Bebivita

Napsat příspěvek
Velikost písma:
152
17.6.12 08:08
@evast píše:
Já si tedy myslím, že 2.5 roku „staré“ dítě už by se mohlo bez Sunaru a jiných umělých mlék obejít :-) Mojí holčičce budou v srpnu 2 roky a já už teď se rozhoduji, že dodělám poslední krabici, co tu mám, a koupím klasiku plnotučné mléko… :think: a jako příchuť Frapko, jahodové, banánové, vanilkové :mavam:
mimochodem - koupila jsem si 3 krabice Babydream v Rossmannu a větší humus jsem snad ještě neviděla :zed:

A myslíš, že je tedy plnotučné mléko lepší pro děti než sunar? Já osobně tedy fakt nevím… Říkám si, že dokud mně ho dcerka pije…tak jí ho dávat budu… Přeci jen je obohaceno o vitamíny a určeno opravdu dětem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ELT
22
17.6.12 09:13

To jsem taky řešila, jestli ve 2,5 letech dávat UM, dcera ho vyžaduje a na radu dvou dětských lékařů dávat budu. Prý mám být ráda, že mléko pije a je tam vše co potřebuje. S kravským mlékem nespěchat. Takže to už neřeším pije uměl. mléko, bebivita +2 je taková sladší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evast
17.6.12 12:00

Ano, já to beru, :palec: když chceš pokračovat dál v dávání Sunaru. Je to každého věc.
U starší dcery jsem obyčejné mléko taky začala dávat od 2 let, na doporučení pediatra, že tedy rozhodně plnotučné, než to polo. Jako, jestli je v kravském mléce tolik vitamínů, co v Sunaru nebo v UM celkově, to netuším, ale zase těm holkám budu dopřávat vitamíny přirozenou cestou než je pořád ládovat umělou výživou. :)
Tím samozřejmě nechci nikoho napadat proboha, :kytka: to je každé maminky věc a já věřím, že i tak dáváte dětem vitamíny :)
Já už si nepamatuju, od kolika let se kravské mléko může, jestli od dvou nebo od tří, ale myslím, že snad od dvou let kvůli alergíím. Já už ho opravdu chci zařadit do jídelníčku :palec: akorát mě mrzí, že tady u nás vymizely automaty na mléko :,(

• Citovat
  • Upravit
152
17.6.12 13:55

@ELT Dcerka právě taky každé ráno a večer už si sama vyndavá hrneček na mléko.. tak prostě jedeme na mléku dál :-) a jsem ráda. Čaje mi od malička nepije.. jen vodu, tak jsem ráda, že ráno prostě to mlíčko si ještě dá a večer taky. @ELT Ještě se tě prosím zeptám… Nevíš jestli tu Bebivitu 2+ mají v Německu v Kauflandu nebo v Dm? Tak to jsem ráda, že to mlíčko 2+ je ještě sladší než ta 1+. Ono vlastně asi musí být silnější. Ono to kravské mlého asi taky není velká výhra… Mléko vlastně zahleňuje…a pamatuji se, že jakmile měly děti rýmu, tak říkali dávat co nejméně mléka… :( Člověk vždy neví co, aby to bylo nejlepší pro děti… Ono taky je to tak, že jedno období se tvrdí, že něco je opravdu zdravé a za chvilku je to špatné a to co bylo dřív nezdravé tak teď je zas to nejlepší :D Ale to bychom zašly daleko od mé původní otázky na kvalitu a chuť Bebivity mlíček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
17.6.12 13:58
@evast akorát mě mrzí, že tady u nás vymizely automaty na mléko :,(

Automaty na mléko? Myslíš tím.. jako mléka ve skle? To třeba štve mě,,, že vše je v plastu :-( Raděj bych si koupila mlíko ve skle a i čistou vodu neperlivou ve skle… Má to úplně jinou chuť… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evast
17.6.12 19:43

Myslím tím, ty automaty, do kterého se donedávna hodila dvacka nebo kolik a natočila sis mléko a je jedno, jestli si přineseš svou skleněnou lahev nebo plastovou. :palec:
Pravda, všechno je v plastu :,(

• Citovat
  • Upravit
ELT
22
17.6.12 21:28

@Marik v Kauflandu ji mají určitě - beru je tam, v DM to bych lhala - ale domnívám se, že také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
17.6.12 21:28

Evast.. tak to vůbec neznám :) Koukala jsem na to na internetu a ono to tedy stále existuje 8o To je dobré. Byl tam i seznam měst ve který ty mlékomaty jsou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
17.6.12 21:42

@ELT Děkuji moc za informaci. Příští týden tam vyšlu manžela, tak aby tam nelítal a nehledal :-D. Byl by zas na nerv :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ELT
22
17.6.12 22:06

@Marik akorát v Kauflandu berou jen jeden typ kreditek, takže tam raději s eurama, Real bere snad všechny kreditky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
17.6.12 22:09

@ELT To je dobré vědět… :-) Opravdu díky moc. Mohu ještě mít dotazík.. nekupuješ tam náhodou kaši SINLAC? Nebo nevíš jestli tam vychází též cenově lépe… jestli jí vůbec mají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ELT
22
17.6.12 22:13
@evast píše:
ale zase těm holkám budu dopřávat vitamíny přirozenou cestou než je pořád ládovat umělou výživou

já to právě dost řešila, jestli dávat UM nebo to zarazit… kravské mléko mi malá nepije, jen občas s nějakýma křupínama, kravské m. dávám do brambor. kaše a jinak tedy pořád ráno, po obědě a večer uměl. mléko. Prostě si ho vyžaduje, uvidíme, jak ještě dlouho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ELT
22
17.6.12 22:20

@Marik Sinlac kaši neznám, kupuju Humanu 500g cca 70-75 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dasenka11
18.6.12 14:51

Holky, nedocetla jsem celou diskuzi, ale Bebivita je v podstate od znacky Hipp. Ziju v Nemecku a tady se to verejne vi, je to levnejsi forma Hippu ;) I nemci ji dost radi kupuji. Ja jsem diky maleho kolikam ale na Bebe a menit budu moct asi az bude vetsi, ted se zmena jeste nezdarila, musime u ni zatim zustat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
dasenka11
18.6.12 14:53

@Marik Sinlac kase v Nemecku mame taky od Nestle, muzu se ti podivat kolik tu stoji :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová