu nejdriv určitě sedícího kluka v koupelně a potom ocumujici holku u stolu
![]()
omlouvám se ale takové zasahování do osobního zivota nesnáším, mám rada svůj klid a rodinnou pohodu, nemám problém aby děti přišly na návštěvu po domluvě, stačí když se se mnou domluví moje děti, ze tehdy a tehdy přijdou kamarádi, ale takhle ne
@santape píše:
Je jim 5 a 3 a někdy mám fakt chuť zařvat a vyhodit je
Jsou to prckové, musíš s nima jednat na rovinu. Prckové náznaky a zdvořilostní tanečky nepochopí. Co ti brání říct ne, dneska si hrajte doma? Nemusíš jim ani nic vysvětlovat. Přes sousedku bych to neřešila, ona sama ti tam ty děti necpe, ne?
@Takyjedna píše:
Jsou to prckové, musíš s nima jednat na rovinu. Prckové náznaky a zdvořilostní tanečky nepochopí. Co ti brání říct ne, dneska si hrajte doma? Nemusíš jim ani nic vysvětlovat. Přes sousedku bych to neřešila, ona sama ti tam ty děti necpe, ne?
Děti jsou malé a necítí společenskou únosnost. Ony za to nemohou. Míru má znát jejich matka.Ona je ta, které musí říci zakladatelka vše narovinu, že návštěvy jejích dětí doma obtěžují.
Máme tady něco podobného. Sousedovic syn tady taky klepe denně, ale já už ho pokaždé prostě nepouštím. Chci mít klid, manžel taky. Zrovna včera tu klepal, tak jsem mu řekla, že máme návštěvu (měli jsme) a snad za minutu na to, co návštěva odešla, klepal znovu.
Asi je musel vidět z okna. To jsem mu ale řekla, že syn už jde večeřet a koupat se.
A to on mě tady pak ještě navíc otravuje. Teto, dáš mi napít a nemáte něco dobrého a zapneš mi počítač a já mám hlad a kdesi cosi.
Tak jsme si zrovna včera s manželem říkali, že už to prostě zatrhneme. Nebudeme se na nic vymlouvat, prostě dnes k nám nemůžeš. ![]()
@lovesmile píše:
Máme tady něco podobného. Sousedovic syn tady taky klepe denně, ale já už ho pokaždé prostě nepouštím. Chci mít klid, manžel taky. Zrovna včera tu klepal, tak jsem mu řekla, že máme návštěvu (měli jsme) a snad za minutu na to, co návštěva odešla, klepal znovu.Asi je musel vidět z okna. To jsem mu ale řekla, že syn už jde večeřet a koupat se.
A to on mě tady pak ještě navíc otravuje. Teto, dáš mi napít a nemáte něco dobrého a zapneš mi počítač a já mám hlad a kdesi cosi.
![]()
Tak jsme si zrovna včera s manželem říkali, že už to prostě zatrhneme. Nebudeme se na nic vymlouvat, prostě dnes k nám nemůžeš.
Dítě nevychovaný, oprsklý. Co to má za rodiče?
@lovesmile bych řekla na rovinu, jestli máš hlad a nebo na něco chuť zajdi si domů za mámou…
@santape S takovýma smráďatama nevychovanýma bych byla hned hotová. I s kamarádkou, která je takhle vychovala a ani po domluvě nebude respektovat naše soukromí, nebo se nedej bože urazi. Všechno má své meze. ![]()
Příspěvek upraven 09.02.15 v 17:21
@lechem Ti jsou asi rádi, že se ho zbaví.
Jednou přišel i s taťkou a prý jestli k nám na chvilku K. pustíme, že už neví, co s ním mají doma dělat, že pořád otravuje, jestli může k nám.
![]()
Bych se proste postavila do dveri a rekla ne.