Bambusové pleny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
141
2.11.13 19:46

Děkuju takže stačí koupit pár těch bamboliku a jen koupit hodně těch vložek…zkusit to takhle? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.13 19:53
@mareškaa píše:
Děkuju takže stačí koupit pár těch bamboliku a jen koupit hodně těch vložek…zkusit to takhle? :kytka:

Já bych se vážně neupínala na jeden „systém“. Koupila bych třeba na začátek jedny svrchňí kalhotky bamboolik a třeba 3 vnitřky. K tomu nějaké klasické čtverce (stejně je budeš používat pod hlavičku, na zabalení k doktorce, na odbrknutí). Až bude mimčo doma a bude mít odhojený pupík, vyzkoušíš Bamboolika SIO, pak zkusíš poskládat čtverec na novorozenecký sklad a přes to dáš jen ty vrchní kalhotky od Bamboolika, může zkusit i jednu klasickou kahotkovou a na to svrchňáky Bamboolik. Uvidíš, co Ti bude na mimču i z hlediska manipulace a údržby vyhovovat nejvíc a pak dokoupíš potřebný počet kusů. Když objednáš na netu, za 2 dny to máš doma. Tu chvilku Ti dítě v papírovce přežije. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
2.11.13 19:55

@mareškaa jo…ale ty kalhotky prave aspon dvoje…spis troje, protoze kdyz novorozenec kaka tak to vetsinou zaspini i kridelka nebo lem kalhotek kolem nozicek…ale pokud budes kupovet bamboolik podivej se na jejich sady. vyjde to levneji.ja koupila tu uplne nejmensi myslim za 800 a jelikoz se mi osvedcily tak jsem pak dokupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
2.11.13 19:57

@Svistice jj souhlasim…presne takto jsem to udelala…fakt je lepsi to zkusit…stejnak kdyz ti budou vyhovovat tak pres net si je muzes kdykoli doobjednat a za 3dny je mas doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
2.11.13 19:59

Ok moc děkuju mám teda ještě 3 měsíce čas ale už začínám trochu panikařit abych měla vše a zase vybrat správně, klasické čtvercové mám doma už taky samozdřejmě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.13 21:05

@mareškaa Pokud se rozhodneš pro látkovky, doporučuji to rozhlásit po příbuzenstvu a kamarádkách. Ať Ti koupí nějakou tu plenku nebo svrchňáčky do výbavičky. Moje mamka třeba vnoučkovi koupila jedny svrchňáky a jednu SIO plenku :srdce:. Myslím, že to bylo mnohem užitečnější, než nějaký roztomiloučký setík pro novorozence za několik set, který by stejně nosil max. měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
2.11.13 21:35
@Svistice píše:
@mareškaa Pokud se rozhodneš pro látkovky, doporučuji to rozhlásit po příbuzenstvu a kamarádkách. Ať Ti koupí nějakou tu plenku nebo svrchňáčky do výbavičky. Moje mamka třeba vnoučkovi koupila jedny svrchňáky a jednu SIO plenku :srdce:. Myslím, že to bylo mnohem užitečnější, než nějaký roztomiloučký setík pro novorozence za několik set, který by stejně nosil max. měsíc.

hmmm…to je fakt dobrej napad :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.13 21:45

@KlarkaK Samo jsme to vybíraly spolu, protože se mamka v těch " moderních" plenkách nevyzná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
2.11.13 22:06

@mareškaa Ahoj :-)
Nečetla jsem celou diskusi, tak jen pár poznámek:

• zvaž plenky s patenty, nemusí to velikostně vyhovovat každému miminku, třeba moje dětí mají hubené nohy a plínku s patenty mít nemůžou, protéká, proto doporučuju se suchými zipy, (a proto tu s patenty prodávám),
  • babmusky schnou déle, to jo, ale moje zkušenost je taková, že v létě na slunci je za 10-12 hodin suché všechno (bavlna, froté, bambus), v zimě v sušárně trvá 48 hodin taky všechno, možná tam záleží spíš na počtu vrstev než na materiálu,
  • určitě bych koupila na zkoušku plenky použité, stojí pár korun, ověříš si značku, materiál, velikost, pak můžeš dokupovat (původní cena té plínky je přes 500 Kč, to jen pro info, co znamená „pár korun“).

http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

• ano, startovací sada je určitě dobrý nápad, je to levnější,
  • já osobně doporučuju značku Imse Vimse a Baby Lucy (ve variantě plenka a svrchní kalhotky), příp. Pop-in (na plenky vše v jednom - AIO), ale je to jen zkušenost, každému vyhovuje něco jiného, u těchto značek mám vyzkoušeno, že dobře sedí, dobře sají a vydrží léta.

