Krmení zvířete syrovou stravou - BARF

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12667
1.11.13 11:21

@Bunnies ahojky, skus mu to dat syrove s olejem, jak by to nechcel, tak trochu povar. Ja som zacinala s 3rocnym rovno so surovym masom a zelenimnou. Zeleninu mixujem na rucnom 1mixeri spolu s doplnkami stravy, potom to vsetko zmiesam s masom a zalejem olejom, lososovym, roztopenym maslom, treskovym, niekedy i rastlinnym alebo sadlom. Uvidis…skus mensiu davku a jak to sfutruje tak mu naloz poriadne, nech sa chlapec nacvachta :D ryzu cestoviny a spol nedavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
1.11.13 11:31

@cuttysark díky. Věřím tomu, že to úplně v pohodě sní. Dostává občas syrovou vepřovou nohu a tu miluje. On sežere fakt vše kromě granulí :lol: Já potřebuji poradit kolik mu mám dnes z těch 2 kg dát. Ráno jsem vyndala to hovězí z mrazáku. Ideální by bylo, kdyby ty dvě kila šli rozdělit na dva dny než se dostanu do zverimexu pro další. Asi mu k tomu šoupnu rýži (dostává ji také ke konzervě). Teď koukám, že svůj zeleninový podíl pro dnešek snědl - teď snědl synovi z talíře rajčata, okurku a papriku. Takže mám jen čekat než to rozmrzne a pak mu dát 1kg toho hovězího s trochou rýže a třeba másla? potravinové doplňky zatím nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
1.11.13 11:34
@Omiii píše:
Věřte nebo ne, ale mám doma Jack Russel Teriéra a ten syrové maso odmítá. Zkoušela jsem už úplně všechno a dokonce i kapra a lososa, vždy na mě jen hodí takový otrávený výraz jestli to myslím jako vážně…
Jakmile to syrové maso jakkoliv uvařím, tak nemá problém :nevim:

Já ti to věřím, náš pes byl taky takovej. Proto, když se někdo ptal nekousne mne, tak jsme mu odpovídali, ne, on jí jen vařené :mrgreen: Diamond teriér ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
1.11.13 11:40

@Omiii Co by nemohli mít pejsci různé chutě vždyt lidi taky nejí každý to samé. Náš třeba nesnášel mrkev ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
1.11.13 12:16
@boball píše:
@Omiii Co by nemohli mít pejsci různé chutě vždyt lidi taky nejí každý to samé. Náš třeba nesnášel mrkev ;)

Každý pes jiná ves :) Pro našeho je zase nejlepší odměnka, když mu dám kousek mrkve, miluje jí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
1.11.13 12:21

Podle tabulek se dáva 3 procenta váhy. Jinak, když nebude chtít syrové, tak to zkuste jen přelít horkou vodou. Jinak, já přílohy nedávám, jen výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
1.11.13 14:04

Super, už tomu pomalu přicházím na kloub. Takže u nás by to mělo být takto- Pes má 35kg a jeho denní porce byla měla mít 1kg…z toho 700g maso (střídat různé druhy a v tom by měl být obsaženo cca 200-300g kostí), pak dál varianta bez obilovin: 300g zeleniny a ovoce ( z toho 210g zelenina a 90g ovoce). Takže 2kg masa, co teď mám nám cca. vydrží na 3 misky…což je supr. My i ušetříme. Myslím si, že tento jídelníček bude pro našeho psa ideální. Před měsícem a půl ho srazil kamion a prodělal dvě operace, těžkou pooperační péči, tuny léků a sledují ho jak ze zahrady krade ve větším jablka a hrušky, jí trávu a něco mu prostě chybí. i dnes jsem koukala, že vyjedl synovi zeleninový talíř, což předtím ani moc nedělal. Jen se ještě zeptám, zda jsou nějaké druhy zeleniny a ovoce co psy nesmí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
1.11.13 14:27

