Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, budu posílat balík na Slovensko cca za 15000 korun. Pochopila jsem to tak, že na poště částku napíšu v českých korunách a paní, která si balík převezme, se to automaticky na Slovensku přepočte na eura, takže zaplatí v eurech a mně ta částka přijde zase v českých korunách, ale chci se zeptat, jaké přibližně jsou tam ztráty. Banka si tedy za převod naúčtuje 100 Kč, to jsem si zjistila, ale aby tam nebyly velké ztráty i z té částky, která mi má přijít, tzn. abych nakonec místo 15000 nedostala třeba jen 14 po těch všech převodech. Nemáte některá zkušenost? Děkuji
@evcaB Proč by tam měly být ztráty? Ty si na dobírkovou složenku napišeš že chceš 15000 tak je taky dostaneš. Všechny poplatky za převody si zaplatíš v poštovném. A za co by tvá banka měla chtít 100 Kč?
@Brouckova Aha, tak to je super. No banka si prý naúčtuje 100 Kč za to, že převedou tu částku z euro na české koruny(budu si nechávat tu dobírku posílat na účet) Já abych řekla pravdu, tak se v tom moc nevyznám, protože posílám balík do zahraničí poprvé ![]()
@evcaB Převody ty vůbec neřeš, to si vyřeší pošta. Tobě přijde na účet 15000Kč tak jak sis uvedla na dobírce a tvoje banka si může naúčtovat jen poplatek za příchozí platbu. Všechny poplatky spojené s převody si zaplatíš v poštovném a to nebude malé
Jestli chceš mít 100% jistotu zavolej na bezplatnou infolinku pošty 800104410 ale jen ve všední dny.
@Brouckova Tak děkuji moc za info, zkusím zavolat na poštu, každopádně to poštovné bude platit ta dotyčná, které to posílám, tak jsme domluvené ![]()