Přeju hodně pohody při látkování (a nenech si do toho kecat, babičky bývají rýpavé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
3.11.13 17:52

Ahoj Holky, tak jsem si to všechno přečetla, ale v těch názvech se ještě trochu ztrácím :-) jsem těhu teprve 11tt ale už ted se zajímám o výbavičku(abych měla představu) a velmi mě lákají látkové pleny-hlavně na léto(čekám květnové mimi) mi to příjde pro mimčo příjemnější než jednorázovky a něco málo co jsem o tom četla, tak by to mělo být i zdravější…nicméně jsem v tom naprostý nováček a studuji co jak se používá a chtěla jsem se optat, jestli jsou i nějaké ty separační pleny co se pak vyhazují? Nebo spíš jak na stolici? Když to jsou prací pleny, tak se to nejdříve musí nechat odmočit a pak prát? :) teda to je jasný že jo, ale nedokáži si to zatím představit v praxi, jako to skladování použitých pokaděných plínek do vypraní…může mi to prosím někdo říci, jak nejjednodušeji naložit s pokaděnýma plínkama??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
3.11.13 17:53

Ted mám na mysli AIO plínky-vše v jednom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
3.11.13 21:55

@Dorrinka Je to celkem jednoduchý. Vždycky dáváš separační plínku (aspoň já ji vždycky dávám). Počůraná se pere, já i žehlím (třeba Imse Vimse vydrží tak 3-5 praní a žehlení). Pokaděná separačka se vyhodí do záchodu i s tím bobkem. Příp. se může dát do koše, záleží na tom, zda to odpady v domě zvládnou, myslím tím zda se neucpe záchod. Když stolice vyteče mimo separačku, zvláště u malých mimin se to stává, máš dvě možnosti. Buď to necháš a dáš ji pokaděnou k ostatním plínkám, anebo to zapereš a dáš to k ostatním plínkám. Moje zkušenost je taková, že u malého mimina plíny nesmrdí cca 48 hodin, prostě od praní do praní v uzavřeném koši „nasucho“ vydrží. U větších dětí, tak od roka, asi víc čůrají, nebo nevím, bývá koš cítit, takže skladuju „namokro“ normálně v pokoji. Peru každých 48 hodin. Přebaluju každé 3 hodiny, prostě vždycky před jídlem.
Ale systém si vymyslíš svůj, uvidíš. Mně osobně by přišlo divné plínku se zbytkem bobku nechávat v koši, ale vím, že to holky dělají, zvláště když skladují „namokro“, prostě čekají, že se to odmočí. Ale každého věc.
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
3.11.13 22:01
@rychnov3 píše:
@Dorrinka Je to celkem jednoduchý. Vždycky dáváš separační plínku (aspoň já ji vždycky dávám). Počůraná se pere, já i žehlím (třeba Imse Vimse vydrží tak 3-5 praní a žehlení). Pokaděná separačka se vyhodí do záchodu i s tím bobkem. Příp. se může dát do koše, záleží na tom, zda to odpady v domě zvládnou, myslím tím zda se neucpe záchod. Když stolice vyteče mimo separačku, zvláště u malých mimin se to stává, máš dvě možnosti. Buď to necháš a dáš ji pokaděnou k ostatním plínkám, anebo to zapereš a dáš to k ostatním plínkám. Moje zkušenost je taková, že u malého mimina plíny nesmrdí cca 48 hodin, prostě od praní do praní v uzavřeném koši „nasucho“ vydrží. U větších dětí, tak od roka, asi víc čůrají, nebo nevím, bývá koš cítit, takže skladuju „namokro“ normálně v pokoji. Peru každých 48 hodin. Přebaluju každé 3 hodiny, prostě vždycky před jídlem.
Ale systém si vymyslíš svůj, uvidíš. Mně osobně by přišlo divné plínku se zbytkem bobku nechávat v koši, ale vím, že to holky dělají, zvláště když skladují „namokro“, prostě čekají, že se to odmočí. Ale každého věc. ;)

děkuji za radu:-) dneska jsem našla docela hezký článek na netu, tak jsem zase o malinko chytřejší :-) a začnu asi postupně nakupovat aby ty náklady nebyly tak velké pak najednou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
3.11.13 22:06

@Dorrinka Zvaž AIO (vše v jednom) plenky. Jsou sice super, to zvládne přebalit i tatínek, ale zase nejsou tolik prodyšné jako klasická látkovka plus kalhotky, třeba vlňáčky. A když jsme u toho bobku, AIO jsou jedna vrstva a u těch malých mimin, jak protékají papírovky, tak protékají AIO, u klasických látkovek to chytnou svrchní kalhotky, takže dítě nepřevlékáš. AIO berem spíš na návštěvu, ale doma dávám látkovku plus kalhotky, většinou s PUL zátěrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
3.11.13 22:10
@rychnov3 píše:
@Dorrinka Zvaž AIO (vše v jednom) plenky. Jsou sice super, to zvládne přebalit i tatínek, ale zase nejsou tolik prodyšné jako klasická látkovka plus kalhotky, třeba vlňáčky. A když jsme u toho bobku, AIO jsou jedna vrstva a u těch malých mimin, jak protékají papírovky, tak protékají AIO, u klasických látkovek to chytnou svrchní kalhotky, takže dítě nepřevlékáš. AIO berem spíš na návštěvu, ale doma dávám látkovku plus kalhotky, většinou s PUL zátěrem.

a látkovku mám rozumět složenej čtverec nebo takové ty co už vypadá jako plína?
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky