Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo druhy dotaz. vsimla jsem si bezlepkoveho obchudku pod Bulovkou v Praze, maji vystrceny preskrtnuty klas. Byla jste tam nektera? maji tam neco zajimaveho nebo levneho? Nechtelo se mi tam vystupovat ![]()
@Pudloslava
Pudlo, dala jsem toto.
Je ale pravda, že jsou ty krupky větší a jsou v tom docela cítit. Musí se fest provařit.
Kamarádka dělala ze škrobu a byly opravdu takové mazlavé.
Já bramborové jsem dělala zatím jen ze směsi Labeta.
V pátek jsem dělala ty muffiny a la brumík a byly dobré, jen zespodu přichycené. Blbne trouba. Ale recept si nechávám i na příště. ![]()
@makina píše:
@Pudloslava
Pudlo, dala jsem toto.
Je ale pravda, že jsou ty krupky větší a jsou v tom docela cítit. Musí se fest provařit.Kamarádka dělala ze škrobu a byly opravdu takové mazlavé.
jojo kukuriucnou jsem tam taky dala a byla citit. taky jsem z ni delala kasi a neslo to temer uvarit. Dneska jde manzel do globu, tak priveze ryzovou. Zkusim to z ni, jestli by to nebylo lepsi.
teda koukam, ze v te tve je bilek!!!
Ahojte neviete prosim niektora o cukrarke ktora mi urobi bezlepkovu tortu?? potrebovala by som nieco taketo
ideal praha a stredne cechy.. hladala som vcera cely den a nic rozumne som nenasla ![]()
@pata308 píše:
Ahojte neviete prosim niektora o cukrarke ktora mi urobi bezlepkovu tortu?? potrebovala by som nieco taketoideal praha a stredne cechy.. hladala som vcera cely den a nic rozumne som nenasla
ty ses teda skromna
![]()
@Pudloslava píše:
ty ses teda skromna![]()
![]()
![]()
To teda jo. ![]()
@pate308Já jsem jednou udělala to, že jsem si nechala nazdobit vlastnoručně upečený korpus. Třeba by někdo byl ochoten… V Brně jednu BLP pekařku znám, ale to ti nepomůže…
Jinak mladej chce k narozeninám dort hasičské auto, ale manžel mi zakázal vyhazovat peníze za dělané dorty. Tož asi zas bude mít moje patlámo. ![]()
[* *]
@LucaLuca to me taky napadlo, aby upekla vlastni korpus. potahovaci hmoty jsou podle me bezlepkove, teda v neklterych receptech je nejaky psenicny skrob, ale ne ve vsech.
ale ten ukazkovej kus je podle me nejakej soutezni, to by se pod 2000 neporidilo hadam.
Jo jinak pokud jde o potahovany dort pro zacatecniky, tak doporucuji tvar autobus. korpus se upece na plechu a jen rizne na tri kusy, co se daji na sebe a potahuje se taky snadno. Muj mladej nastesti neni moc narocnej. ke tretzim jsem zkousela city elephant, ale ten dopadl opravdu desive. ale ani to mu nevadilo, je to cukrousek ![]()
@pata308 hele zkušenost s tím nemám, ale na těchhle strákách když najedeš dolů, tak po pravé straně je telefon, kde vyrábějí BZL dorty narozeninové, svatební atd., tak třeba pomůžu
http://www.vltava2000.cz/…/default.asp
@makina píše:
@Pudloslavamusíš vařit bez bílků?
jo, ale jsou i jine krupice
@Pudloslava píše:
Jo jinak pokud jde o potahovany dort pro zacatecniky, tak doporucuji tvar autobus. korpus se upece na plechu a jen rizne na tri kusy, co se daji na sebe a potahuje se taky snadno. Muj mladej nastesti neni moc narocnej. ke tretzim jsem zkousela city elephant, ale ten dopadl opravdu desive. ale ani to mu nevadilo, je to cukrousek
Tak že bych se do těch hasičů pustila? Nanejvýš to bude hnusný, ne? ![]()
Vsaď se, že děcko bude nekriticky nadšené z každého tvého výtvoru.