Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nechceš mi napsat, co jí napsat, že si mají nechat otestit? Píšu jí, že ttg, ale asi i EMA, co?
mamčababča, můžu se ještě zeptat, jestli měla dcera jiné potíže kromě růstových?
Avitaminózu, anemii, afty? Zažívací potíže nebože by moc nejedla?
Od narození špatně jedla, nepřibírala na váze. narodila se s normální váhou 3000g, v roce měla pouze 8000g a tak to šlo dál. Měla časté angíny, záněty průdušek. Ve 4 letech jí vytrhli nosní mandličku, ale pomohlo to jen částečně. Takže nakonec se začalo hledat, čím to může být. Jakmile byla stanovena diagnóza a dieta, začala růst a přibývat na váze, skončily nemoci. Dnes je to zdravá a veselá holka a ničím se neliší od spolužáků.
Díky. Kamarádka to teď řeší. její dcerka je o hodný kus menší než ostatní děti, ale jídlu moc nedá a maminka je taky malá, ani tatínek není dlouhám a na angíny trpí, ale jinak mi přijde zdravá a nemám z ní pocit, že by byla celiak
ale to se asi zas tak moc nepozná.
Celiakie je potvůrka v tom, že se nemusí projevovat nijak drasticky. A o to horší jsou pak ty následky, takže určitě vyšetřit u dobrého doktora. Nás měl tehdy v dětské nemocnici v Brně v rukou ten nejlepší, co na celiakii je, tedy MuDr. Utěšený.
Škoda, byl dobrý, já už pár let bydlím jinde, takže to ani nevím. Odešel jinam?
Měl zdravotní problémy. Nevím, jestli odešel jinam, měla jsem za to, že odešel do předčasného důchodu.
Hola, tady to odumřelo?
Setkání v jeseníku bylo fajn, akorátže si tam Rafadlo zlomilo nohu, což už asi víte z jiných mých diskusí. V Šumperku mají fakt sympatický personál na centrálním příjmu a mají to tam moc hezké, kdyby se vám náhodou něco stalo v tomto kraji.
jeee, co vyváděl? já už do moc dalších diskuzí nechodím, tak nejsem v obraze
prdla přeska u nosítka, spadnul chudák z výšky náruče na zadeček a zjevně i na nožičku ![]()
Pudloslava píše:
prdla přeska u nosítka, spadnul chudák z výšky náruče na zadeček a zjevně i na nožičku
chudáček malý, kolik mu je ?
Já tu zrovna taky řeším, zda jet na úrazovku se starším synem … Právě se vrátil z hřiště, drží si hlavu mezi očima a když je sundá, tak tam má misto kořene nosu velkou, napuchlou modrou bouli …prej se narazil na železnou tyčku ...........
10m
no me manzel presvedcoval, at nejedeme …ze prej pockame jeste treba par hodin, jestli se to nezlepsi - ale ja roikala, budem cekat a pak pojedeme s deckem v 8 vecer do spitalu… jakoby odemne nevedel., jak to chodi
takze radej jed tedka, nez na noc