Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4486
14.12.12 19:16

Holky, teď jsem vás ještě dočítala (asi 3 strany) a mám z vás depku, kolik máte napečeno! Mám pouze nenazdobené perníky a ke všemu lepkové. Grrrrrrrrrr. Zítra je nahlášená celodenní návštěva, takže začnu péct asi v neděli - to brzo. Ach jo. K tomu út/st jdu ještě do práce, ale možná víc dní, podle toho, jak se to tam bude s. át. Mám fakt depku a manžel mi akorát řekl, že to nepotřebuje (ale máme děti a babičku na Štědrý den, tak něco mít musím) a navíc on je ten první, kterej bude mlsně chodit, kolik máme druhů… Fakt svátky klidu toto!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
14.12.12 20:14

Luci, kliiiid. To se nějak vyvrbí.

Nevím co ti poradí Pudla, ale já mám zkušenost, že bezlepkové těsto se musí zadělat a okamžitě péct, jinak se rozblemctá. Ale možná to máme vy ostatní jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
14.12.12 20:17

Já udělala bezlepkové linecké, ale některé kousky byly tak křehké, že se rozpadaly, tak jsem je dala bokem a udělala jsem z nich kuličky, nasekala jsem rozinky, rozdrobila ty rozpadlé kousky lineckého, přidala dvě lžíce marmelády a dvě lžíce změklého másla, vytvarované kuličky jsem obalila v kokosu a jsou fakt dobré :palec: ještě budu péct kokosky, ty jsou taky bezlepkové :)

• Citovat
  • Upravit
43035
14.12.12 21:44
@LucaLuca píše:
Moc prosím, těsto nechat uležet do dalšího dne nebo se může vykrajovat hned z čerstvě udělaného těsta?

letos jsem to nechala odlezet par hodin a v pohode, nepamatuji si minuly rok, ale rekla bych, ze mi to nikdy cely den nelezelo. ze trebas behem dne zadelam a vecer pecu.
ja to musim do te lednicky dat, protoze si dycky ten tuk uplne rozpustim a je to moc mekke, nez aby se z toho hnedka delalo.

jo a mazu to fakticky okamzite, druhy den by to asi vazne neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
14.12.12 21:47
@lendule.5 píše:
Zkusím ty perníčky, ale pořád váhám, jestli se mám pustit do bzl., asi jo. Pak podle Pudly receptu ořechy (silikonovou formu už mám doma :dance: ), pak vosí hnízda, rafaelka a jak psala Makina, tak burizonové kuličky. Ty jsem dělala dřív z hotových karamel, jen máslo a burizony k tomu, tohle dá víc práce :roll: Jo a ještě takové ořechové trojhránky - rodinný recept - bez mouky ;) Lepkové pak vanilkové rohlíčky pro Lenďu.
Kruciš, to toho je… Takže kdy to budu dělat, to se mě neptej :mrgreen:

prosim rodinny klenot - recept na orechove trojhranky. to by nam asi jelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
14.12.12 21:55

Holky, tak jsem happy :dance:. Udělala jsem bzl isidor košíčky, naše nejoblíbenější cukroví, a šlo to! Ani jeden se nerozpadl a šly krásně vyklopit, hurá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
14.12.12 22:17

@Pudloslava takže:
28 dkg moučkového cukru, 28 dkg mletých lískových ořechů (možno i vlašské), trochu jemné kukuřičné strouhanky, 2 celá vejce. Tu strouhanku dávám až nakonec podle toho kolik je potřeba. Vyválet placku (bez mouky, na té strouhance), vykrájet trojúhelníčky (ze všeho, protože znovu se to neválí). Na každý trojúhelník kápnu bílkovou polevu a dám půlku lískového oříšku. Péct klasika - ve vyhřáté troubě, spíš usušit, takže ne moc rozpálené. Sundávám z plechu (peč. papíru) vychladlé, změknou až uskladněné v krabici, ale dají se jíst i tvrdé.
Poleva: 1 bílek, šťáva z 1/2 citrónu a postupně přidávat mouč. cukr do zhoustnutí.

Jo a mimochodem, dělám podle tvého receptu ty perníčky, právě na mě přes noc čeká těsto, tak uvidíme :mrgreen:. Jsem blbka, chtěla jsem dělat z poloviční dávky, ale ne všeho jsem tam dala jen půlku, takže mám z 1 kg mouky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
16.12.12 12:09

Tak nakonec jsem to dělala hned v pátek. Po odeslání mého depkoidního příspěvku jsem zašla na ivako.cz a tam byl tentýž recept s tím, že odležet stačí půl hodiny. Takže jsem zadělala, za tu půl hodinku jsem si uklidila linku a nachystala plechy a za tři hodinky (moje nervy! :D ) bylo hotovo.
Marmeládu jsme neměli, tak jsem mazala až druhý den, a taky to šlo. Jen dva vrchy praskly, ale jak je to slepené marmeládou, tak jsem to přitlačila zpět k sobě a není nic poznat. Je toho jedna plná krabička od kolekce, takže luxus. Snad trochu změknou, ale asi jo v té mlze.
Chci dělat rohlíčky a nafukovací ořechy, ale zatím jsem nevymyslela, na čem namelu ořechy…

@lendule.5 Jsem na tom s polovičními dávkami podobně. Už to dělám tak, že si recept předem rozepíšu na 1/2 dávku, protože jsem strašně roztržitá. Třeba perníčky loni jsem taky chtěla dělat z 1/2 a všeho jsme fakt dala polovinu - až na med. :lol: Tak taky byla plná dávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
18.12.12 14:54
@lendule.5 píše:
@Pudloslava takže:
28 dkg moučkového cukru, 28 dkg mletých lískových ořechů (možno i vlašské), trochu jemné kukuřičné strouhanky, 2 celá vejce. Tu strouhanku dávám až nakonec podle toho kolik je potřeba. Vyválet placku (bez mouky, na té strouhance), vykrájet trojúhelníčky (ze všeho, protože znovu se to neválí). Na každý trojúhelník kápnu bílkovou polevu a dám půlku lískového oříšku. Péct klasika - ve vyhřáté troubě, spíš usušit, takže ne moc rozpálené. Sundávám z plechu (peč. papíru) vychladlé, změknou až uskladněné v krabici, ale dají se jíst i tvrdé.
Poleva: 1 bílek, šťáva z 1/2 citrónu a postupně přidávat mouč. cukr do zhoustnutí.Jo a mimochodem, dělám podle tvého receptu ty perníčky, právě na mě přes noc čeká těsto, tak uvidíme :mrgreen:. Jsem blbka, chtěla jsem dělat z poloviční dávky, ale ne všeho jsem tam dala jen půlku, takže mám z 1 kg mouky :jazyk:

Tak mám šťastně 5 druhů, ale blbka jsem namlela na jedno cukroví dvojnásobek lískáčů, tak musím udělat ještě to tvoje cukroví. Ale zbyla poleva z perníčků, tak se to vlastně hodí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
18.12.12 20:15

@LucaLuca tak co? povedlo se?? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
19.12.12 08:29

Tak nevím, jestli jsem neobjevila ameriku :), ale objevila jsem bezlepkové cereálie:
http://www.bersi.cz/…real-14.html
Medínek.

Fak jsem nadšená, jsou to jedny z mála. Psala jsem do Nesté, ti s výrobou bzl vůbec nepočítají a všude budou tvrdošíjně rvát aspon slad :zed:.

Ještě máme čokoládové hvězdičky a čisté cornflakes bio z Emca. Máte někdo ještě nějaké jiné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
19.12.12 09:58
@lendule.5 píše:
@LucaLuca tak co? povedlo se?? ;)

Asi jo. Je to hrozně dobré, ale spěchala jsem, tak tvary nic moc. Krájíš to nebo máš vykrajovátko? Já jsem krájela rádlem, tak je to šišaté jak cosi. Ale máma má vykrajovátko trojúhelníček, tak jestli to rodině zachutná, tak si ho příští rok půjčím. Jo a oříšky jsem na to dala celé, protože jsem je nestihla rozkrájet. :-) No tak je vše spotřebované a aspoň oříšky nežluknou. Měli jsme půl kila.
Mandlí máme ještě skoro kilo, ty na mě ještě čekají. :-) V lednu máme svátky a narozky a mám jednu kuchařku, kde se hodně nahrazuje mouka mletými mandlemi, tak to si dáme. Na Vánoce budu dělat už jen marcipánové hříbečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
19.12.12 10:00
@makina píše:
Tak nevím, jestli jsem neobjevila ameriku :), ale objevila jsem bezlepkové cereálie:
Medínek.

Fak jsem nadšená, jsou to jedny z mála. Psala jsem do Nesté, ti s výrobou bzl vůbec nepočítají a všude budou tvrdošíjně rvát aspon slad :zed:.

Ještě máme čokoládové hvězdičky a čisté cornflakes bio z Emca. Máte někdo ještě nějaké jiné?

Já občas koupím v takových těch komunistických sámoškách něco BZL. To Bersi neznám ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
20.12.12 11:10
@makina píše:
Medínek.

Ještě máme čokoládové hvězdičky a čisté cornflakes bio z Emca. Máte někdo ještě nějaké jiné?

http://www.e-zdravavyziva.cz/…ane-cerealie
ještě tyhle

• Citovat
  • Upravit
6545
24.12.12 09:00

Holky krásné Vánoce všem…

Jen jsem chtěla, že trubičky se povedly. Musím akorát vychytat krém. Jinak se nelámaly do momentu, kdy jsem je namočila v čokoládě, dala to zchladnout a pak jsem to sundavala z talíře - tou čokoládou. To si myslim, že příště vychytam. Jsou trošku tužší, ale myslim, že to je tim krémem (až bude vhodnější, líp se do toho vpije a povolej)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek