Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny, my krmíme naše 2 psy 7 let 25 kg a 3 roky 15 kg syrovým už dlouho. Mladší na tom v podstatě vyrostla. Jako mladší se jí projevila nějaká alergie, ale asi i díky stravě se sem tam objeví pár fleků na jaře od kvetoucí trávy a jinak je bez léků a příznaků. Krmíme syrovým takže příprava nijak dlouho netrvá nandám do misky zaliju teplou vodou nechám chvilku odstát a podávám. Taky nemáme problém, že by nežrali ba naopak jsou misky do 5 minut vymetené a ještě si kontrolují navzájem. Zuby mají krásné srst předpisovou a nemluvím o kondici a vytalitě. Staršímu bude 8 na jaře a chová se pořád jako štěně
. Reklamní tah to rozhodně není finančně to totiž vyjde, když to tak řeknu na směšné peníze jednou jsem to počítala a vyšlo to cca 400 měsíčně oba dva kompletně.
@Diana.Kyss píše:
A může se dávat zmražená zelenina?
ano, v zimě dáváme i mraženou zeleninu, ale namočím ji předem do horké vody, pak přidám maso. Ale pozor na to, aby v pytlíku nebyla zelenina, kterou psi nesmí
@Diana.Kyss píše:
@Helik123 To je jaká zelenina?
psi nesmí cibuli, pórek, lilek, houby…
Krmení s přídavkem zeleniny je hloupost.Pes si z toho nic nevezme. Krmit syrovým masem je nejlepší krmení. Maso je však nutné doplnit vhodnou přílohou. /ne kolínka, jiné těstoviny apod./
Byl jsem nedávno v Anglii a tam začínají převážně krmit syrovým masem. Viděl jsem tam u známého veterináře, který má mj. velkou chovnou stanici psů. perfektní přílohu Proton, které se dává pouze desetina množství syrového masa. Na 1.kg masa 10 dkg. přílohy. Když jsem odjížděl, chtěl jsem si jedno balení odvést, ale když jsem si přečetl etiketu, zjistil jsem, že výrobce je český.
V Č. R se to neprodává. Český chovatel je kolínkový a mrkvový, toho je hromada. Kontaktoval jsem výrobce a ten mi to potvrdil.
Mráka- omyl, pes dokáže využít i rostlinnou složku stravy, dokonce ji vyžaduje. krmení syrovým masem má svá úskalí, např all meat syndrom. člověk by si ml nejdříve načíst něco o metabolismu zvířete.
@Mráka píše:
Krmení s přídavkem zeleniny je hloupost.Pes si z toho nic nevezme. Krmit syrovým masem je nejlepší krmení. Maso je však nutné doplnit vhodnou přílohou. /ne kolínka, jiné těstoviny apod./
Byl jsem nedávno v Anglii a tam začínají převážně krmit syrovým masem. Viděl jsem tam u známého veterináře, který má mj. velkou chovnou stanici psů. perfektní přílohu Proton, které se dává pouze desetina množství syrového masa. Na 1.kg masa 10 dkg. přílohy. Když jsem odjížděl, chtěl jsem si jedno balení odvést, ale když jsem si přečetl etiketu, zjistil jsem, že výrobce je český.
V Č. R se to neprodává. Český chovatel je kolínkový a mrkvový, toho je hromada. Kontaktoval jsem výrobce a ten mi to potvrdil.
to co píšete je s prominutím nesmysl… Když už nebudu řešit to, že se chovatelé krmící syrovou stravou snaží krmit PŘIROZENĚ, tudíž je podávání nejrůznějších pofidérních příloh poněkud diskutabilní, tak hlavně - jak už napsala wifi.. - pes rostlinnou složku potravy nutně potřebuje. Jednak potřebuje vitamíny a minerály ze zeleniny a ovoce a jednak co třeba taková dost nutná vláknina?
Při krmení výhradně masem hrozí psovi dříve či později avitaminóza, nemluvě o tom, že i druhy masa se musí pro psa vybírat a samozřejmě vhodně kombinovat - mluvím o dostatku kostí, vnitřností a k tomu správném poměru svaloviny.
Taky krmím BARFem… můj RR jako štěně nechtěl žádné granule-vystřídali jsme jich několik - horko těžko zmizlo čtvrt pytle a pak už ani ň… kamarádka mě přivedla na BARF… u štěněte je to dost složitý, ale hned jak se krmí jednou denně je to pohoda - ráno vyndám maso z mrazáku a zeleninu ( tu si předem připravuji a zamrazím ) a večer smíchám v misce - akce na dvě minuty…nikdy bych nekrmila jen maso - přinejmenším kvůli pestrosti stravy, když už ne kvůli vitamínům a minerálům ..pes je převážně masožravec, masitou stravu je však potřeba stejně jako u vlků doplnit rostlinnou složkou potravy. Dnešní člověk ze psa udělal už jen stín svých předků - psi mají stejný nemoci jako lidé - je více alergií, zažívacích problémů, rakoviny… a z čeho si myslíte, že to vzniká? ze stravy-granule jsou plné náhražek, Eček, chemie a bůhví čeho ještě…
Člověk nehorázně zlenivěl, odbývá se - tak proč by to u psa mělo být jinak?
@wifi.. píše:
Mráka- omyl, pes dokáže využít i rostlinnou složku stravy, dokonce ji vyžaduje. krmení syrovým masem má svá úskalí, např all meat syndrom. člověk by si ml nejdříve načíst něco o metabolismu zvířete.
Myslím, že se nemýlím,/mám na mysli syrovou mrkev/pes ji nedokáže nikterak využít.
Jestli ano, prosím o vysvětlení jak, abych si mohl nechat anulovat diplomku.
MVDr. Mráka
A jako zdroj vlákniny? To se nepočítá? ![]()
To jde, anulovat diplomku? ![]()
@Mráka píše:
Myslím, že se nemýlím,/mám na mysli syrovou mrkev/pes ji nedokáže nikterak využít.
MVDr. Mráka
co třeba karoten? Vláknina?
@Mráka píše:
MVDr. Mráka
ehm…co pak Vám asi říkají vitamíny rozpustné v tucích?.. v praxi to,,vetsinou,, znamená přidat k porci zeleniny VŽDY lžičku olivového oleje…anulovat svou diplomku samozřejmě můžete - pokud je opsaná…
@ET-Lucius píše:
ehm…co pak Vám asi říkají vitamíny rozpustné v tucích?.. v praxi to,,vetsinou,, znamená přidat k porci zeleniny VŽDY lžičku olivového oleje…anulovat svou diplomku samozřejmě můžete - pokud je opsaná…
inak k nam prichadza stena RR a budem ho krmit barfom. A vsetky clanky a info o barfe jednoznacne pripisuju dolezitost zelenine. Naopak prilohy az tak dolezite niesu.
@ET-Lucius píše:
Vitamíny rozpustné v tucích-/A, D.E, K,/,jsou plně využivatelné prostřednictvím tuku obsaženém v mase. Přidávat rostlinný tuk do potravy pro psy /v případě, že krmíte masem/ je úplná zbytečnost.
Bohužel v době kdy jsem dělal já diplomku nebylo plagiátorství v kurzu.
Mráka.