Batolata a předškoláci jako svědci u rozvodového soudu????

JaSe
8.2.09 00:40

Batolata a předškoláci jako svědci u rozvodového soudu????

Ahoj,
zajímalo by mě, co si myslíte o tom, že tříletá holčička byla pozvaná k soudu jako svědkyně. Její rodiče se nejsou schopni dohodnout na tom, kdo bude mít děti (má ještě bratra školáka) v péči.
Mě to připadá jako nesmysl. Mám tříltetá dvojčata a nedovedu si představit, že by je někdo vzal a odvedl do soudní síně bez mojí přítomnosti nebo bez přítomnosti mého bývalého manžela. Nejen, že by tam nešli, kdyby je tam někdo násilím odvedl, tak by to tam zbourali. Občas mluví s cizími lidmi v mojí přítomnosti, ale většinou ne.
Takhle malé dítě přeci nemůže posoudit, co je něj lepší. Zvlášť, když je možné ho ovlivňovat a poštvávat proti druhé straně. Když se pak jedna strana snaží škodit té druhé (zahrnování dárečkama, povolování dlouhého sledování pohádek v televizi nebo na DVD, nevyžadování žádných povinností…)
I tříleté děti jsou dost chytré na to, aby poznaly, co je pro ně výhodnější (i když to pro ně není to nejlepší).
Co si o tom myslíte Vy?
 Jana

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2991
8.2.09 00:49

Já se divím, že ji soudce přizval 8O , protože jak jsem slyšela, tak rozvodoví soudci, přímo nesnáší, když se u soudu vůbec děti objeví, raději to řeší bez nich. Každopádně tak malé dítě může vyjádřit své přáním, ale nedokáže posoudit, koho má radši, nebo s kým by chtělo víc být. Většinou chce být s oběma a každý den klidně může říct, někoho jiného. Nemluvím o případu, že by bylo z jedné strany týráno či jinak zanedbáváno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.2.09 09:16

Mně se to jeví jako naprostá blbost. Myslím, že pro tyto účely - kdy se rodiče neumějí dohodnout (a štvou mě s tím!!!!, že si v tomto směru dělají naschvály a neberou ohled na chudáky děti), funguje dětský psycholog, který se pokouší nějak dostat do dětské duše.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.2.09 09:46

Nedávno na tohle byla diskuze u Jílkové - Máte slovo nebo jak se ten pořad jmenuje. Určitě bude ten pořád i na stránách ČT 1. Byli tam soudci, psychologové, maminy atd. … docela zajímavé.

• Citovat
  • Upravit
2114
8.2.09 10:42

Myslím že je to naprostý nesmysl, a měla sem pocit že takovéhle děti k soudu vůbec nesmí ani jako „diváci“. Nechápu rodiče kteří se při rozvodu nejsou schopni domluvit alespoň na dětech, aby je to těch nechutných tahanic nezatahovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.2.09 12:29

Jo jo, bylo něco podobného nedávno v telce… Taky mi to přijde jako nesmysl, neřeknu, když si vezme dítě na starost dětský psycholog, který si s ním v klidu v příjemném prostředí povykládá, ale v soudní síni?

Nehledě na to, že takový psycholog určitě dokáže líp určit, co dítě chce, co ho trápí, jestli se mu něco doma děje… než nějaký soudce.

Určitě souhlasím s tím, že na dětech by se měli rodiče dohodnout v klidu - o baráky a auta ať se klidně tahají, ale děti by měly trpět co nejmíň to jde. Je celkem hnusné, když se (zejména matky) takhle mstí partnerům přes děti. To, že jí třeba zahnul nebo ji přestal milovat nebo co, přece na tom, že jsou to jeho děti, které má rád, nemění vůbec nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
8.2.09 18:22

Já naivní jsem si myslela, že v takových případech se to právě řeší pohovorem s psychologem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová