Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky a napsaly byste mi kolik toho vaši pejsci jí a co hlavně? Zkrátka takový nějaký polopatický jídelníček
Tak třeba naše čubiny dnes ráno (krmím ráno a večer). Cca 1/4 kila hovězích vemínek, každá 3 kuřecí kostry, hrstičku ovesných vloček, půl mrkve, lžíci oleje. Večer bude to samé.
Maso mám balené po 2 kg, takže ho máme na 2 dny, každá cca 1/2 kg masa denně + ty kostry či chrupavky a kůže z kuřat. Holky jsou německý ovčák a kříženka KAO.
@káťa díky. a kde kupuješ maso? za kolik tak cca to vyjde?
a prosímtě kde se shání vemínko?
Taky u řezníka třeba?
Maso kupuji ve velkoobchodě chovatelských potřeb. Prodávají tam maso odsud http://www.krmivaposvar.cz/index.html. Kupuji 2 kilová balení, většinou mleté hovězí, drůběží, zelené dršťky, vemínka… Cenově to vyjde cca 26,– až 45,– Kč na ty 2 kg. Drůbeží kostry, kůže a chrupavky mám zdarma z restaurace, kde vyrábějí kuřecí steaky.
@káťa Tak to jsem zvědavá, kde to tady seženu já. Bydlím v malém městě 25tis obyvatel. Zkusím řeznictví a jatka
![]()
Já bydlím na malé vesničce…
Ale nakupuji ve městě, kde pracuji. Jinak hodně se dá nakoupit i přes net, jen některé obchody chtějí, aby člověk udělal větší objednávku a zavezou domů zdarma.
Zkusím sem vypsat pár stránek, kde se dá objednat závoz masa:
krmme.cz
www.dopsimisky.cz (za mě top
)
cebera.cz/krmne-maso-barf-cebera
www.krmivanyrany.cz
www.krmivo-barf.cz
www.sokolfalco.com
www.masopropsy.vyrobce.cz
www.krmivaposvar.cz
shop.zufrikteam.cz
www.masobarf.cz
Když si to projdeš, tak budeš možná koukat jako já, co všechno se nachází na třeba krávě a co všechno může pes dostat ![]()
Pak už záleží na tom, odkud jste a kdo k vám zaváží. Někde jsou rozvozové trasy, které vedou třeba poblíž vás, a vy si dojedete na výdejní místo, někde zaváží až na adresu, někde si musíte objednat za určitou minimální cenu. Opět na fb jsou skupiny, kde si lidé domlouvají nákup ve velkém a dělí se o dopravné.
Ještě se poptám. Jsem poněkud skeptická ohledně nákupů jakýchkoliv pochutin byť pro pesa, po internetu..
Děkuju
Manžel ( pes je jeho
) s tím souhlasí, naopak. Už by ko¨¨upoval možná půl krávy a koně k tomu ![]()
@Meliora jako koukám na to a je to celkem zajímavé. Děkuji, třeba to ještě zvážím
![]()
To jen tak namátkou co znám nebo co jsem zaslechla od lidí stejně postižených ![]()
@Meliora i když namátkou, tak děkuji. Už to studuji ![]()
Nechtěla bys mi napsat ve zkratce jídelníček?
Prosím prosím ![]()
Mám tu uložený jídelníček z časů, kdy jsem začínala, množství tam není, to záleží na váze, aktivitě a zdr. stavu psa:
ráno - večer
kuřecí skelet - ryby, zelenina
kuřecí křídla - ryby, zelenina
kuřecí křídla - ryby, zelenina, žloutek
jogurt + ovoce - hov. játra, zelenina
kuřecí skelet - hov. játra, zelenina
jogurt + ovoce - hov. játra, zelenina
kuřecí skelet - hov. hrubomleté, zelenina, žloutek
jogurt + ovoce - hov. hrubomleté, zelenina
kuřecí skelet - k. ořez, zelenina
jogurt + ovoce - k. ořez, zelenina, žloutek
kuřecí křídla - k. ořez, zelenina
jogurt + ovoce - ryby, zelenina
jogurt + ovoce - dršťky, zelenina
kuřecí křídla - dršťky, zelenina, žloutek
tvaroh + ovoce - dršťky, zelenina
kuřecí skelet - hov. hrubomleté, zelenina
kuřecí křídla - hov. hrubomleté, zelenina
Je tam vidět, jak tahám balíčky z mrazáku, vytáhnu něco a tím krmím, dokud to není snědené, není důležitý dodržovat denní dávky čehokoliv, říká se že hlídat se to má v rámci měsíce. Ovoce a zeleninu dostává pes i jen tak, jak má chuť.
Taky jsem u svých fenek přešla na syrovou stravu. Kromě toho, že mám lepší pocit, že svým fenkám dávám skutečné maso, zeleninu, občas přílohu a ne hnědé kuličky, tak holky se na žrádlo jen třesou, vypadají obě v kondici (a to je jedna již babča), a vyjde mi to cca na polovinu než superpremiové granule.