Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
No u nás jsme dost tradičně založení, takže by je tohle určitě hodně rozhodilo. Pokud jde o kluka, ještě jsem ho neviděla a nejsem z toho vůbec nadšená, navíc ho dcera nikdy nepozvala domů, a to jsou spolu prý už čtyři měsíce.
Je ji 17, proboha nech ji žít, tohle k tomu věku patří. Za rok se taky může zbalit, odstehovat, hlavu si treba oholit a neudelas nic. Cim vic ji budes prudit kvuli kravinam, tim vic ji od sebe odezenes. A na názory okoli a rodiny bych se vykaslala, co je jim do toho jestli si nekdo barvi vlasy?
Jinak já přišla domů z blond vlasů obarvená na modročernou. Bylo mi asi 16. Táta mě nepoznal, prohlásil něco o bláznivý pubertě.
Rekla bych jí, že si ty vlasy zbytečně ničí, ze všech ostatních hledisek by mí to by bylo úplně jedno.
Co chceš příbuzným vysvětlovat?
Jestli budou mít nějakého dotazy, a je položí dceři, ne?
Jen mě napadá, jestli to nebude náhodou jedna určitá uživatelka…
@Novire píše:
Taky mi hned napadla meh57 (nebo jak to ma nick), i vekem by to odpovídalo mladší dceri ![]()
Tebe nezajímá dcera, ale pouze to co si asi pomyslí ostatní
@Kriss Tina píše:
Taky mi hned napadla meh57 (nebo jak to ma nick), i vekem by to odpovídalo mladší dceri
Souhlasim. Me to hned nenapadlo.
@Kriss Tina píše:
Taky mi hned napadla meh57 (nebo jak to ma nick), i vekem by to odpovídalo mladší dceri
Taky mě napadla, hned jak uvedla věk dcery ![]()
@Anonymní píše:
Ne, má to odbravené kvalitně, ale prostě mladé holky by neměly mít bílou.
A kdy jindy chceš mít bílou? Dospělou ženskou to už bude akorát zestařovat a ve stáří si tu bílou zrovna užívat nebude.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jak byste řešily, kdyby vaše puberťačka beze slova přišla domů s vlasy odbarvenými na sněhově bílou a neřekla ani půl slova? Mám dceru, která si takto „zohyzdila“ hlavu. Má přirozeně hodně světlé blond vlasy, téměř bílé, ale ona si je musela ještě víc nechat zesvětlit.Za dva týdny máme rodinnou oslavu a nějak nevím, co na to příbuzní řeknou a nevím, jak jim to podat. Dcera tvrdí, že je to její věc a že se jí to takhle líbí, ale podle mě to prostě není rozumné a má na tyto věci čas. Prý jí to takhle udělal její kluk, od kterého přišla.
Co byste dělaly?
Přehánís, když byla blond, tak je to úplně jedno.
17? Je to fakt její věc. Nedělej si z ní nepřítele tímhle postojem, zkus s ní být trochu kamarádka. Nám přišla od muže v 9ti se zelenou hlavu od maminky… to jsem uplně nezkousla, chlap ji řekl že to má jak z brčálu, a tím to tak zkončilo, nic moc jsme s tím neudělali.
Ja muzu napr. z pozice ucitelky na 2. stupni rict ze to je fakt vsem fuk. At ma na hlave cokoli, dulezite je chovani a to co ma v hlave. Jestli je jinak rozumna tak to neres
jestli z ni je drzy nevychovany fracek tak res toto a ne vlasy ![]()
@Novire píše:
@Kriss Tina píše:
Stopro je to ona. Už jen věta „mladé holky by neměly mít bílou“ je typicky její
![]()
Já jsem blondýna, od 14 ti si vlasy barvím a v sedmnácti jsem přišla například s delším červeným ježkem. A moje máma mi to pochválila, ať už si o tom myslela cokoli ![]()
Neres to prosim te
. Je ji 17.
Jen je mi divme, proc jste se spolu o tom nebavily
.
Mam 16 dceru, a normalne kdyz si chce udelat blond belayage/blind ombre, tak ji dam penize do lepsiho kadernickeho salonu…