Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás v lékárně u dětské nemocnice mají široký sortiment BL výrobků a (na Brno) za dobrou cenu. Ta červená směs mě stála 96 Kč. Jiné jsem zatím nezkoušela.
Recept je na straně 23 této diskuse. Je hutný, třeba jako moskva. Nám chutná a děláme ho už 7. rok. ![]()
eliskaanezka píše:
Supr,to jsme potřebovala vědět,díky.Simpe,můžu tě ještě poprosit,kde ve Zlíně jsi nejvíc spokojená se zdravou výživou,hlavně bezlepkové věci ,mouky atd.díky
máš odpověd ve vzkazech ![]()
holky, zalozili sme obcianske zdruzenie pre pomoc ludom so zdravotnymi dietami.. a jednym z cielov je zalozit skolku, pripadne dohodnut v nejakej uz fungujucej varenie bezlepkovych jedal…
potrebovala by som ale zistit ci by bol o to zaujem … mozte mi helpnut? nie je to ziaden podnikatelsky zamer takze ziadna reklama..
najpravdepodobnejsie zatial vypada spolupraca s ms na prahe 4 - libus, skolka je zamerana na anglictinu ..
viete o niekom kto by o to mal zaujem?
diky vam moc ![]()
tak my bydlime na opacne strane prahy a jeste za prahou, takze urcite ne. mam kamosku ucitelku ZS, nyni dela v MS a rika, ze to neni problem, ze dycky bezlepkovym detem na skolach v prirode vysli vstric. budu ji v zajmu sve dobre psychiky verit, nase dite jeste celiakii nema a treba se mu to i vyhne, doufam.
jinak diky za oziveni diskuse
manzel byl u kamosky na kontrolni krvi a krev se ztratzila, tak besni a rika, ze znova nejde
a momentalne zjistitl, ze se BL mouky koupi dobre v ostrave a jeste lepe v nejakych rybarskych potrebach !!!!!!! takze budeme pect z mouk urcenych na krmeni ryb, dokonce jsou opry i obohacene o nejake bilkoviny a levne ![]()
pata308 píše:
holky, zalozili sme obcianske zdruzenie pre pomoc ludom so zdravotnymi dietami.. a jednym z cielov je zalozit skolku, pripadne dohodnut v nejakej uz fungujucej varenie bezlepkovych jedal…
potrebovala by som ale zistit ci by bol o to zaujem … mozte mi helpnut? nie je to ziaden podnikatelsky zamer takze ziadna reklama..
najpravdepodobnejsie zatial vypada spolupraca s ms na prahe 4 - libus, skolka je zamerana na anglictinu ..
viete o niekom kto by o to mal zaujem?
diky vam moc
myslím, že dneska už není takový problém vařit pro bezlepkáře v jídleně. Nám třeba ve školce vyšli vstříct a vaří už skoro rok. Navíc v Praze je docela dost jídelen - školních i školkových, kde vaří, jejich seznam najdeš tady. Na Praze 4 jsou dokonce 2 …
http://www.bezlepkovadieta.cz/…ietu-na-mape
Ahoj
začínám píct na vánoce bezlepkové cukroví a chtěla bych se zeptat, zda mohu použít Vanilínový cukr od Dr.Oetkera ve složení je mimo jiné uvedeno: Vyrobeno v závodě, který zpracovává sušené mléko, sušené vejce, pšeničnou a lupinovou mouku.
![]()
Poradí mi prosím někdo?
Nerada bych někomu ublížila.
Za odpovědi předem moc děkuji
![]()
Saraa píše:
Ahoj![]()
![]()
začínám píct na vánoce bezlepkové cukroví a chtěla bych se zeptat, zda mohu použít Vanilínový cukr od Dr.Oetkera ve složení je mimo jiné uvedeno: Vyrobeno v závodě, který zpracovává sušené mléko, sušené vejce, pšeničnou a lupinovou mouku.
![]()
Poradí mi prosím někdo?![]()
![]()
Nerada bych někomu ublížila.
Za odpovědi předem moc děkuji![]()
![]()
ahoj tak neviem ako ostatne holky ale ja nepouzivam nic co je s tymto varovanim .. ale my sme s bezlepkovou zacali ani nie pred rokom tak sa snazim to drzat co najpoctivejsie ..
tak snad holky este poradia ci to pouzivaju a maju dobre hodnoty .. ![]()
a este holky co budete piect? p[ripadne mate nejake overene recepty na vianocne cukrovi?? idem piect prvy rok tak by sa mi nejake recepty hodili
a ktoru muku pouzivate? mne sa teda zatial najlepsie pieklo s jizerkou a s tou mukou od scharu… ![]()
Paťo, mohu tě uklidnit, že tohel můžeš ignorovat neb by jsi nemohla jíst nic, protože tohle má téměř vše, To ještě totiž neznamená, že ten daný výrobek to skutečně obsahuje. Jde jen o informaci, že se ve stejném podniku zopracovává i to jiné. Když si přečteš složení a nenajdeš v něm nic inkriminovaného, klidně můžeš dát. Tyhle věty neberu v potaz ( na několikeré doporučení od lékařů a odborníků píšící na tohle téma na jiné weby) a synovy krevní test yjsou v naporostém pořádku (což je pro mě nejlepší vodítko toho, že vše děláme správně) a to měl před rokem vysokou pozitivitu protilátek a nyní, po 11 měsících diety je na hraničních hodnotách, což je vylmi slušný stav … ![]()
simpe diky moc .. to je super sprava ![]()
to mi vyrazne rozsiri moznosti ![]()
inaaak som v albertovi kupila to nove bezlepkove pivo, musim uznat ze chutna dobre.. neviem ci je tu z vas aj niekto dospeli s bezlepkovou alebo len prckovia ![]()
pata308 píše:
simpe diky moc .. to je super sprava
to mi vyrazne rozsiri moznostiinaaak som v albertovi kupila to nove bezlepkove pivo, musim uznat ze chutna dobre.. neviem ci je tu z vas aj niekto dospeli s bezlepkovou alebo len prckovia
nám dovezl brácha z Globusu nějaké německé, ale ještě jsme ho nezkoušeli …
jj doteraz sme kupovali aj my to nemecke.. ale to je myslim 0.3 a stoji okolo 47 a teraz sa zacalo predavat v tescu, albertovi a neviem kde este 0.5 za 22 korun.. vola sa celia.. ![]()
holky v Globusu je Jizerka za 53 Kc - snad do ctvrka.
jinak proc sem pisu
SOS -zase rizky
ja to proste neumim obalit
dala jsem jen vejce a strouhanku na posolenej rizek, zase se to rozmocilo (behem smazeni, obalovala jsem tesne predtim) a napeklo na panvicku
smazila jsem to asi na 3mm oleje na stredni stupen asi 5 minut z kazde strany
mela jsem podto dat jizerku jako klasickej trojobal?
nemela jsem to maso solit?
muzete mi dat polopaticky postup na bezlepkovy rizek vcetne kazdeho kroku a casovych intervalu?
jinak asi na vanoce delam kapra v testicku
diiik
neviem teda ako robia holky ale ja rezen osolim , obalim v pohankovej alebo ryzovej muke ( jizerku som neskusala ) potom vajicko a kukuricna struhanka .. a smazim uplne rovnako ako akykolvek lepkovy rezen ![]()
Pudloslava píše:
holky v Globusu je Jizerka za 53 Kc - snad do ctvrka.jinak proc sem pisu
SOS -zase rizky
ja to proste neumim obalitdala jsem jen vejce a strouhanku na posolenej rizek, zase se to rozmocilo (behem smazeni, obalovala jsem tesne predtim) a napeklo na panvicku
smazila jsem to asi na 3mm oleje na stredni stupen asi 5 minut z kazde stranymela jsem podto dat jizerku jako klasickej trojobal?
nemela jsem to maso solit?muzete mi dat polopaticky postup na bezlepkovy rizek vcetne kazdeho kroku a casovych intervalu?
jinak asi na vanoce delam kapra v testicku
diiik
dělám dcerce bezlepkové řízky už roky a jsou vynikající, obalím úplně stejně jako obyčejný řízek jen použiju místo hladké mouky Jizerku a místo strouhanky používám kukuřičnou strouhanku a jsou možná i chutnější než ty „klasické lepkové“ ![]()
Tak hodně štěstí ![]()
Pudlo, já dělám poslední roky přírodní rybu (lososa) v troubě. Kvůli děckám (bez kostí a nesmažený). Řízek: osolím, mantlerka, vejce, kaše Mišutka. Chutná nám víc než kuk. strouhanka, ale tu jsme dřív dávali taky.