Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
221
8.6.10 20:47
mamčababča píše:
Bezlepkové hranolky koupíte u Family frost a taky mají katalog, kde jsou všechny testované bezlepkové výrobky označené, takže koupíte zaručeně bezlepkovou zmrzku :wink: Celiakii má moje dcerka.

to je super zpráva, u nich jsem občas zmrzku koupila :palec: vyčíhnu si, kdy sem jezdí a vezmu si katalog a prozkoumám sortiment :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
8.6.10 21:03

A vyzkoušené a dobré recepty jsou tady

• Citovat
  • Upravit
415
8.6.10 22:01
mamčababča píše:

Nóoo, některé autorky osobně známe, viď, Simpe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
8.6.10 22:02

Mamčababča, jaké zmrzliny tak u Family Frost kupuješ? Nebo dcera si kupuje? Díky za tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
9.6.10 07:35
Ahoj
Knihomolka píše:
Mamčababča, jaké zmrzliny tak u Family Frost kupuješ? Nebo dcera si kupuje? Díky za tip :palec:

Bezlepkovou v krabičce mají Tiramisu,pak tojkombinaci vanilka, jahoda, čokoláda a vanilka, nugát, stracciatella, potom čokoládová s kousky čokolády a čistě vanilková. Z nanuků mají Hopsy tvaroh-to je takový Míša, Topsy mix-tam jsou vanilkové, jahodové a čokoládové, Choco Duo je čokoládový, Frostbite je vanilkovo kakaový, MagicMix a tringo jsou ovocné vodové. A mají dvě bezlepkové rolády Ballerina capuccino a Monty a ty jsou vynikající. :wink: No a potom tam najdete zeleninové směsi, kořeněná kuřecí křídla, Delikatess vývar a ty hranolky. Není toho sice moc, ale nám to vyhovuje. Nanuky vychází do 10Kč kus a jelikož bydlím na vesnici, kde jiné nekoupím, tak je super, že mi to dovezou až před dům a šup s tím z mrazáku do mrazáku :-D

• Citovat
  • Upravit
221
9.6.10 08:58
Knihomolka píše:
mamčababča píše:
Nóoo, některé autorky osobně známe, viď, Simpe :lol:
:mrgreen: mnóóó ano :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
9.6.10 11:08

mamčababča díky moc :potlesk: to jsou skvělé tipy, zjistím, jestli zajíždějí na chatu a mám půl pohoštění na oslavu zajištěnou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.6.10 11:41
LucaLuca píše:
Tak on problém toho agresivního lepku je starý tak 100 let, co se přešlechtila pšenice, předtím ve špaldě a ostatních obilovinách ho nebylo tolik a tak hnusného. Prý. Navíc se jedlo celé zrno, dnes vymílané. Atd. atd.
K restauracím. Já si vždy vyberu, co si myslím, že je bezlepkové, ale ještě to konzultuji, zda to skutečně obalené není. Pak třeba ještě přijdou a zeptají se, zda můžou dát bramborový škrob (nebo něco jiného).

hele ve špaldě je prej lepku ještě víc, než v normální pšenici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
9.6.10 12:50

Jsem šťastná jak blecha, že už se začaly objevovat výrobky přímo označené jako bezlepkové, před osmi lety, kdy byla dcerka diagnostikovaná nebylo skoro nic, to byl děs běs :-)

• Citovat
  • Upravit
415
9.6.10 17:52

Kolik bylo tehdy dceři, když jí na to přišli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
9.6.10 19:15

Bylo jí 5 let. Byla o dost drobnější než ostatní děti a doktorce se to nezdálo, tak ji poslala na endokrinologii a tam zjistili z krve vysoké protilátky na lepek a pak už to jelo, zjišťoval se kostní věk, ten měla opožděný o 2,5 roku. Sonda do tenkého střeva a zjištěno nejtěžší postižení. Diagnóza celiakie a doživotní bezlepková dieta.

• Citovat
  • Upravit
4486
9.6.10 20:41
Pudloslava píše:
hele ve špaldě je prej lepku ještě víc, než v normální pšenici

Je to možné. Já četla nějakou argumentaci na začátku své BL diety, čili 2004, takže podrobnosti si moc nepamatuji. Ale bylo tam něco s tím šlechtěním a s vymíláním zrna… Myslela jsem, že dnešní pšenice je vyšlechtěná ze špaldy, ale třeba není. Fakt nevím. Ale bylo tam to, že problémy s lepkem ve velkém měřítku jsou asi 100 let nazpět. Dřív se jedly třeba hodně jáhly, pohanka, dnes naopak vede v přílohách asi bílá mouka (pečivo, těstoviny…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
10.6.10 08:53
mamčababča píše:
Bylo jí 5 let. Byla o dost drobnější než ostatní děti a doktorce se to nezdálo, tak ji poslala na endokrinologii a tam zjistili z krve vysoké protilátky na lepek a pak už to jelo, zjišťoval se kostní věk, ten měla opožděný o 2,5 roku. Sonda do tenkého střeva a zjištěno nejtěžší postižení. Diagnóza celiakie a doživotní bezlepková dieta.

Tak to mě překvapilo, že na endu testujou protilátky proti lepku :think: s tím jsem se ještě nesetkala, ale je to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
10.6.10 08:58

Zvláštní je, že mám dvě kamarádky jejichž děti mají opožděný kosterní vývoj. Jedni už vyšetření na endu byli, prý měli i krev na lepek (ale spousta doktorů je debilních a dělá jen gliadin) a negativní a te´d mají jít na genetické vyšetření s podezřením na nanismus.
Druzí mají teď žádanku na endo, tak uvidí, jestli jim budou holčičku testovat na cs nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
10.6.10 09:41
Knihomolka píše:
Zvláštní je, že mám dvě kamarádky jejichž děti mají opožděný kosterní vývoj. Jedni už vyšetření na endu byli, prý měli i krev na lepek (ale spousta doktorů je debilních a dělá jen gliadin) a negativní a te´d mají jít na genetické vyšetření s podezřením na nanismus.
Druzí mají teď žádanku na endo, tak uvidí, jestli jim budou holčičku testovat na cs nebo ne.

ano, přesně tak, dělají jen gliadin a ještě v IgE  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek