Krmení zvířete syrovou stravou - BARF

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
11.1.15 21:38

@BlueFairy Jo taky jsem z toho byla vyvalená, ale to mě řekl veterinář, že jsou teď nové studie a mají se mu dávat uvařený, neloupaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
11.1.15 22:16
@moje prdelky píše:
@BlueFairy Jo taky jsem z toho byla vyvalená, ale to mě řekl veterinář, že jsou teď nové studie a mají se mu dávat uvařený, neloupaný.

Hm, tak možná aby jim šly kšefty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
11.1.15 22:18

@BlueFairy Tak nebyl to jediný veterinář. Jinej řekl pouze kaši a známí, kteří mají pomale psí farmu, věnují se tomu profesionálně, tak ti mě to potvrdili, že už se dávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
12.1.15 01:08
@BlueFairy píše:
Hm, tak možná aby jim šly kšefty :lol:

Jako ze si veterináři přivydělávají pěstováním brambor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
12.1.15 01:14
@zelenaprisera píše:
Jako ze si veterináři přivydělávají pěstováním brambor?
:lol: aby měli víc nemocných psů (černý humor) :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
12.1.15 16:28

Teď už se dávají brambory i do granulí, místo obilí. Do těch kvalitnějších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
28.1.15 07:08

já nevím

Připadá mi že hodně lidí to dělá jen proto, že lehce ušetří, ale nepočítejí do toho práci a asi větší mrazák a tedy větší spotřebu proudu, jestli je to o lepším zdraví to barfování to opravdu nevím, maso musí myslím 24-48hod přemrznout kvůli bakteriím pak další doplnky, a co mi vadí lidi co u nás barfují jsou jaksi nadčasový v řečech ale ani jeden nechodí sbírat hovínka protože je to obyčejná kaše až průjem, zato pokud lověk najde granule které psovi vyhovují tak má hovínka tak akorát uchopitelná do pytlíku pro úklid. Prostě vše má pro a proti každému vyhovuje něco jiného, mně vadí řídké exkrementy pro úklid po BARF.Jsou lidé kteří krmí BARF a dokrmují granulemi kvůli zbylým potřebným látkám, nebo jsou lidi co krmí vařeným masem a granulemi jsou to kopce neuchopitelného marastu blééééééé, brrrrrr

my máme čerstvý maso takhle to vypadá a naše malá veterinární kontrola to dozoruje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
28.1.15 20:35
@fj1200 píše:
Připadá mi že hodně lidí to dělá jen proto, že lehce ušetří, ale nepočítejí do toho práci a asi větší mrazák a tedy větší spotřebu proudu, jestli je to o lepším zdraví to barfování to opravdu nevím, maso musí myslím 24-48hod přemrznout kvůli bakteriím pak další doplnky, a co mi vadí lidi co u nás barfují jsou jaksi nadčasový v řečech ale ani jeden nechodí sbírat hovínka protože je to obyčejná kaše až průjem, zato pokud lověk najde granule které psovi vyhovují tak má hovínka tak akorát uchopitelná do pytlíku pro úklid. Prostě vše má pro a proti každému vyhovuje něco jiného, mně vadí řídké exkrementy pro úklid po BARF.Jsou lidé kteří krmí BARF a dokrmují granulemi kvůli zbylým potřebným látkám, nebo jsou lidi co krmí vařeným masem a granulemi jsou to kopce neuchopitelného marastu blééééééé, brrrrrrmy máme čerstvý maso takhle to vypadá a naše malá veterinární kontrola to dozoruje

Mám dva psy na BARF a od té doby, co je krmím masem, řídký hovínko neznám. BARF nerovná se průjem.
Jinak o nutnosti přemražení masa by se dalo diskutovat, psi co jsou krmeni masem, mají v žaludku tak brutální prostředí, že tam vcelku nemá šanci cokoliv přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
28.1.15 20:40

@fj1200 absolutní blábol. Když má pes řidší bobek dám víc kostiček nebo chrupavek. Když byl plně na mase ( nepočítám začátky, kdy si na maso zvykal) nikdy neměl průjem. Každej barfař dá psovi kostí právě tolik, aby ho adekvátně zahustil, nezpůsobil zácpu a aby si to minimum ( oproti granulářum) dalo krásně vzít…
A ze zkušenosti ( když jsme u těch bobků :lol: ) ti můžu říct, že náš 50kilovej pes měl několikrát!!! menší množství bobků než několik jiných psů vzrůstu do 20kil na granulích…
Takže co do úklidu granulový psi u mě kaděj prostě víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
29.1.15 05:57

spasitel se našel o můj bože

Jsem zasažen všemohoucím, spasitel se našel-la, dostává mně do kolen tvrzení KAŽDEJ BARFAŘ DÁ PSOVI atd. netuším kde bereš ty informace, kde jsou dostupné vy máte barfaři neco schovanýho nějaký forum kdy jste kompleto všichni z celé čr a celé zemegule, vždyt nemůžeš mluvit o lidech na druhém konci města no možná jo ale už ve vedlejším nemáš konrtolu. Zkušenost jak říkáš o množství hromady po granulích a po barfu jsem za že po barfu je menší hromada, ale taky mám odzkoušeno, že granule se musí psovi najít aby mu sedly né jen koupit nějaký pytel a žer, navíc granule doplnovat určitými vitamíny a prostředky na imunitu bokem at si pes bere sám dle své potřeby, jinak já osobně u nás opravdu ti co se prohlašují, že jen a jen barfují tak mají jen řídkou stolici která přechází někdy do průjmu, prý to tak mají furt, skymkoli se byvím U NÁS jinde nejsem nikam nejezdím, tedy jo do německa ale tam psy nemají za tři roky jsem potkal 4psy.
Jinak já jsem asi z pohodlnosti granulář miji pséci mají bobky lehce uchopitelné bernák má vždy ráno čtyři kousíčky večer nekdy tři někdy čtyři, rassl ráno jeden dlouhý večer jeden malinkatý, mívají dny hladovky, někdy mívají dny jen o zelenině oleji syrovém vejci tvarohu skořápkách syrových kostech vařené brambory ve slupce ovoce lněný semínko ostropestřec vitamíny, samo že to nemixuji ale jen různě kombinuji.
Já na řidší stolici neboli průjem dám hladovku protože je tam problém, nechám to odejít,24hod, dám jednu vařenou bramboru ve slupce a počkám co to udělá pokut vyjede pevný vláček tak dám víc brmbor a pokud je to dobrý začnu k bramborám přidávat lehce granule a pozvolne překlápím zpátky ne granule, jak je pes o..k dám kůru na zotavení střev a dvakrát ročně detoxikaci, ale to pozvolna dělá ostropestřec a lněné semínko.
Jinak fakt čučím když jim dám vepřovou kost a lezou z nich dělouvé koule co při dopadu zvoní, to je masakr. Začátky nikdo nemůže počítat to je stejný i u prášků když je začneš brát. Prostě jsou lidi co barfují asi blbě nebo na to serou, to stejný u granulí, myslím, že nelze zatracovat ani jeden způsob stravy, znám lidi od mushingu co frčí jen na granulích ale musí být kvalitní, protože psa na mushingu prý likviduje rychlost a nekvalitní žžrádlo a je jedno jestli granule nebo maso s masem je víc práce venku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
29.1.15 07:47

Vidite, ja zase U NAS po psech na granulich vidavam taaaaakovy lejna! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
29.1.15 11:15

