Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
24.11.12 16:20
**„@makina“:

tak pusinky se susi - za hodinu se ukaze, jestli ti budu dekovat a ruce libat, nebo spilat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
24.11.12 20:27

No? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.11.12 06:19

@makina no covece… po ctyrech hodinach v troube teda nakonec uschly, ale maji dutinku. taky se jim trochu zaoblily hranky. kdyz se slehaji v pare, tak jsou takove pekne homogenni, stopy od strikadla jsou ostre. Mozna je to tim, ze jsem tam vrazila tri plechy naraz na horkovzduch. jeste po dvou hodinach jsem byla celkem nestastna. v zivote jsem tak dlouho neslehala bilky, fakt jsem si dala zalezet. Myslim, ze chutnat budou a slehani v pare je pakarna neskutecna, takze :srdce: dik :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
25.11.12 15:20

No, poté, co mi jako první pokus vyšly placičky nízké asi 3 mm /a Klárka byla nadšená, protože je miluje :lol: /, tak zaoblené hrany a dutinky jsou mi úplně šumák. 4 hodiny je teda dost… já je tak dlouho nepeču ani tři plechy zarazu. Tak hlavně že jsou dobré.

Ještě se letos chystám na křehulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.11.12 16:42

Jojo, žloudkové jsou jeste oblibenejsi - ale musim vychytat to peceni, obvykle mi vyhreznou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
25.11.12 17:10

:mrgreen:
tvary neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
1.12.12 21:15
@Pudloslava píše:
Perníková chaloupka (originální recept)

150g medu
500g cukru
4 vejce
50g másla
koření(skořice, hřebíček, anýz, badyán, nové koření, koryandr)
citronová kůra z 1 citronu ----- toto vše se na mírném ohni rozpistí a zkaramelizuje a pak se přidá:
1 kg hladké mouky
2 lžíce vody
15g jedlé sody ---- týden odležet (myslím, že stačí den). potírat vejcem před pečením

pudliny poznámky:

1. v kazdém pripade je toho moc
  2. není to hned měkké
  3. nekaramelizuji vejce, davam je az nakone (prijde mi to divné)
  4. je to moc husté, dávám méně mouky. v tomto poměru to nejde vůbec ani vyválet
  5. bezlepkovou variantu dělám tak, že do karamelizované směsi sypu prostě bzl. mouku, dokud to není trochu řidší, než akorát na válení. ono to tím odležením ještě dost zhoustne
  6. nikdy se mi nepodařilo vychytat potírání perníčků (vejcem, žloudkem?) tak, aby se mi nezkrabatěly. v tom ohledu přijmu ochotně rady

hplky dneska jsem delala podle tophodle sveho receptu a udelala jsem si testo asi moc mekke - tak akorat na valeni, coz slo dobre, taky jsem byla velkorysa se sodou (20g místo 15) a pernicky mi desne popraskaly. Ty pozdejsi z recyklovaneho testa byly vyrazne lepsi, jak to zhutnelo - tak to radej moc mekke nedelejte A SODY radej taky mene. Ono to to pamatuju jindy zase moc neslo valet. letos budu mit ohavy, uz to nemam silu resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.12.12 09:38

Ahoj
chystám se na pečení. Narazila jsem na netu na to, že lidi často při pečení používají recepty původní (pro lepkové) a jen nahrazují mouku. A někteří do mouky přidávají různé xantany a guaragumu nebo co to :D, nebo např. solamyl…děláte to?

Perníčky byly loni v pohodě, rohlíčky, pracny celkem taky. Ale linecké je křehké a chtěla bych zkusit plněné ořechy a hlavně trubičky…jestli by to mohlo pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.12.12 14:49
@Gabinka1 píše:
Ahoj
chystám se na pečení. Narazila jsem na netu na to, že lidi často při pečení používají recepty původní (pro lepkové) a jen nahrazují mouku. A někteří do mouky přidávají různé xantany a guaragumu nebo co to :D, nebo např. solamyl…děláte to?Perníčky byly loni v pohodě, rohlíčky, pracny celkem taky. Ale linecké je křehké a chtěla bych zkusit plněné ořechy a hlavně trubičky…jestli by to mohlo pomoct…

trubicky - tak kdyby se povedly, brala bych recept. nejlip nejake, co se pecou jako placicky a zahorka motaji na varecku (nemam ty rourky). delala jsem takove lepkove kdysi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.12.12 17:36

Hezký večer dámy,
pár z vás jsem oslovila s nabídkou, resp. možností podělit se o vaše vyzkoušené recepty, ale i osobní zkušenosti, se čtenáři našeho portálu pro alergiky. Vyzkouším to i touto cestou, i když riskuji smazání příspěvku;-), tudíž raději neuvádím přesné webové stránky, ale kdybyste některá měla zájem, napište mi do zprávy a já vám sdělím podrobnosti.
Moc děkuji a přeji hezkou 1. adventní neděli :kytka:
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.12.12 20:08

Linecké :D

Ahoj holky já jsem pekla bezlepkové linecké letos poprvé a povedlo se a skoro hned bylo krásně měkké.
Dávala jsem 250g bezlepkové mouky (samokypřící D. o. v. e. s z kaufu)
120g másla (trochu jsem ho rozpustila)
80g cukru
1 vejce
nechávala jsem odležet do druhého dne v ledničce. Trochu prohřát propracováním vykrájet a šup do trouby. A prý se má nechat schladnout na plechu ať se neláme, pak přendat. :mavam: Zkuste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
5.12.12 18:19

Vy uz mate tolko napecene 8o 8o 8o 8o to ja sa zatial chystam akurat tak na narodeninovu tortu pre dceru..
hm no asi sa na to budem musiet vrhnut, idem studovat tie vase recepty, lebo minuly rok som vanilkove rohliky robila tri krat a tri krat boli na prd :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
5.12.12 19:53

Dělala jsem teďka tyhle muffiny a místo klasické mouky jsem dala 100 g kukuřičné a 150 Schar. Byly výborné.
 http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.12.12 15:12

Jsem vcera naflakala 130 lineckych kyticek podle receptu, co jsem uz vkladala - jsou luxusni, jako vzdy. osvedcena kvalita. mohla bych delat jenom ty a s ostatnimi smenovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.12.12 13:05

Tak jsem udelala jeste jednu varku snehovych a zloudkove, kterych je malo, bo jsem pouzila velke formicky.

a nejak toho zacinam mit plny zuby (mam jen 4 druhy a perniky nenazdobeny. to brzo co?)

alespon na orechy se dokopat
nechapu, mivala jsem i 15 druhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek