Krmení zvířete syrovou stravou - BARF

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1097
12.6.16 17:31
@Teddie píše:
Vsude se k BARFu pise, ze maso musi byt alespon 48 hod zmrazene, aby ti paraziti chcipli. Ja krmim jen hovezi, jehneci, obcas lososa. Na parazity je pry nachylnejsi veprove (to se zasyrova snad ani nema) a zverina (hlavne pry divocak). Tatarak se taky nedela z veprovyho. Aspon myslim, ja maso nejim :-)Kazdopadne kdyz vidim, co za hnusy umi nase tygrice sezrat v lese, tak se parazitu z BARFu fakt nebojim :-) Odcervuju bylinama casto, je to jeste stene. Nikdy me nenapadlo, ze by z BARFu mohla mit parazity, ty opravdu ocekavam spis z toho, co sezere nekde venku.

A muzu se zeptat, jake byliny davat na odcerveni, jak casto? V kombinaci s masem? Diki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.16 03:58
@Hilda píše:
To ráda slyším :wink: A jak s těma kostma? Normálně i kuřecí a tak? Psům to vadí, ne?

Syrové kosti nevadí :) vadí kosti vařenim nebo pečením se zvyšuje moznost že se budou štěpit a mohou tak způsobit i perforaci streva.Ja tedy u svych fen množství kostí v davce hlidám kvúli riziku zácpy. Malé a středni plemeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
12.7.16 13:49

Zdravim vsechny!!!
Moc prosim o radu. Koupili jsme stendo kolie, a rozhodli krmit Barf. Knizku jsem poridla, neco precetla z netu a na praxi tapu.ma mit ted 5 davek za den, krmna davka vychazi na asi 120 g na den.Ale kdyz toto rozdelim na 5 davek, tak je to mizerne. Proste pes hledi hladovy. Davam vic, ale bojim, ze ublizim.
Skratka, sam stene sni 2 kur.krky a asi 60 g maso,5g vlocek a trochu mrkve..Rikam takovy priklad. Nekrmim porad stejne jidlo. Proste, kdyz spocitam pak denne klik masa a kosti, vychazi mi zdaleka ne 120 g, ale vic. Mpzna jsem uplne blba a chapu spatne a tech 120 g ma byt na 1 krmeni? Ale to, myslim,ne.Ma to byt DENNI davka. :zed:
Jestli tu nekdo vi a muze poradit na prikladu 3,4kg stene ma 9 tydnu. Dekuji moc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.16 13:58

@toooja ano ma to byt denni davka, ale u vseho se nemaji pouzivat jen tabulky, ale hlavně selsky rozum. Barf trochu davku masa navysit..sice rozdělit ale pridat prilohy zeleninu…behem dne doplnit treba tvarohem jogurtem… pokud jste na FB prihlste se do skupiny BARFovaní 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.7.16 15:51

@toooja zdravím :-) přesně jak říkáte, je to denní dávka, u štěněte je to cca 4-6% z ideální hmotnosti v daném věku z čehož tak 50% by mělo tvořit maso. U štěňat je vhodné dávku rozdělit na více porcí, ale pokud je toho opravdu málo, dávku trošku navyšte. Postupně přejděte na dávku 4× denně. Lepší je raději víckrát a málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
3.8.16 20:59

Tak nevim, co s tim…Stene mesic krasne zralo maso, kupovane od baron.cz,michala jsem se sparenou zeleninou, olejem lnenym, melnene rasy a trochu prilohy. Pekne mu chutnalo a posledni dny nechce nic. O,ano, kocici granule, ke kterym se nahodou dostal.Moc mu zachutnaly a mozna ted ceka granule???Skusila jsem mu dat ty steneci, co jsme dostali od chovatelky, ale nechce je.Tak nevim. Pres den jako svacinu mu dam posekane kureci krky nebo kridlo.3 krky nebo 1 kridlo.To u nemuze stacit na cely den. Nechapu, proc zacal se chovat takhle a mozna mam se vykaslat na barfovani a koupit mu PSI rojal canai, a ne kocici :lol: aby neloudal u kocek.Mate nekdo zkusenosti s tim? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
3.8.16 21:56

@toooja A co zkusit maso od řezníka? kupuji hodně krky, křídla, hřbety, žebra a případně i něco dalšího, hodně i vnitřnosti

Popravdě naši psi jedli přílohu a zeleninu jenom jako úplně malinkatí, potom už ne. Jen maso, zeleninu výjimečně, že jim to postrouhám do vnitřností, nebo si sami otrhají venku třeba borůvky. Ale už by to nesnědli každý den

Spíš mě zaráží, že nechce ani maso? Není to na něj velká porce? Či zkusit jiného dodavatele? Vyčkala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
3.8.16 21:58

@toooja jinak naši nikdy moc jedlíci nebyli, dostávali řekla bych tak 4 % jejich štěněcí váhy. Vážíš jim jídlo a kolik váží ti tví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
4.8.16 18:38

Tak nas kolie vazi ted 7,5 kg a dvaam mu denni davku jidlo celkemse zeleninou a prilohou 4-5 %.Vsimla jsem, ze uz take nechce zeleninu. Vetsinou strouham mrkve ci cervenou rpu, nebo ukrek trochu,rajce.Ale trochu, aby neochutli hodne maso, aby to maso bylo citit. Prilohu davam na obed, ale trosku, tak 2 lzicky. Krislo ci kureci krky-musim naklepat, tak sni s radosti. VArene hovezi mu chutna. A zeleninu a prilohy uz, myslim, nechce. Mozna prave nastal cas, ze davat jen maso.Ale co vitaminky..?Bude se spravne vyvijet, jestli bude jen maso?
A ano, myslim, ze prave mozna maso mu nesedi od baron.cz.Rybu basti sama radost, a kruti. Jinak uz nic nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
24.2.23 14:11

Omezení bílkovin

Ahoj, chtěla bych radu, zda jste někdo měl podobný problém. Máme 9 měsíčního NO, nyní již 3 den kulhá na přední tlapku. Dle vet asi něco s ramenem, jsme objednaní na RTG k vyloučení OCD. Veterinář nám doporučil změnit barf za méně kvalitní granule kvůli omezení bílkovin. Navíc máme kromě kloubní výživy přidávat i vápník.
Jsem z toho trošku v rozpacích, člověk v domnění, že pro psa dělá to nejlepší se naučí počítat krmné dávky čerstvé stravy a nakonec má kupovat granule v kauflandu :-/

Dík za jakékoliv postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.23 12:36

Zdravím vás. Môžte mi niekto poradiť prosím vás. Jaká je denná dávka pre 2.5 ročnú fenku AD. Fenka je plne aktívna denne nabehá 5-10 km. Fenka má 32kg.
Vopred vám ďakujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný