Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hola hola
tak vanocka me sedla, manzel ji statecne ji a rika, ze je celkem dobra. ja jsem teda z vanocek a mazancu uplne nestastna. jestli to neni tim, ze pecu furt z jizerky, vetsinou je v receptech alespon pulka nejake drazsi mouky.
Pristi rok mu asi udelam do te formy nejaky piskot, to je jistota uspechu.
Krásné vánoce všem!
U nás byla Klárka s vánočkou spokojená.
Pudlo, zkus Schar z DM, u nás mají teda jen na chleba, ale peču z toho všechno, buchty, rohlíky, a Klárce chutná. Koupím jich třeba 5 zarazu a uplatním 10% slevu, takže to vychází nějak na 90 Kč.
@Pudloslava píše:
Hola holatak vanocka me sedla, manzel ji statecne ji a rika, ze je celkem dobra. ja jsem teda z vanocek a mazancu uplne nestastna. jestli to neni tim, ze pecu furt z jizerky, vetsinou je v receptech alespon pulka nejake drazsi mouky.
Pristi rok mu asi udelam do te formy nejaky piskot, to je jistota uspechu.
Vánočka je zakletá! Od té doby, co se ti nepovedl můj recept z mantlerky, se nedařil ani mně! Letos jsem zkusila vánočku z ivako, ale pravda z jizerky (měla být polovina schar C). Příští rok si musím koupit už lepší mouku. Letos to byl největší propadák od té doby, co peču!
Ale rohlíčky z ivako a tvoje linecké byly (a jsou) luxusní.
Já dělám vánočku z normálního kynutého těsta, akorát dám mouku Schar.
@makina píše:
Krásné vánoce všem!U nás byla Klárka s vánočkou spokojená.
Pudlo, zkus Schar z DM, u nás mají teda jen na chleba, ale peču z toho všechno, buchty, rohlíky, a Klárce chutná. Koupím jich třeba 5 zarazu a uplatním 10% slevu, takže to vychází nějak na 90 Kč.
hm, to uz neni proti jizerce zase takovy rozdil, ta je tedka taky desne draha. Proklatej Globus nam pekne podrazil.
Holky kam chodite nakupovat a za kolik? ja jsem furt v Country life, kde delam kazdy tyden velkou tasku instatnich kasi (jejich ryzova 300g za 21, Nominal kolem 40), bezlepkovych (jednodruhovych) mouk, priloh jako treba jahly, pohanka, quinoa, amarant - amarant maji zrno 500g za asi 40 Kč, da se z toho udelat zajimave rizoto. Quinoa ma vetsi zrnicka, chutna podobnme a je 2× tak draha. Tedka maji i vlocky snad ze vsech bezlepkovych obilovin, udelam nejake susenky.
akorat jejich smesi na chleba jsou pry nedobre.
jinak manzel chodi pro jizerku do Globu a pro Sam Mills myslim do Billy. Na ceny se ho zeptam.
Já jsem začala kupovat Doves Farm z Kauflandu, mouka za 75, což se dá. Nemáte někdo zkušenost s histaminovou intolerancí? Myslím s dietou a jestli někdo nebere Daosin, jestli má fakt nějaký účinek.
Pudlo, já chodím nakupovat hlavně do DM a pak do našich malých místních zdravých výživ. V Bille mají u nás nový bezlepkový koutek, mají tam i Schar a cena je podobná, no…
Jinak u nás začala RBP přispívat celiakům, 500 na rok
, to se fakt vybičovali.
Vokishko, zkušenost teda nemám.
Ja nakupuju v glubusu, bille, DM a zdrave vyzive… vetsinou to, co mam zrovna po ceste. ceny jsou plus minus stejne a zas tolik specialnich potravin nenakupuju, takze rozdil par korun moc neresim…
My nakupujeme v Globusu hlavně maso, uzeniny, klobásky a tak…
, Sam Mills v Kauflandu, Jizerku jsme koupili ve velkém na veletrhu za 58,– a teď mám ještě 2 posledni. Ostatní věci jak kdy a jak kde, podle toho co najdu za recept a co potřebuju… Směsi na chleba Nominal objednávám v lékárně, ty jsou doma nejoblíbenější
.
Znáte tyhle muffiny? http://varecha.pravda.sk/…-recept.html
Jsou i druhy den mekke a kdyz jsem se sekla s olejem (dala jsem deci) a dohustila to pohankovou moukou, tak bych rekla, ze jsou fakt jak lepkove (a to ja jen tak o necem nereknu)
@makina vypadaji lakave, proste polohrubouz mouknu nahradis Jizerkou?
Ano, resp. Scharem. A vždycky přisypu trochu kukuřičné, má krásnou barvu a Klárce chutná.
Holky, dneska jsem dělala k obědu tyhle knedlíky.
Jsou úplně perfektní, od lepkového knedlíku takřka k nerozeznání, s těstem se výborně pracuje, jsou nadýchané… jsem nadšená
![]()
Holky jak dela tbarmborove knedle mysleno z brambor? Delala jsem jen jednou v zivotea byly ponekud bahnive, mam radeji sussi. manzel si je teda chvalil. co do toho sypete? kamoska dava 5 lzic detske krupicky na 0,5 kg brambor, ja dala 70g skrobu a 70g nejakejch mouk a bahnilo to.