Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím všechny.
Nevíte prosím někdo, jak je to tedy s balíčky z číny (Aliexpress, Wish…) od 1. října? Prý se mají vyplňovat nějaká celní prohlášení + poplatky apod.? Bude to tedy platit od zítřka? Díky.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny.Nevíte prosím někdo, jak je to tedy s balíčky z číny (Aliexpress, Wish…) od 1. října? Prý se mají vyplňovat nějaká celní prohlášení + poplatky apod.? Bude to tedy platit od zítřka? Díky.
Proc anonym? ![]()
https://www.emimino.cz/…2021-419203/
Ach jo, informací je plný internet
@Anonymní píše:
Zdravím všechny.Nevíte prosím někdo, jak je to tedy s balíčky z číny (Aliexpress, Wish…) od 1. října? Prý se mají vyplňovat nějaká celní prohlášení + poplatky apod.? Bude to tedy platit od zítřka? Díky.
Co je na tom tak intimního? Nekupuj šmejdy z Číny a máš po problému.
@Russet píše:
Co je na tom tak intimního? Nekupuj šmejdy z Číny a máš po problému.
A jaký je rozdíl mezi obalem na telefon z Ali a koupený tady v ČR? Kromě asi 10× větší ceny?
@KeckaJ píše:
A jaký je rozdíl mezi obalem na telefon z Ali a koupený tady v ČR? Kromě asi 10× větší ceny?
Nekupuji nic z „Ali“. Je mi jedno, kolik to tam stojí. Poslední obal jsem si koupila u našeho drobného českého obchodníka v našem městě. Nezchudla jsem. Mám ho asi dva?! roky a budu ho mít do té doby, co budu mít tento telefon.
@Russet píše:
Nekupuji nic z „Ali“. Je mi jedno, kolik to tam stojí. Poslední obal jsem si koupila u našeho drobného českého obchodníka v našem městě. Nezchudla jsem. Mám ho asi dva?! roky a budu ho mít do té doby, co budu mít tento telefon.
To gratuluji. Ale než za ten obal dát 500, takhle dám 50 a budete se divit. Vydrží úplně stejně, jako ten za 500 od českého přeprodejce čínského „šuntu“.
Tyhle věci se totiž u nás fakt nevyrábějí.
Jo, kdyby to ten český prodejce vyráběl, asi bych to viděla jinak… Ale takhle…
@KeckaJ píše:
To gratuluji. Ale než za ten obal dát 500, takhle dám 50 a budete se divit. Vydrží úplně stejně, jako ten za 500 od českého přeprodejce čínského „šuntu“.Tyhle věci se totiž u nás fakt nevyrábějí.Jo, kdyby to ten český prodejce vyráběl, asi bych to viděla jinak… Ale takhle…
Tak já nemyslela obal za 500. Jen ten plastový kryt zadní části. Nehodlá sebou táhnout jakousi otvírací knihu ![]()