@Bunnies ja mam RR a pre nich je davka asi 400g masa. kilo naraz je prilis pre labika jak krmis 2×. dava sa 2-3% z hmotnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
1.11.13 14:29

Ja davam jednwmu psovi pol kila masa plus zelwninu a kosti samostatne v jednej davke. nemusis vsetko vyratavat na gramy. krm pocitovo samozrejme so znalostami teorie ;-) www.manwe.cz je krasne rozpisany barf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
1.11.13 14:32

@Bunnies zeleninu opatrne s nezrelymi rajcatami, brambory len obcas a nesmu avokado, je pre nich jedovate. Opatrne i s hroznom resp jeho semenami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
1.11.13 14:46

Já třeba jídlo vůbec nevážím. Ani netuším, kolik holky dostávají. Stačí sledovat jejich kondici - zda netloustnou nebo nehubnou. Jinak zelenina a ovoce se ani dávat nemusí - může se nahradit nepranýma dršťkama. Já dávám jen maso, kosti, občas vejce, jogurt nebo kefír. A výjimečně banán nebo jablko. Krmím dvakrát denně. Jako svačinu dávám(štěněti) kost a dospělým jak kdy. Někdy v krmné dávce, někdy jako svačinu přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
1.11.13 16:11

Díky holky, nebudu to teda tolik hrotit. Dnes to bude mít lehce povařený, nestíhám to rozmrazit, už čeká na misku :mrgreen: 2kg jsem teda nakonec rozdělila na 3 porce, propříště to rozdělím na 4, když stačí půl kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
2.11.13 14:15

@Bunnies Taky jsme zacali pripravovat stravu doma, jelikoz nase jorksirka granule vytrvale odmitala. Jinak co se tyce mnozstvi podavaneho jidla, nase mala vazi 1,5kg a dostava dvakrat denne jednu polevkovou lzici zradla, tedy cca 50-60 gramu. Z ovoce a zeleniny davame jablka, hrusky, merunky, broskve, svestky, okurku, mrkev, kapustu, zeli, repu, brokolici a kvetak (ten miluje). Prilohy nevedeme. Vnitrnosti mi bohuzel syrove nepozre, tak je lehce ovarim, v radu minut. A cenove to taky vychazi paradne oproti granulim (a to kupujeme normalne v lidskych kramech). Ve ctvrtekk jsem koukala v Palladiu v Petcentru na Royal Canin pro jorksiry, chteli pres 400Kc/1,5kg. Proste predrazeny a nekvalitni srot. Neboj se toho, urcite to neni zadna veda a psikovi dobrou chut!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tomas Zabojnik
13.5.14 12:22

nazor

Mam nazor
Pes je masozrave zvire! Krmte masem! Tady neni ALE. A at mi vet polibi vite co.

Me osobne by instantni polivky s pridavkem cehokoli nestacily. Ale prezit se nanich da. Tak proc kupovat nadupane instantni polivky s 85% masa za 2k, kdyz mu muzu dat maso.

• Citovat
  • Upravit
4462
26.5.14 20:41

Dobrý večer pesjkaři
Mám několik dotazů. Máme dvouletého křížence howavarta a ohaře. Krmíme pouze granulemi Nativia, prootže veškeré moje snahy o vařené ( třeba v zimě i v létě jsem to zkoušela) skončili průjmem. I po samotné rýži i když dostane třeba jen 100g. Takže proto jen granulemi. Tak jsem to chtěla znova vyzkoušet. Už má dospělácké granule a že bychom ho zkusili dát i jiné i proto, že nám prostě nepřibírá. Když mu dáme dvakrát denně, když jednou, stejně je hrozně hubený :nevim:
Proot tedy, myslíte si, že je dobrá cesta zkusit i vařené? Jak začít? I s ohledem, že bych mu chtěla dávat maso.. Co dělat když nepřibírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný