Bezhotovostní platba - špatný konstantní symbol

193
1.10.19 09:30

Dobrý den, platila jsem dnes přes internetové bankovnictví povinné ručení.
Na platbu povinného ručení nám přišla od pojišťovny složenka se zelenou kartou. Moc už přes složenky neplatím, zaplatila jsem tedy bezhotovostně přes účet. Jenže jsem ty platební údaje opsala z té složenky. Samozřejmě číslo účtu je v pořádku, variabilní symbol také, ale ten konstantní symbol, na složence bylo 3559. Tak jsem ho tam také napsala.

Když jsem si pak uklízela doklady o platbě, zjistila jsem, že minulý rok, jsme také platili z účtu a je u toho uvedený konstantní symbol 3558. - Minulý rok jsme kupovali nové auto, takže to bylo nové povinné ručení a údaje k platbě nám dali rovnou na pobočce pojišťovny, ať to zaplatíme z účtu.

Hledala jsem na internetu, co vlastně znamenají ty konstantní symboly 3558 - bezhotovostní platba, 3559 platba složenkou.

Myslíte, že to vadí? Dorazí peníze v pořádku? Nehrozí, že bychom měli nezaplacené povinné ručení? Kvůli tomu špatnému konstantnímu symbolu? Konstantní symbol 3559 - platba složenkou a platba vlastně přijde bezhotovostně z účtu na účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15432
1.10.19 09:36
@JPMB píše:
Dobrý den, platila jsem dnes přes internetové bankovnictví povinné ručení.
Na platbu povinného ručení nám přišla od pojišťovny složenka se zelenou kartou. Moc už přes složenky neplatím, zaplatila jsem tedy bezhotovostně přes účet. Jenže jsem ty platební údaje opsala z té složenky. Samozřejmě číslo účtu je v pořádku, variabilní symbol také, ale ten konstantní symbol, na složence bylo 3559. Tak jsem ho tam také napsala.

Když jsem si pak uklízela doklady o platbě, zjistila jsem, že minulý rok, jsme také platili z účtu a je u toho uvedený konstantní symbol 3558. - Minulý rok jsme kupovali nové auto, takže to bylo nové povinné ručení a údaje k platbě nám dali rovnou na pobočce pojišťovny, ať to zaplatíme z účtu.

Hledala jsem na internetu, co vlastně znamenají ty konstantní symboly 3558 - bezhotovostní platba, 3559 platba složenkou.

Myslíte, že to vadí? Dorazí peníze v pořádku? Nehrozí, že bychom měli nezaplacené povinné ručení? Kvůli tomu špatnému konstantnímu symbolu? Konstantní symbol 3559 - platba složenkou a platba vlastně přijde bezhotovostně z účtu na účet.

Myslím, že to vadit nebude. Konstantní symbol ani není nutné používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
1.10.19 09:41

Rozhodně nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36173
1.10.19 09:47

Variabilní, nebo specifický by byl horší. Konstantní je v pohodě, já ho ani nezadavam když něco platím, zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
2.10.19 09:15

Děkuji všem za uklidnění, také si myslím, že to nevadí, ale znáte pojišťovny, jedna malá chybka a už odmítají plnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák