Bere si tatínek přes prázdniny dovolenou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35467
17.6.26 13:29
@Bytsamsebou píše: Více

Jako myslis na rodicovske „dovolene“, ze? Tak to si tatinek taky takovou „dovolenou“ muze klidne vzit. Rozdil nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35467
17.6.26 13:31

Ona je na RD a pracuje. On bude na D a bude taky pracovat. Rozdil vidis v cem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
17.6.26 13:34
@Anonymní píše: Více

Ano, musel si vybrat každý rok dovolenou. Takže ji měl i v době, když jsem byla na RD. Buď jsme někam jeli nebo byl prostě jen doma. A něco dělal na zahradě třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
17.6.26 13:42

Souhlasím! Já bych po něm vůbec nechtěla, aby si bral dovolenou letos žádnou! Jen ať si ji nechá převést do dalšího roku… a pak bych mu s klidem nechala na starosti celé prázdniny, které by tou našetřenou dovolenou krásně pokryl! Když už bych pak chodila do práce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11098
17.6.26 14:01
@Pirek píše: Více

Já bych šla rovnou do střídavé péče, týden budu mít děcka já, týden on ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11419
17.6.26 14:02

„Naučit skloubit čas“ asi v případě jejího muže znamená, ať si najde takovou práci, aby ho neobtěžovala s péčí o děti. On má přece svoji práci a svoje melouchy.
Já totiž přesně tohle zažila. I když jsem nastoupila znovu do práce, dovolená o prázdninách „nešla“. Na druhou stranu znám muže, který pracuje jen 4 dny v týdnu, aby se pátý den mohla realizovat v práci jeho manželka na RD. Jenže to je CHLAP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.26 14:02

Já bych jen ráda upřesnila, že na melouchy ho neženu, on tam chce. Naplánováno zatím nemá nic, vše si plánuje několik dní dopředu a tady se bavíme o konci července. Kdyby někam děti vzal na celý týden, to by byl můj sen, ale to je asi nereálné z jeho strany (moc práce s dětma). Upřímně někdy si říkám, že kdybych se rozvedla a měla děti ve střídavce, že bych se měla líp… On automaticky počítá s tím, že o děti se postarám já, pokud chci někam jít, musím se s ním domluvit předem. Což on si tedy většinou zařídí, i když s kecama, jak toho má hodně (to je tedy objektivní fakt). Co se týká rozsahu brigády, půjdu na 3 týdny přes prázdniny, kdy týden vykryje babička, týden chůva a týden chci po manželovi. Ve všech případech se jedná o všední dopoledne. Ostatní týdny budu s dětma já. A budu je brát i pryč, aby měl manžel víc času na melouchy a večer volno. O čemž se mně může jen zdát. Takže ano, připadá mi to nefér. Jen proto, že když jsem chtěla děti, musela jsem je nejen porodit, kojit (no dobře, to se nemusí…), ale musím se o ně nonstop starat a vše kolem nich zajišťovat a tatínek jen čeká, co se mu řekne a pak má řeči, jak se mu to nehodí. Jeho argument je, že takto je to všude. Že mám na děti čas.

• Citovat
  • Upravit
634
17.6.26 14:12

A je to tady, bylo to jasné od začátku. Ten týden je jen zástupný problém. Nejde tedy vůbec o jeden konkrétní týden dovolené, jak se tady o to dost dam neustále handrukuje :nevim:

Problém číslo 1 je, že vy dva očividně nemáte shodu v tom, jak si představujete rozdělení péče o děti a rodinných povinností. Nemáte absolutně vyřešenou rodinnou komunikaci, rodinné nastavení, u vás to bude na delší a hlubší povídání.
A dokud nevyřešíte tohle, bude se stejný spor vracet pořád dokola v různých podobách a v různě velké intenzitě :nevim:

Příspěvek upraven 17.06.26 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149648
17.6.26 14:14

A jak si to představuje až budeš pracovat na plný úvazek? Asi stejně že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36212
17.6.26 14:18

No tak asi to máte takto blbě nastavený od začátku. Měla si mu nechat taky nějaký starosti o děti. A argument, že to má dělat žena mu nacpat do špic. Pak by nejspíš neměl čas ani na tu milenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35467
17.6.26 14:18

Zacni hned a zvys pozadavek na vic tydnu. Stridavka uz neni, bohuzel. Driv nebo pozdeji stejne narazis na to, ze se o svoje vlastni deti nechce starat. Rovnou bych se podle toho zaridila. On deti nechtel?
Jak to maji jinde a jestli v tom ma pravdu, nebo ne( jak by to mohl vedet, on s nimi bydli?), by me nezajimalo, tohle je vase rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
17.6.26 14:19

Ten rozvod je dobrý nápad. Stejně manžela nemáš ráda, neumíte spolu komunikovat a alespoň nebudeš muset trávit tolik času s ním a s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149648
17.6.26 14:22
@JancaS84 píše: Více

Ha, a je to tady. Jako bych to nevěděla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
17.6.26 14:25

Zase se to musi ucit matka? Hm. Tak jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149648
17.6.26 14:26
@blabla01 píše: Více

To už přeháníš. Takže všechny matky, co nejsou s dětmi od rána do večera a taky pracují nemají rády manžela a nechtěji být se svými dětmi? A že otec není téméř se svou rodinou a dětmi ti očividně nevadí, tam je to vv pořádku.
No, překonáváš se, nejmenovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria