Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martinka28 píše:
@martina.se Jo no, budeme to muset začít řešit asi takhle, ale je to fakt na palici. Kdybych věděla, že budeme mít takovýhle sousedy, tak ten byt nekoupíme ani náhodou.
Díky, že jsem se mohla vykecat
není to jednoduchý.. ![]()
Úplně ignoruj
já měla ve starým bytě něco podobného. Pán mi tvrdil, že furt slyší rány (i v době, kdy jsem byla v práci)
jestli je paní 80 let tak už to dlouho trvat nebude ![]()
Ale jak se říká, rodiče a sousedy si člověk nevybere
ted bydlíme v novym a sousedy máme mladý pár se dvěma dětma - vášnivé hádače (slovník dlaždiče, řinčení skla, házení nádobí).. Do toho ta žena furt řve na děti.. Když jsem se jí ptala, proč furt ječí, tak mi řekla protože se jí chce ![]()
@Ajaník píše: Úplně ignorujjá měla ve starým bytě něco podobného. Pán mi tvrdil, že furt slyší rány (i v době, kdy jsem byla v práci)
jestli je paní 80 let tak už to dlouho trvat nebude
To je dost hnusný. Všichni jednou budeme staří a třeba jednou budou sousedi zakládat diskuzi právě kvůli tobě.
@Raduš.ka44 a co je na tom hnusného?? Každý jednou bude starý a nikdo tu neni věčně, tohle je prostě koloběh života.. Mám možná ostřejší vyjádření, ale takhle to je
a pokud vím, já paní nenazvala nijak hnusně ani jsem ji nijak nepomluvila. (To že člověk přes 80let už tu dlouho nebude je prostě fakt!) Sama zakladatelka napsala, že to je baba na zabití a megera tak proč se utrhujete na mě? ![]()
@brko píše:Úctu…? Ke starým lidem mám úctu, bydlí zde více starých lidí, ale s nikým problém nemáme. A věřím, že kdyby jsi ji znala, tak asi pochopíš, že né všichni si úctu zasluhují. Tohle je strašně zlá ženská. Nebudu zde rozepisovat, co vše se již natropila za lampárny, již za dob, kdy tady bydleli mí prarodiče. Ale teď řešíme tohle, upřímně i mě občas dochází, jaký má věk a že to musíme nějak vydržet. Je to ode mě hnusné, ale jsem z ní vážně hodně na nervy. Člověk má být doma v klidu, řešit běžné starosti, ale tohle??? Byla bych i sprostší, bohužel. Omlouvám se, ale úctu opravdu k ní ne..
Nejspis ma nejake zdr. problemy doprovazejici tento vek. je to sice obtezujici, ale tu megeru sis mohla odpustit, trochu ucty ke staremu cloveku.
zkus zkontaktovat jeji pribuzne, vic asi nelze.
Kontaktovala bych její rodinu. Někdy to sice může být na palici, ale třeba to má nějaké důvody a mohli byste tím pomoci zmírnit případnou katastrofu. Lidé si pořád na něco stěžují, není to nutně věkem
.
Otec má sousedy nad ním, kteří mají plovoučku. To bych zakázala do bytů. Sousedka má malýho kluka, a řeknu vám, když si hraje s autem, běhá, nebo nevím co, tak je to na palici. Nebo když odchází asi od stolů a posouvají židle, to je jak zemětřesení. Stačí i blbé přezůvky. Máme dům, takže nejsem zvyklá, ale je to opravdu hrozné.
Anononymní úplně přesně vím o čem mluvíš. Je to strašný, ale asi nám opravdu nezbyde nic jinýho než vydržet.
Paní může být opravdu nemocná. Zašla bych za ní s čokoládou a domluvila se na dalším postupu. Až příště bude zase slyšet ten hluk „od vás“, tak ať 3× zamlátí koštětem jako heslo a ty půjdeš za ní dolů si „to“ poslechnout. Ty se bohužel jednu noc hecneš. Uvidíš sama, jestli je v jejím bytě hluk nebo ne a popř. jí pomůžeš situaci vyřešit s jinými sousedy. Pokud hluk nebude a ona bude tvrdit, že ano, tak ji vezmi klidně v noci k vám domů, aby se sama utvrdila v tom, že to od vás skutečně není.
@klenice Ahoj, víš co je sranda, že už i tuhle variantu jsem zkoušela, kromě té čokolády teda. A věř, že to chvíli klapalo - nemlátila totiž vůbec, prý byl klid, když jsem se jí náhodně ptala… Řekla jsem jí tehdy, ať si k nám přijde zaťukat na dveře a sama uvidí, že od nás prostě nic nejde. Ale proboha, ať už nemlátí do stropu, že mi malá spí a partner vstává do práce. Cca rok byl klid, jenže teď je to zase každou chvíli. Já už na ní prostě nemám..
@Ajaník píše:
Ale jak se říká, rodiče a sousedy si člověk nevybereted bydlíme v novym a sousedy máme mladý pár se dvěma dětma - vášnivé hádače (slovník dlaždiče, řinčení skla, házení nádobí).. Do toho ta žena furt řve na děti.. Když jsem se jí ptala, proč furt ječí, tak mi řekla protože se jí chce
Co si cekala, ze ti odpovi?
Hluk může dělat někdo z vašich sousedů. Ani o tom nevíš. Až Ti příště začne bouchat do stropu, zajdi za ní. Třeba uslyšíš to, co ona. A dělá hluk někdo jiný.
V paneláku se to HROZNĚ nese. Sousedé mluví normálně, neřvou na sebe a já slyším, co si říkají. Může dělat hluk někdo přes chodbu ve vašem patře a zvuk se nese až k ní
@Ajaník Vnímám staré lidi s větší úctou a zkrátka se mě tohle vyjádření dotklo. V osmdesáti letech může mít klidně před sebou ještě dalších deset, patnáct let, a to není zase taková chvilka.
@Raduš.ka44 píše:
@Ajaník Vnímám staré lidi s větší úctou a zkrátka se mě tohle vyjádření dotklo. V osmdesáti letech může mít klidně před sebou ještě dalších deset, patnáct let, a to není zase taková chvilka.
Lidé si úctu zasluhují všichni, pokud se chovají slušně. Nerozhoduje věk, to je jako kdyby měla rozhodovat barva očí. Ať je člověk puntíkatý a je mu 14, pokud si zaslouží úctu, budu ji k němu mít. Pokud je tedy starý člověk necharakterní, úctu si nezaslouží ani náhodou. Stáří se nerovná úcta. Ale charakter rovná se úcta. A nemoc duševní ta postihuje všechny lidi, není to projev stáří. To spíše ta drzost a zahleděnost je projevem stáří.