Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hlavně ty sušené krabicové mléka,myslím Zajíc,oves milk jsou od tří let.Já dávám z DM drogerie rýžové mléko krabicové(myslím tekuté) za 38kč.A dcera ho pije uplně v pohodě.Mají tam i ovesné,to je ještě levnější
Máme alergii na mléko.
LucaLuca píše:Štěpánek má 5,5 let. Na celiakii se mu přišlo v necelých 5 letech (v srpnu byli první pozitivní testy) a přesně měsíc po 5. narozeninách se mu diagnoza potvrdila. Takže jsme od 23.11. 2009 na dietě a asi od února sleduji, že ho občas bolelo bříško a měl průjem. Dlouho jsem přemýšlela proč, až jsem narazila v kartě na zprávu z biopsie, kde mu dělali i test na reaktivitu disacharidáz a právě laktoza mu vyšla oslabená. Tak jsem se doktorky na to infirmovala a prej ano, má ji tam a že pokud mu to dělá potíž, tak vysadit nejen laktozu, ale raději i vše s mléčnou bílkovinou a pak po nějakých pár měsících zkoušet co snese a doporučují právě začít těma sýrama a pak zkvašenýma věcma, kd eje laktoza tím procesem zrání skoro vypotřebovaná. Poznám to podle toho právě, že ho nbolí bříško a nemá ani průjem … zatím
Simpe, kolik má tvé bezlepkové a bezmléčné dítě?
A jak poznáš, že ti toleruje sýr?
No tak právě tak bych si tu nesnášenlivost mlíka představovala. Ludmilce mléko ani mléčné výrobky nic nedělají, tak nějak nechápu, v čem ta alergie u ní spočívá…
Ad mlíka - tak to je jasný, že mu můžeš dávat ta prášková mlíka. Malá ještě nemá rok a půl, tak jí je dávat nemůžu.
Eližkoanežko, a na těch tekutých mlíkách z dm není věkové omezení?
Schválně jsem se šla dívat do lednice a žádné věkové omezení tam není.
Díky. ![]()
Jo a kde to tam prosím mají a jak se to jmenuje (třeba značka)? Je to u dětské výživy?
Mají to hned na začátku v lednici,nebo v chladících boxech je to od ALNATURY.Některé mají i s calciem,ty rýžové.
musím zklamat, ale v albertu určitě nejsou bezlepkové kukuříčné cereálie, protože všechny obsahují ječmenný slad a ten obsahuje lepek. jediné bezlepkové koupíte v dmku za 60 korun a jsou výborné.
lentilkaa píše:
musím zklamat, ale v albertu určitě nejsou bezlepkové kukuříčné cereálie, protože všechny obsahují ječmenný slad a ten obsahuje lepek. jediné bezlepkové koupíte v dmku za 60 korun a jsou výborné.
pravda, i ty od Emca mají ječný slad … ![]()
hele my mame lupinky s jecmennym sladem ale na obale je napsan obsah lepku a je to v te povolene toleranci. tak je manzel basti.
ahojte holky tak aj my ideme do jeseniku na to stretnutie.. kto este ide? pripadne hodim do sz telefon na mna aby sme mohli pokecat tam ![]()
akurat neviem ako to budeme zvladat s polrocnym mimcom ..
pata my jedeme, super, urcite se musime nakontaktovat. posilam SZ
Holky poraďte - je vůbec šance dát si něco v restauraci? Přemejšleli jsme, ale snad každý maso i přírodní je obalený v mouce a onáčka zahuištěná…
taky přemejšlíme, co si může hladovej celiak koupit ve městě na svačinku
u nás je teda manžel značne zpruzen
jo a vyvstal pro vás asi dost bizardní problém. jsme věřící a chodíme k přijímání … průšvih. takže zatim jsme jakoby žádnou dietu nedrželi, ale budem to muset vykoumat, bezlepkový hostie prej taky jsou.
Pudloslava píše:
Holky poraďte - je vůbec šance dát si něco v restauraci? Přemejšleli jsme, ale snad každý maso i přírodní je obalený v mouce a onáčka zahuištěná…taky přemejšlíme, co si může hladovej celiak koupit ve městě na svačinku
u nás je teda manžel značne zpruzen
jo a vyvstal pro vás asi dost bizardní problém. jsme věřící a chodíme k přijímání … průšvih. takže zatim jsme jakoby žádnou dietu nedrželi, ale budem to muset vykoumat, bezlepkový hostie prej taky jsou.
tak s hostií ti neporadím, sice jsem také věřící, ale nechodím do kostela.
V restauraci si můžeš zkusit domluvit s kuchařem úpravu objednaného jídlas, většinou ti vyjdou vstříct, tedy alespon v těch lepších. Synovi uprvili rizoto dle mých požadavků. Ve městě to většinou vyhledám DM drogerku a tam koupím svačinku, a když ne, hranolky to jistí … ![]()