Krmení zvířete syrovou stravou - BARF

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12667
1.11.13 14:29

Ja davam jednwmu psovi pol kila masa plus zelwninu a kosti samostatne v jednej davke. nemusis vsetko vyratavat na gramy. krm pocitovo samozrejme so znalostami teorie ;-) www.manwe.cz je krasne rozpisany barf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
1.11.13 14:32

@Bunnies zeleninu opatrne s nezrelymi rajcatami, brambory len obcas a nesmu avokado, je pre nich jedovate. Opatrne i s hroznom resp jeho semenami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
1.11.13 14:46

Já třeba jídlo vůbec nevážím. Ani netuším, kolik holky dostávají. Stačí sledovat jejich kondici - zda netloustnou nebo nehubnou. Jinak zelenina a ovoce se ani dávat nemusí - může se nahradit nepranýma dršťkama. Já dávám jen maso, kosti, občas vejce, jogurt nebo kefír. A výjimečně banán nebo jablko. Krmím dvakrát denně. Jako svačinu dávám(štěněti) kost a dospělým jak kdy. Někdy v krmné dávce, někdy jako svačinu přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
1.11.13 16:11

Díky holky, nebudu to teda tolik hrotit. Dnes to bude mít lehce povařený, nestíhám to rozmrazit, už čeká na misku :mrgreen: 2kg jsem teda nakonec rozdělila na 3 porce, propříště to rozdělím na 4, když stačí půl kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
2.11.13 14:15

@Bunnies Taky jsme zacali pripravovat stravu doma, jelikoz nase jorksirka granule vytrvale odmitala. Jinak co se tyce mnozstvi podavaneho jidla, nase mala vazi 1,5kg a dostava dvakrat denne jednu polevkovou lzici zradla, tedy cca 50-60 gramu. Z ovoce a zeleniny davame jablka, hrusky, merunky, broskve, svestky, okurku, mrkev, kapustu, zeli, repu, brokolici a kvetak (ten miluje). Prilohy nevedeme. Vnitrnosti mi bohuzel syrove nepozre, tak je lehce ovarim, v radu minut. A cenove to taky vychazi paradne oproti granulim (a to kupujeme normalne v lidskych kramech). Ve ctvrtekk jsem koukala v Palladiu v Petcentru na Royal Canin pro jorksiry, chteli pres 400Kc/1,5kg. Proste predrazeny a nekvalitni srot. Neboj se toho, urcite to neni zadna veda a psikovi dobrou chut!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tomas Zabojnik
13.5.14 12:22

nazor

Mam nazor
Pes je masozrave zvire! Krmte masem! Tady neni ALE. A at mi vet polibi vite co.

Me osobne by instantni polivky s pridavkem cehokoli nestacily. Ale prezit se nanich da. Tak proc kupovat nadupane instantni polivky s 85% masa za 2k, kdyz mu muzu dat maso.

• Citovat
  • Upravit
4462
26.5.14 20:41

Dobrý večer pesjkaři
Mám několik dotazů. Máme dvouletého křížence howavarta a ohaře. Krmíme pouze granulemi Nativia, prootže veškeré moje snahy o vařené ( třeba v zimě i v létě jsem to zkoušela) skončili průjmem. I po samotné rýži i když dostane třeba jen 100g. Takže proto jen granulemi. Tak jsem to chtěla znova vyzkoušet. Už má dospělácké granule a že bychom ho zkusili dát i jiné i proto, že nám prostě nepřibírá. Když mu dáme dvakrát denně, když jednou, stejně je hrozně hubený :nevim:
Proot tedy, myslíte si, že je dobrá cesta zkusit i vařené? Jak začít? I s ohledem, že bych mu chtěla dávat maso.. Co dělat když nepřibírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
26.5.14 20:51

@DeTer Proc varene? BARF je prece syrova strava. Jinak bych doporucila poradne prostudovat www.manwe.eu, tak se clovek dozvi vse, co potrebuje. Jinak bych zacala davat po troskach libovou svalovinu, jestli ma pejsek citlivejsi zazivani, vynechala bych kureci, zkusila bych treba kralika, koninu s mrkvi. Ryzi apod. taky neni vubec nutne davat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
26.5.14 20:53

@katty89 rzhodně chci časem přejít na syrové, ale on není na něj zvyklí. Myslela jsem, že zprvu bych začala vařeným po troškách, abych zbytečně nedráždila střeva… A co s tím přibíráním? Myslíš e by to zabrala, kdybysme začali krmit i takhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
26.5.14 21:17

@katty89 Díky za stránky… Dostačující. Snad nám ten trouba přibere. Já bych mu nějaký kilo dala, ale že prej se chce vyžrat sám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
26.5.14 23:12

Ty stránky jsou super pro začátek, tam se dozvíš všechno potřebné. Pokud máš FB, je tam skupina BARFování, určitě ti tam rádi poradí jak začít. A pokud začneš BARFovat, tak se stává, že pes dočasně zhubne, ale druhý až třetí měsíc začne nabírat. Tak aby ses pak nedivila ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
27.5.14 07:19

@Meliora Fb nemám, ale prolustruju to pořádně… Ještě zhubne? Já právě chci zkusit i jinak krmit proto, aby trochu nabral. Je hrozně hubenej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.5.14 08:50

Zhubne (nebo taky né) jen dočasně, jak si tělo zvyká na nový způsob stravy. Ono se říká, že první tři měsíce jsou kritické, protože se tělo čistí a pes může zhubnout, může se mu zhoršit srst atd. Ale vše se pak srovná, jen to chce vydržet. Já jsem měla na začátku asi 3× chuť s tím praštit, ale vydržela jsem a pes je jako novej. Krásná hustá lesklá srst, pěkně nabral svaly, díky okusování kostí má zuby jak z reklamy na zubní pastu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
27.5.14 11:09

Jasné. No zkusíme to a uvidíme, jen aby nesr.al všude kolem a trošku přibral… To byhc mu přála, jinak je to zdravej (ťuk ťuk) hravej pes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
27.5.14 16:35

Já bych se BARFU nebála. Toto je náš 10ti měsíční barfista :)
 http://img16.rajce.idnes.cz/…402978_n.jpg?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný