Bedýnky s čerstvou bio zeleninou

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
345
22.1.11 16:30

Bedýnky

Ahojky!! Chtěla jsem se zeptat, jestli máte zkušenost s bedýnkami. Tj odběr čerstvé bio zeleniny přímo od farmáře. Já jsem si objednala svou první bedýnku a jsem nadšená. Tak krásnou kapustu už jsem dlouho neviděla.

Uvítám i vaše zkušenosti s bedýnkováním :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21970
22.1.11 17:46

Taky začínáme tento týden bedýnkovat, ve středu bude první, tak jsem zvědavá… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
22.1.11 17:51

Já sem byla právě nadšená. Mám dodavetele i s masem a to je za opravdu super cenu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
22.1.11 18:38

Holky a víte o dodavateli který by přibíral nové zákazníky v Praze, případně i Praha - východ, dojedu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21970
22.1.11 19:01

www.farmarsketrziste.cz , pokud vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
22.1.11 19:12

a neznáte někoho, kdo dodává do Říčan?? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
22.1.11 22:02

ahoj,

dalsi moznost zalozit/spravovat si bedynkarske druzstvo je na www.nalok.cz (je to mj. takovy maly informacni system pro bedynkarska druzstva). za par tydnu zde take bude mozne si objednavat vyrobky primo od farmaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.1.11 09:18

Takhle vypadala biobedýnka, kterou jsem vyzkoušela. Hlavně ten chřest a ledový salát byl výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
24.1.11 09:29
meduzza píše:
Takhle vypadala biobedýnka, kterou jsem vyzkoušela. Hlavně ten chřest a ledový salát byl výborný.

Meduzzo, můžu se zeptat, na kolik vyjde tahle bedýnka?

My dostáváme úplně plné takové ty klasické zelené přepravky na zeleninu za 300 Kč, není to tedy certifikovaná bio kvalita, pro „našeho“ malého zemědělce by to bylo příliš nákladné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.1.11 10:39
makina píše:
meduzza píše:

Meduzzo, můžu se zeptat, na kolik vyjde tahle bedýnka?

My dostáváme úplně plné takové ty klasické zelené přepravky na zeleninu za 300 Kč, není to tedy certifikovaná bio kvalita, pro „našeho“ malého zemědělce by to bylo příliš nákladné.

To bych brala ráda za 300 Kč plnou bedýnku od malého zemědělce. Něco takového jsem hledala, ale všechny bedýnky, které jsem u nás našla jsou obsazené. Jsem sice přihlášená jako náhradník, ale za 2 roky se na mě nedostalo. Je o to veliký zájem. Podle toho co jsem měla možnost ochutnat mají malí zemědělci daleko lepší zeleninu než v krámech. Jsem ráda, že u nás loni začali farmářské trhy.
Ta „bedýnka“ spíš taška, kterou jsem vyzkoušela stála 400 Kč. Takže vzhledem k množství zeleniny v bedýnce od „tvého“ zemědělce asi neporovnatelně dražší.
Ale zase aspoň chřest byl výborný a ten je drahý i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
24.1.11 11:09

No je fakt, že u nás je kapacita taky už obsazená. Máme možnost kupovat si k bedýnce čerstvé biomléko, brali jsme si od zemědělce i brambory k uskladnění, byli jsme pozvaní na samosběr jahod.

Měli jsme v bedýnce i med, jmelí, křížaly, vzorek slivovičky :lol: , jinak bývá kořenová zelenina, cibule, porek, brambory, řepa, rajčata, papriky, okurky, jablka, hrušky, ringle, švestky, výborné bylinky, kmín…
Vloni byl prý nejhorší rok, co se týče úrody snad za 20 let, tak doufám, že letos to bude lepší a už se těším na bedýnky.

Moc mě těší jejich osobní přístup, ke každé bedýnce dostaneme dopis s komentářem k obsahu bedýnky, nějakým receptem na úpravu zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.1.11 11:42
makina píše:
No je fakt, že u nás je kapacita taky už obsazená. Máme možnost kupovat si k bedýnce čerstvé biomléko, brali jsme si od zemědělce i brambory k uskladnění, byli jsme pozvaní na samosběr jahod.

Měli jsme v bedýnce i med, jmelí, křížaly, vzorek slivovičky :lol: , jinak bývá kořenová zelenina, cibule, porek, brambory, řepa, rajčata, papriky, okurky, jablka, hrušky, ringle, švestky, výborné bylinky, kmín…
Vloni byl prý nejhorší rok, co se týče úrody snad za 20 let, tak doufám, že letos to bude lepší a už se těším na bedýnky.

Moc mě těší jejich osobní přístup, ke každé bedýnce dostaneme dopis s komentářem k obsahu bedýnky, nějakým receptem na úpravu zeleniny.

To zní skvěle :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
28.1.11 13:29

holky já bych také ráda bedýnkovala, ale tady je snad všechno naplněné..
Takže pokud někdo víte Mělník, Mladá boleslav a okolí dejte mi prosím vědět, děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
15.2.11 11:14

na Mělníku zkus stránky http://www.biocontent.cz/, teď je to přerušeno, ale začít by se mělo v březnu nebo dubnu. Byla jsem spokojená.
Odběrná místa i Neratovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
9.2.13 14:08

Nevíte o bedýnkách s odběrem na Praze 8 nebo 9? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.