Batole - kde jsou hranice tolerance?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2780
17.6.15 23:23

@zuzanx Můj vztekloun sice nezvrací, ale záchvaty má hrozný. Když jsem doma, strčím ho do postýlky, aby se vyřval a když už není v ráži, ale ječí míň, vezmu ho do náruče a chovám, hladím. Tak se uklidní. Ale musí být trochu vysílený, jinak to nefunguje a je v amoku. Je to šílené. Zajímavé, že takové stavy má jen doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.6.15 23:34

My mu neustupujeme, jen odvedeme pozornost jinam. Když se pozvrací, tak ho umyju a převleču, pochovám a tím se uklidní (pak teda ještě dlouhou škytá). Ale na tohle teda fakt nemám, nechat ho to dělat nějak často opakovaně. Někdy je ale tak v amoku, že s ním nejde moc komunikovat. To ho vezmu a odnesu do jiné místnosti a teprve tam ho zkouším něčím zaujmout, aby přestal řvát. Ale jinak mu fakt neustoupíme, když by si chtěl hrát s nožem, tam mu ho nedám a nabídnu mu jinou zábavu, aby neřval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
17.6.15 23:40

@zuzanx já tedy totiž se stím nesetkala až u tý kámošky a vždycky jsem si říkala, že to bude tím, že ta jejich holčička přišla na to, že si to tímto vydupe. Tohle bych řekla že je asi horší než kdž „jen“ řve a vzteká se, což je taky pro mě dost psychicky náročné, nicméně dá se stím fakt dělat víc než když se ti pozvrací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.6.15 23:45

Známí, když viděli toho našeho, jak jeci a visí za ruku, tak říkali, ze svoji dceru při amoku asi 3× strcili do sprchy a osprchovali studenou vodou jen hlavu…a prej už se to pak nikdy neopakovalo. Me to nikdy nepřišlo na sprchu, ani tyhle metody neznám osobně, neklonim se k nim…ale kdyby hrozilo mymu dítěti zvracení ze vzteku, tak bych ho možná zkusila jednou zchladit, jestli by to nepomohlo…nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.6.15 23:47

Já nevím, ale v 17m mi přijde za studenou sprchu fakt malej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.6.15 23:51

@medunka23
Právě, kdyby jen řval, tak se to dá, nechat ho vyřvat, aby se naučil uklidnit sám, ale on se už třeba po 5-10minutách řvaní pozvrací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
18.6.15 09:14
@zuzanx píše:
@medunka23
Právě, kdyby jen řval, tak se to dá, nechat ho vyřvat, aby se naučil uklidnit sám, ale on se už třeba po 5-10minutách řvaní pozvrací…

Náš byl to stejný, poblil se ze vzteku a někdy vypadal že normálně upadne do bezvědomí, a to jsem nikdy neustupovala, nikdy si nic nevyřval, a přesto to vytrvale od roka a půl do skoro tří let zkoušel.. Nějak jsme tím obdobím propluli, je mu 3,5, „samoser“ je pořád strašnej ale už sebou aspon nemlátí o zem a nezvrací a tak nějak to zvládá lépe. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
18.6.15 09:17
@Izzz píše:
noooo? a rada?

Jako nemám radu, jak jsem před chvílí psala v jiném příspěvku, prostě bylo potřeba to přežít. Klukovi ted je 3,5 roku a občas i ted chce nosit a muchlat, tak já s tím zas takovej problém nemám, říkám si že si budu užívat jeho přítulnost než dojde do věku kdy mu bude matka spíš na obtíž :mrgreen: Ve školce si nestěžují, prý narozdíl od ostatních nemrčí že ho bolí nohy apod a nosit od učitelek taky nechce, takže se omlouvám ale neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
18.6.15 09:20

Já tomu pořád nerozumím…

(mimoc. studená sprcha přece nemusí být uplně studená..tam jde přece o ten moment překvapení z vody. může být i vlažná, ne? důležité je, že se pak to dítě zklidní a třeba se nepozvrací.. nebo proč je omytí pod sprchou tak diskutabiní? Pouze proto, že se říká „studenou“? Přece snad nikdo nebude házet batole do ledové vody, ale když je voda teplá, prostě normální, vlažná a příjemná, tak když mě někdo osprchuje, jsem mokrá a rázem myslím na jiné věci, mám jiné pocity atd… - a navíc to není uklidnění…

Mě totiž napadlo - co když i to odvedení pozonosti je věc, kterou si tím řvaním to dítě vydupe? V podstatě - sice nedostane nůž, ale aby se nepozvracelo, tak se s ním ňufáte, povídáte, vyprávíte, nabízíte jiné řešení, a tak…

Ale proč neposlechl, když jste mu nedovolili zrovna nůž? Vždyť doma nesmí dělat spoustu věcí a pochybuju, že se některé dítě vzteká naprosto u všeho…
prostě se vzteká jen někdy… a já si myslím, že tím vztekáním na sebe právě bere pozornost…

batole: „nechceš mi půjčit nůž? chceš mně odbýt nějakým Ne? Tak to mi nestačí, chci abys mi splnila co si přeju a nebo mi dala tvoji pozornost jinak, takže buď budu mít nůž nebo mě budeš mazlit a utěšovat a poídat si se mnou, sice mi nedáš ten nůž, ale tohle je taky dobrý…“

nebo je to blbost? :think: co myslíte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
18.6.15 09:24

A ono asi bude záležet taky na povaze dítěte…flegmatik / cholerik už se projeví od malého miminka…

nemáte v rodině, izz, nějakého cholerika?
Možná by stálo za to zamyslet se, co pomáhá na něj a pak to zkusit na chlapce. (někomu pomáhá ignorace, někomu utěšení, někomu, že se z toho udělá legrace…) odhaduju, nevím..každý nápad dobré zkusit, ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
18.6.15 09:34

@ZebruskaPruhoska hranice stanovuješ ty a je jen na tobě, zda budeš vytrvalá, či ne. ;)
No, víš co se říká, co zaseješ, to později sklidíš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
18.6.15 10:00

@Niemeyer je adoptovaný, takže velká neznámá :D ale mám podobný názor jako ty s tím odvadenim pozornosti…já to moc nedělám. Sprchu taky nepraktikuju, není vždy po ruce. Občas mi zabere u vztekani kdekoli ho capnou odnést třeba 5m daleko a položíme ho celém od sebe, čili zády k sobě a odejdu…to většinou pochopí, ze se zlobim a přijde zpátky… I když pláče, ale už vztekle nejeci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
18.6.15 10:04

@Niemeyer To zní jako úvaha dospělého. Vím, že se se mnou nechceš mazlit (nemáš čas..?), ale když vezmu nůž, tak mi to nabídneš jako alternativu (hurá!). Takže dostanu co chci, díky tomu, že vezmu do ruky něco, co ani nechci.

To si myslím, že u dětí takhle není, ne u batolat. Prostě chce nůž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
18.6.15 10:31

@jenny.fields ale když nedostane nůž, dostane pomazleni nebo jinou zábavu…já bych rada, aby nechtěl nůž. I když to je asi nemožný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
18.6.15 10:52
@Izzz píše:
@jenny.fields ale když nedostane nůž, dostane pomazleni nebo jinou zábavu…já bych rada, aby nechtěl nůž. I když to je asi nemožný.

Vždycky budou mít čuch na to, co nemůžou, co je nebezpečné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect