Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ano, ty děti, co jsem dala odkazy, jsou celoživotně zdravotně poškozeny nedostatečnou výživou. Bledé, zapadlé hladové oči, nafouklé břicho, křivé nohy…
@Anonymní píše:
Tak z tech vasich komentaru totalne kvetu. Spravne poskladana veganska vyziva je vhodna pro deti v jakemkoli veku. Kdyz o tom nic nevite, tak k tomu ani nic nepiste. Ceska republika hold vyrostla na opekanych prasatech a z mozku mate vsichni jitrnici…Pro nas jsou lidi jako vy nechutni, kruti a sebestredni. Po moralni strance, po eticke i po zdravotni je veganstvi nejlepsi volbou pro matku i dite. Machate tady pediatrickou a socialkou. Vase decka ktere zerou rohliky s pastikou, gulase a takove sr a cky urcite budou zdravejsi nez decka nase, ktere basti fazolky, pohanku, zeleninku, seminka apod.
Boze muj, chce se mi z Vas zvracet… a ti otravni vegani se Vam snazi otevrit oci. Jste pohlceni stereotypem a nemate pravo soudit druhe, kteri se z nej vymanili a nejsou tak lini na to, si rozsirit obzor.
Jako matky jste tak tupe, jdete kolem krav a reknete - je hele kravicky. Ano kravicky, ktere vykoristujete, berete jim deti jen aby jste se mohli nakojit z jejich vemena a ziskat tak vapnik, ktery byste ziskali treba z maku. A pak kdyz buu hele kravicka doslouzi, tak ji celou sezerete, z jejich rohu si udelate sklenky, kosti hodite psum, z vnitrnosti udelate nejake ho v na, sezerete ji nohy, bricho, zadek boze fuj vsechno a kuzi si natahnete na zem jako predlozku!!! HELE KRAVICKA!!!
Jste uplne mimo, je rok 2020 lidi nemusi jist zive tvory aby prezili. Boze muj…
Jestli tvé děti žerou, mé jedí. Jeden maso, druhý je vegetarián. Zato tvůj příspěvek je plný inteligence. I kdybych byla vegan, po tomhle bych si šla dát ovar, i když ho normálně nejím.
Hele, ty veganko anonymní, odpusť si ty osobní výpady, nebo sem dej jídelníček, co tvoje děti jedí celý týden, ať se můžeme poučit, po čem jsou takové pěkné.
https://www.youtube.com/watch?…
se podívej na ty zapadlý oči, jako smrtka, tmavé kruhy pod očima…ustupují zubní dásně…
@Anonymní píše:
Tak z tech vasich komentaru totalne kvetu. Spravne poskladana veganska vyziva je vhodna pro deti v jakemkoli veku. Kdyz o tom nic nevite, tak k tomu ani nic nepiste. Ceska republika hold vyrostla na opekanych prasatech a z mozku mate vsichni jitrnici…Pro nas jsou lidi jako vy nechutni, kruti a sebestredni. Po moralni strance, po eticke i po zdravotni je veganstvi nejlepsi volbou pro matku i dite. Machate tady pediatrickou a socialkou. Vase decka ktere zerou rohliky s pastikou, gulase a takove sr a cky urcite budou zdravejsi nez decka nase, ktere basti fazolky, pohanku, zeleninku, seminka apod.
Boze muj, chce se mi z Vas zvracet… a ti otravni vegani se Vam snazi otevrit oci. Jste pohlceni stereotypem a nemate pravo soudit druhe, kteri se z nej vymanili a nejsou tak lini na to, si rozsirit obzor.
Jako matky jste tak tupe, jdete kolem krav a reknete - je hele kravicky. Ano kravicky, ktere vykoristujete, berete jim deti jen aby jste se mohli nakojit z jejich vemena a ziskat tak vapnik, ktery byste ziskali treba z maku. A pak kdyz buu hele kravicka doslouzi, tak ji celou sezerete, z jejich rohu si udelate sklenky, kosti hodite psum, z vnitrnosti udelate nejake ho v na, sezerete ji nohy, bricho, zadek boze fuj vsechno a kuzi si natahnete na zem jako predlozku!!! HELE KRAVICKA!!!
Ahoj,
moje dětí baští oříšky, šunku, jogurty, zeleninu i maso. Baští vše - i když pravda, dost si vybírají, ale defacto jí všechny druhy potravin. Nikoho nesoudím a reaguji v této diskuzi poprvé. Jsem naprosto v šoku, co z tebe vylezlo - jaká nenávist - sama soudíš druhé. Ať si každý jí co chce. Já vyrostla na venkově, pomáhala škubat a vyvrhovat kuřata, dívala jsem se na domácí zabíjačky a pomáhala špejlovat jitrnice, míchat sádlo, i králíky v králíkárně jsem pojmenovala, krmila a pak snědla. Přesto to nikomu necpu a je mi jedno, jestli někdo jí jen kytky - jeho věc. Obávám se, že právě ten fanatismus alternativním způsobům stravování škodí. A to bude evidentně i tvůj případ. Veganství není pro každého. Společnost by se spíš měla zamyslet nad udržitelným živočišným chovem, který bude šetrnější k samotným zvířatům a dát tak možnost lidem si vybrat. Násilně nikoho nepřesvědčíš. A ke všemu ani odborníci co se týče veganství nejsou za jedno.
A pro mě prosím ještě vysvětli, co se bude dělat s kravičkama a prasátkama, když je nebudeme papat? To jako všechny necháme umřít a už nebudou žádný? Takže se stanou nežádoucími a zbytečnými? A víš, že jejich hovínka hnojí půdu, ze které rostou tvoje kytičky?
@Anonymní Není snad lepší zvíře spotřebovat celé, než sníst třeba nohu a zbytek zahodit?
Milá si anonymní, vitamín B12 jistě dodáváš uměle viď
…vegani jsou rozcapenci rozmazlení středoevropským blahobytem…
@Anonymní píše:
@Labužník mirabelka02 krivici ma i kvuli vam vetsina zvirat a se r e to nekoho? nes e re.moje deti jsou zdrave, stastne a vas jako matky (pokud vubec jste) bych vsechny profackovala a poslala na turu na jatka.
Za tohle jsem tě nahlásila, hrdinko
@Anonymní píše:
Ty mas dost.
A tohle dela s lidskym mozkem veganstvi?
@danydany98 píše:
Dej si kus masa, jsi hysterická z nevyvážené stravy.
Jinak k té kravičce…co bych dětem měla říct? Koukej roštěná jde? Nebo u prasete mám říct „koukej, jde řízek?“
Těším se, až ti tvoje dítě přijde domu, že chce jíst jako ostatní děti a když mu nepovolíš, tak se bude dojídat po Mekáčích atd. ![]()
@BáraKroupa píše:
Tady je to koukám samý odborník na výživu. Jedna věc jsou pověry a pocity a druhá fakta - názor Americké dietetické asociace, WHO a dalších zdravotnických organizací:
„Dobře rozvržená veganská, lakto vegetariánská a laktoovovegetariánská strava je vhodná pro všechna životní období, včetně těhotenství a laktace. Vhodně plánovaná veganská, laktovegetariánská a laktoovovegetariánská strava zabezpečí nutriční požadavky batolat, dětí i adolescentů a vede k normálnímu vzrůstu. Vegetariánská strava v dětství a dospívaní může pomoci zajistit celoživotní zdravé stravovací návyky a může přinášet některé důležité výhody ve výživě. Vegetariánské děti a dospělí přijímají méně cholesterolu, saturovaných tuků a celkového tuku a zato konzumují více ovoce, zeleniny a vlákniny než nevegetariáni. Vegetariánské děti jsou také štíhlejší a mají nižší hladinu cholesterolu v séru.“
Podstata je v tom „správně rozvržená“. Pokud o tom člověk nic neví, tak se samozřejmě může dostat do problému, ale stejně tak pokud jí třikrát denně maso a žádnou zeleninu. Osobně znám několik vegetariánských i veganských dětí a jsou naprosto zdravé a v pohodě.
Více info např. zde - http://blisty.cz/art/25066.html,
Vše podstatné je v knížkách Vegetariánství a děti a Průvodce začínajícího vegetariána.
http://www.csvv.cz/index.php?…
Diky bohu, aspon nekdo kdo ma rozum. Ostatni budou asi cpat v dobre vire chudaky deti kravskym mlekem a knedlikama. ![]()
@Irisha píše:
Diky bohu, aspon nekdo kdo ma rozum. Ostatni budou asi cpat v dobre vire chudaky deti kravskym mlekem a knedlikama.
Protože nic mezi stravou vegana a knedlíkama není, že jo.
Dej si maso, odumírají ti mozkový buňky. ![]()
Je mi 35let, vegetarianem jsem se stala v 15 letech a vegankou jsem posledni 3 roky. Ja vidim veganstvi jako velmi zdravou vyzivu, ale samozrejme je treba mit prehled a znalosti o teto strave, me jist jen ovoce a zeleninu… kdyz mate spravne rozvrzeny jidelnicek tak mate vse potrebne vitaminy. Cekame s pritelem miminko, me krevni testy jsou na jednicku a doktor s veganstvim nema zadny problem dokud si hlidam vitaminy atd. Muj pritel ji sice zdrave ale vse, i maso, je to kazdeho vec, Ja hlavne chci aby nase dite bylo zdrave a jedlo zdrave, jestli bude vegan, vegetarian nebo masozravec to je mi jedno. ![]()
@Anastasia4411 píše:
Je mi 35let, vegetarianem jsem se stala v 15 letech a vegankou jsem posledni 3 roky. Ja vidim veganstvi jako velmi zdravou vyzivu, ale samozrejme je treba mit prehled a znalosti o teto strave, me jist jen ovoce a zeleninu… kdyz mate spravne rozvrzeny jidelnicek tak mate vse potrebne vitaminy. Cekame s pritelem miminko, me krevni testy jsou na jednicku a doktor s veganstvim nema zadny problem dokud si hlidam vitaminy atd. Muj pritel ji sice zdrave ale vse, i maso, je to kazdeho vec, Ja hlavne chci aby nase dite bylo zdrave a jedlo zdrave, jestli bude vegan, vegetarian nebo masozravec to je mi jedno.
@Labužník mirabelka02 prosimte prestan uz. je to trapne. taky nesoudim jak mas vyvinute deti