Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
441
1.6.10 15:13

Hlavně ty sušené krabicové mléka,myslím Zajíc,oves milk jsou od tří let.Já dávám z DM drogerie rýžové mléko krabicové(myslím tekuté) za 38kč.A dcera ho pije uplně v pohodě.Mají tam i ovesné,to je ještě levnější :palec: Máme alergii na mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
1.6.10 15:47
LucaLuca píše:
Simpe, kolik má tvé bezlepkové a bezmléčné dítě?
A jak poznáš, že ti toleruje sýr?
Štěpánek má 5,5 let. Na celiakii se mu přišlo v necelých 5 letech (v srpnu byli první pozitivní testy) a přesně měsíc po 5. narozeninách se mu diagnoza potvrdila. Takže jsme od 23.11. 2009 na dietě a asi od února sleduji, že ho občas bolelo bříško a měl průjem. Dlouho jsem přemýšlela proč, až jsem narazila v kartě na zprávu z biopsie, kde mu dělali i test na reaktivitu disacharidáz a právě laktoza mu vyšla oslabená. Tak jsem se doktorky na to infirmovala a prej ano, má ji tam a že pokud mu to dělá potíž, tak vysadit nejen laktozu, ale raději i vše s mléčnou bílkovinou a pak po nějakých pár měsících zkoušet co snese a doporučují právě začít těma sýrama a pak zkvašenýma věcma, kd eje laktoza tím procesem zrání skoro vypotřebovaná. Poznám to podle toho právě, že ho nbolí bříško a nemá ani průjem … zatím :dance: ale zkouším to teprve tak 14 dnů a jen sýry. V neděli jsem dala poprvé i joguer od Hollandie a taky snesl v pohodě, ale nechci mu to dávat zatím denně, mám strach, protože ho fakt po mléku dost bolelo bříško :-(
Je to prý dicela obvyklý jev, ž epo nasazení diety se objeví dočasná(většinou) nesnášenlivost mléka a laktozy, páč poškozené střevo není schopno tohle trávit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
1.6.10 18:59

No tak právě tak bych si tu nesnášenlivost mlíka představovala. Ludmilce mléko ani mléčné výrobky nic nedělají, tak nějak nechápu, v čem ta alergie u ní spočívá…
Ad mlíka - tak to je jasný, že mu můžeš dávat ta prášková mlíka. Malá ještě nemá rok a půl, tak jí je dávat nemůžu.
Eližkoanežko, a na těch tekutých mlíkách z dm není věkové omezení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
1.6.10 19:18

Schválně jsem se šla dívat do lednice a žádné věkové omezení tam není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
1.6.10 21:27

Díky. :-)
Jo a kde to tam prosím mají a jak se to jmenuje (třeba značka)? Je to u dětské výživy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
1.6.10 21:38

Mají to hned na začátku v lednici,nebo v chladících boxech je to od ALNATURY.Některé mají i s calciem,ty rýžové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
1.6.10 21:45

Děkuji. Alnatura je mi vcelku sympatická, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.6.10 16:40

kukuřičné cereálie

musím zklamat, ale v albertu určitě nejsou bezlepkové kukuříčné cereálie, protože všechny obsahují ječmenný slad a ten obsahuje lepek. jediné bezlepkové koupíte v dmku za 60 korun a jsou výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
4.6.10 17:29
lentilkaa píše:
musím zklamat, ale v albertu určitě nejsou bezlepkové kukuříčné cereálie, protože všechny obsahují ječmenný slad a ten obsahuje lepek. jediné bezlepkové koupíte v dmku za 60 korun a jsou výborné.

pravda, i ty od Emca mají ječný slad … :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
4.6.10 21:33

ječný slad nemají od Emca BIO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.6.10 10:42

hele my mame lupinky s jecmennym sladem ale na obale je napsan obsah lepku a je to v te povolene toleranci. tak je manzel basti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
5.6.10 10:46

ahojte holky tak aj my ideme do jeseniku na to stretnutie.. kto este ide? pripadne hodim do sz telefon na mna aby sme mohli pokecat tam :-)
akurat neviem ako to budeme zvladat s polrocnym mimcom ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.6.10 14:58

pata my jedeme, super, urcite se musime nakontaktovat. posilam SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.6.10 06:45

Holky poraďte - je vůbec šance dát si něco v restauraci? Přemejšleli jsme, ale snad každý maso i přírodní je obalený v mouce a onáčka zahuištěná…

taky přemejšlíme, co si může hladovej celiak koupit ve městě na svačinku

u nás je teda manžel značne zpruzen

jo a vyvstal pro vás asi dost bizardní problém. jsme věřící a chodíme k přijímání … průšvih. takže zatim jsme jakoby žádnou dietu nedrželi, ale budem to muset vykoumat, bezlepkový hostie prej taky jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
7.6.10 08:44
Pudloslava píše:
Holky poraďte - je vůbec šance dát si něco v restauraci? Přemejšleli jsme, ale snad každý maso i přírodní je obalený v mouce a onáčka zahuištěná…

taky přemejšlíme, co si může hladovej celiak koupit ve městě na svačinku

u nás je teda manžel značne zpruzen

jo a vyvstal pro vás asi dost bizardní problém. jsme věřící a chodíme k přijímání … průšvih. takže zatim jsme jakoby žádnou dietu nedrželi, ale budem to muset vykoumat, bezlepkový hostie prej taky jsou.

tak s hostií ti neporadím, sice jsem také věřící, ale nechodím do kostela.
V restauraci si můžeš zkusit domluvit s kuchařem úpravu objednaného jídlas, většinou ti vyjdou vstříct, tedy alespon v těch lepších. Synovi uprvili rizoto dle mých požadavků. Ve městě to většinou vyhledám DM drogerku a tam koupím svačinku, a když ne, hranolky to jistí … :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek