Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bunnies ahojky, skus mu to dat syrove s olejem, jak by to nechcel, tak trochu povar. Ja som zacinala s 3rocnym rovno so surovym masom a zelenimnou. Zeleninu mixujem na rucnom 1mixeri spolu s doplnkami stravy, potom to vsetko zmiesam s masom a zalejem olejom, lososovym, roztopenym maslom, treskovym, niekedy i rastlinnym alebo sadlom. Uvidis…skus mensiu davku a jak to sfutruje tak mu naloz poriadne, nech sa chlapec nacvachta
ryzu cestoviny a spol nedavam.
@cuttysark díky. Věřím tomu, že to úplně v pohodě sní. Dostává občas syrovou vepřovou nohu a tu miluje. On sežere fakt vše kromě granulí
Já potřebuji poradit kolik mu mám dnes z těch 2 kg dát. Ráno jsem vyndala to hovězí z mrazáku. Ideální by bylo, kdyby ty dvě kila šli rozdělit na dva dny než se dostanu do zverimexu pro další. Asi mu k tomu šoupnu rýži (dostává ji také ke konzervě). Teď koukám, že svůj zeleninový podíl pro dnešek snědl - teď snědl synovi z talíře rajčata, okurku a papriku. Takže mám jen čekat než to rozmrzne a pak mu dát 1kg toho hovězího s trochou rýže a třeba másla? potravinové doplňky zatím nemám.
@Omiii píše:
Věřte nebo ne, ale mám doma Jack Russel Teriéra a ten syrové maso odmítá. Zkoušela jsem už úplně všechno a dokonce i kapra a lososa, vždy na mě jen hodí takový otrávený výraz jestli to myslím jako vážně…
Jakmile to syrové maso jakkoliv uvařím, tak nemá problém
Já ti to věřím, náš pes byl taky takovej. Proto, když se někdo ptal nekousne mne, tak jsme mu odpovídali, ne, on jí jen vařené
Diamond teriér ![]()
@Omiii Co by nemohli mít pejsci různé chutě vždyt lidi taky nejí každý to samé. Náš třeba nesnášel mrkev ![]()
@boball píše:
@Omiii Co by nemohli mít pejsci různé chutě vždyt lidi taky nejí každý to samé. Náš třeba nesnášel mrkev
Každý pes jiná ves
Pro našeho je zase nejlepší odměnka, když mu dám kousek mrkve, miluje jí ![]()
Podle tabulek se dáva 3 procenta váhy. Jinak, když nebude chtít syrové, tak to zkuste jen přelít horkou vodou. Jinak, já přílohy nedávám, jen výjimečně.
Super, už tomu pomalu přicházím na kloub. Takže u nás by to mělo být takto- Pes má 35kg a jeho denní porce byla měla mít 1kg…z toho 700g maso (střídat různé druhy a v tom by měl být obsaženo cca 200-300g kostí), pak dál varianta bez obilovin: 300g zeleniny a ovoce ( z toho 210g zelenina a 90g ovoce). Takže 2kg masa, co teď mám nám cca. vydrží na 3 misky…což je supr. My i ušetříme. Myslím si, že tento jídelníček bude pro našeho psa ideální. Před měsícem a půl ho srazil kamion a prodělal dvě operace, těžkou pooperační péči, tuny léků a sledují ho jak ze zahrady krade ve větším jablka a hrušky, jí trávu a něco mu prostě chybí. i dnes jsem koukala, že vyjedl synovi zeleninový talíř, což předtím ani moc nedělal. Jen se ještě zeptám, zda jsou nějaké druhy zeleniny a ovoce co psy nesmí?
@Bunnies ja mam RR a pre nich je davka asi 400g masa. kilo naraz je prilis pre labika jak krmis 2×. dava sa 2-3% z hmotnosti
Ja davam jednwmu psovi pol kila masa plus zelwninu a kosti samostatne v jednej davke. nemusis vsetko vyratavat na gramy. krm pocitovo samozrejme so znalostami teorie
www.manwe.cz je krasne rozpisany barf
@Bunnies zeleninu opatrne s nezrelymi rajcatami, brambory len obcas a nesmu avokado, je pre nich jedovate. Opatrne i s hroznom resp jeho semenami.
Já třeba jídlo vůbec nevážím. Ani netuším, kolik holky dostávají. Stačí sledovat jejich kondici - zda netloustnou nebo nehubnou. Jinak zelenina a ovoce se ani dávat nemusí - může se nahradit nepranýma dršťkama. Já dávám jen maso, kosti, občas vejce, jogurt nebo kefír. A výjimečně banán nebo jablko. Krmím dvakrát denně. Jako svačinu dávám(štěněti) kost a dospělým jak kdy. Někdy v krmné dávce, někdy jako svačinu přes den.
Díky holky, nebudu to teda tolik hrotit. Dnes to bude mít lehce povařený, nestíhám to rozmrazit, už čeká na misku
2kg jsem teda nakonec rozdělila na 3 porce, propříště to rozdělím na 4, když stačí půl kila.
@Bunnies Taky jsme zacali pripravovat stravu doma, jelikoz nase jorksirka granule vytrvale odmitala. Jinak co se tyce mnozstvi podavaneho jidla, nase mala vazi 1,5kg a dostava dvakrat denne jednu polevkovou lzici zradla, tedy cca 50-60 gramu. Z ovoce a zeleniny davame jablka, hrusky, merunky, broskve, svestky, okurku, mrkev, kapustu, zeli, repu, brokolici a kvetak (ten miluje). Prilohy nevedeme. Vnitrnosti mi bohuzel syrove nepozre, tak je lehce ovarim, v radu minut. A cenove to taky vychazi paradne oproti granulim (a to kupujeme normalne v lidskych kramech). Ve ctvrtekk jsem koukala v Palladiu v Petcentru na Royal Canin pro jorksiry, chteli pres 400Kc/1,5kg. Proste predrazeny a nekvalitni srot. Neboj se toho, urcite to neni zadna veda a psikovi dobrou chut!
Mam nazor
Pes je masozrave zvire! Krmte masem! Tady neni ALE. A at mi vet polibi vite co.
Me osobne by instantni polivky s pridavkem cehokoli nestacily. Ale prezit se nanich da. Tak proc kupovat nadupane instantni polivky s 85% masa za 2k, kdyz mu muzu dat maso.
Dobrý večer pesjkaři
Mám několik dotazů. Máme dvouletého křížence howavarta a ohaře. Krmíme pouze granulemi Nativia, prootže veškeré moje snahy o vařené ( třeba v zimě i v létě jsem to zkoušela) skončili průjmem. I po samotné rýži i když dostane třeba jen 100g. Takže proto jen granulemi. Tak jsem to chtěla znova vyzkoušet. Už má dospělácké granule a že bychom ho zkusili dát i jiné i proto, že nám prostě nepřibírá. Když mu dáme dvakrát denně, když jednou, stejně je hrozně hubený ![]()
Proot tedy, myslíte si, že je dobrá cesta zkusit i vařené? Jak začít? I s ohledem, že bych mu chtěla dávat maso.. Co dělat když nepřibírá?