Z vlastní zkušenosti musím napsat, že dokud byl pes na granulích (a to ne nějakých šmejdech, ale třeba Taste of Wild), tak jsem měla pocit, že toho vykaká víc, než sežere. Má-li maso, syrové nebo vařené, kosti, zeleninu, vnitřonosti atd., tak je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
29.1.15 20:30

určitě ano,kus od kusu

Myslím blbé slovo, ale jako každý člověk je jedinečný tak i pes každému sedne něco něco ne a přesně jak říkátě můžete koupit značkové a budě hromada jak Říp, myslím zase, že stolice a množství je velkým indikátorem, časem jsem vypozoroval, že podle toho jak sedí strava psovi u nás granule tak pes se i jinak chová, například kupoval jsem granule které žral bernák i rasslice velikost byla tak akorát pro oba granule pro pokousání, ale rasslice prostě časem začala brkat ale dál žrala s chutí ale začínala býti nervooznější podrážděná, jak jsem jí koupil ty stejné ale malou velikost granule tak byla klidná spokojená bez problémů ovladatelná, ale když jsem dal tyto malé granulky bernákovi tak se časem stával nevrlý a podrážděný přesto žral dokonce u žrádla vzala misku se vztekem a přehodila ji přes hlavu za sebe dvakrát, prostě jí ty malinké granule jaksi vadily v tlamě na kousání či polykání a asi jí i vypadávaly. Takže ty stejné granule protože se osvědčily rassl jako jediné je žere ale rozdílnou velikost granule. zatím jasem byl opravdu v přesvědčení ze svého okolí v našem pidi městě zapadlém v lese, že jak se každý chlubí že barfuje tak má ale blatíčko, to že opravdu může býti i pevná stolice je mi novinou. Mám v plánu vyzkoušet barfování ale až se přestěhjeme, tady prostě nemám prostor v našem obrovském pidibytě na mrazák. Jinak se podívejte jak se u nás barfuje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
30.1.15 20:56

@fj1200 nemá smysl se o tom,,hádat´´
Já jsem s barfem spokojená a nezažila jsem barfaře s kejdou a ty nejsi spokojený s barfem ani lejnama :lol: jednoduchý. Sežrali bysme se dřív nebo později :lol:
Nicméně s posledními 4 řadami předposledního příspěvku ssouhlasím. A to je důležitý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
31.1.15 05:00

ale né tak to není

To dělá ta klávesnice a já, neumím do ní vložit cit a něhu či lidskost. Mně jen zarazilo, že tvrdíš KAŽDÝ to mi příjde mimo a omlouvám se ujel jsem není za potřebí schovanej za klávesnicí dělat ramena, jen jsem neštastnej jak upozorníl lidi at to zvednou a oni jsou na mně sprostí a že si mám všímat svého, že mi chodí děcka od lejna domů nebo kočárek mám neustále od lejna nebo když jdu to naše sebrat tak jdu lejnama, jinak nemám s ničím problém, barfem neopovrhuji nedovolil bych si to ani granulemi, navíc za komančů jsme vařili plíce, nožičky, žaludky, krky nevím co, kolínka mrkev a nikdo neřešil lejna ta se dokonce nesbírala, psů bylo minimum u nás byli čtyři my měli jednoho, ted je přihlášenejch prý kolem 1200kusů tady co bydlím. Jen jsem měl za to a doplnuji info, nepídil jsem se po tom nikdy jaká je stolice po barfu nějak to tady ze mně vyplynulo, protože jak jsem psal lidi co u nás tvrdí, že barfují tak mají blatíčko bohužel neustále a že si svoje poznají dokonce jsou takovcí že se jdou podívat a řeknou tak pohoda spokojenost jako jindy říkám proč to nesebereš to je blato nebo průjem to nezbírám jen sestli je to stejný, to jim věřím já poznám naše taky po granulích barva tvar počet je sporadický ale většinou sedí, granulema krmím jen z pohodlnosti a taky se mi moc líbí když naše mimi nabírá granule navažujeme nasypáváme vitamíny chondra a drezura před žrádlem takovej ten rituál jí se to moc líbí a je v sedmým nebi.
Navíc jsem se potkal u nás s lidma co moc cestují po světě a přáli by si pejska ale nemůžou si ho kvůli cestování dovolit tak se nufali s našima, a říkali mi že ve světě jak tak se baví o pejscích tak lidi jim dost často říkají že krmí veganskými granulemi nebo je pes prostě vegan na čerstvé stravě a to mi spadla čelist nikdy jsem to neslyšel jsem sto let za pravěkem a dnes jdeme do jeskyní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný