Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@katty89 a kdž ti to takhle přivezou, tak co pak s tím masem? Asi se už ptám blbě, ale jsem fakt začátečník
Něco rovnou venku a neco zamrazit?
@DeTer Já mám prcka, denní dávku má 90g, takze musím porcovat. Maso nechám povolit, naporcuju, případně smícham se zeleninou a šup s tím do mrazáku. Pak každý den jen vytahuju připravené porce.
@katty89 Aha. Tak ohledně jídla, jsem si taky řikala kde jsou ty časy, když jsem kupovala svý bývalý fenečce 5kg granulek skoro na půl roku
No ale zase tenhleten náš velkej poslední dobou dospívá a je z něj fakt krásnej pes. I proto že už nemusím chránit stromky vlastním tělem ![]()
A ted koukám trošku víc na to do psí misky a ceny mají nasprotso krásný. A jakt o funguje takový závoz? Když spadám do těch 20km, tak jako přijedou sem někam a tam já čekám?
Neznám to
@DeTer Zaváží přímo na adresu, takže až domů. Vždycky zavolali, že za chvíli budou u nás, my jsme převzali masíčko a bylo to! Nic složitého. ![]()
@katty89 Ty bláááho. A já o tomhle nevím? No zkusíme to, třeba i ted. Ono sehnat koninu není žádný med a co jsem teda ted vyčetla, tak krůti, králičina a konina jsou na rozjezdy nejvhodnější. Musím ale uznat, že čím víc o tom čtu, tím mi to přijde logičtějsí. Že mají mít kosti ( náš si neustále čistí střeva zahradnickou kůrou) nebo že mají mít maso. Jak jsem mu ho dala včera, tak to byl jiný pes. Vím, bylo to po prvé a byl ho málo, ale on lítal a byl štastnej a neustále mě ojížděl nosem
Nehledě na to, že už nechci sbírat po zahradě takový hroudy ![]()
@DeTer Souhlasím, naše fenka na mase skvěle prospívá, chutná jí a na žrádlo se neskutečně těší. Když byla na granclích, tak žrala jen tak, aby nepošla. Podle mě je to ten nejpřirozenější a pro psa nejlepší způsob krmení.
@katty89 Já teda asi jsem možná mistr vsugerace, ale taky mi přišlo, že i když se po tom pokadil ( jen jednou, ted už je mu dobře) tak že mě vyhlížel s jiskrou v oku. Kanec ![]()
No nic. zkusím to až mu bobky zase utuhnou. Myslím, že tak zítra zakoupím nějaké maso a v pondělí podám. Nebo v úterý, když se mi nikam nebude zítra chtít ![]()
Tak masu zdar a snad se mi to jednou povede a jemu taky
Díky moc
Holky, pokud jste z Ostravska a okolí, ráda bych vám představila novou ostravskou firmu, zabývající se výrobou a prodejem čerstvých masových produktů určených pro psy a kočky. Nabízí produkty na vysoké úrovni kvality nejen svalovin a drobů, ale nabízí také maso v hrubě mletém stavu, které lze obohatit přídavkem různých druhů syrové zeleniny, např. červenou řepou. Více informací o barfování a možnost podání objednávky na www.barf-krmiva.cz
Pokud pejsek trpí na průjmy, nespravilo by se to přidáním kostí do stravy??? Alespoň my regulujeme tuhost hovínek zásadně upravováním množství kostí ve stravě.
@káťa taky mi to napadlo, ale když na to není zvyklej
Myslíš jako kuř krk? No vyžebral dvě mrkve blbeček, tak dostal
Včera dostal i čínský zelí a dobrý. Zatím jen jako zkoušim co mu jede a co ne. No spíš co žere hned a co potom
Ale bobky už dobrý
Nebo kuř křídla, že bych mu koupila? A fakt se jim nic nestane, když žerou kosti?
Já nevím, jestli ten váš není nějaký spešl alergik, ale moje ovčanda měla po granulích tendenci k průjmům a hodně řídkou stolici.
Co jsme přešli na maso, je po zažívacích problémech. Já dávám čubám z kostí hlavně kuřecí hřbety (je na nich celkem dost masa, kůže i biskup) a kuřecí chrupavky. Máme to totiž zadarmo z restaurace, kde se vyrábí kuřecí steaky. K tomu dostávají ještě normální syrové maso. Pokud je v jídle více kostí, hovínka jsou světlejší a tužší, pokud kosti uberu, tuhost se změnší.
Ale i když kosti nedám (občas žerou je maso, či jen jogurt či podmáslí s ovocem atd.), zažívání je úplně o. k. Prostě od té doby, co jsme přešli na syrovou stravu, nikdy po ničem neměli průjem - a to žerou různé druhy masa (kolikrát i starší, nasmrádlé), kosti, mléčné výrobky, vločky, rýži, různé ovoce i zeleninu, oleje…
@káťa Ron má po granulích bbky hutný, ale není zvyklej na nic jinýho. Na zeleninu je zvyklý i ted, protože mu dycky něco dám. Zeleniku rád a má a neprohání ho, ale po mase se dycky pokadil, tak jsme ho nechávali jen na granclích. Myslím, že si musí zvyknout. Nebyl zvyklý na nic jiného ![]()