Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
21.3.13 06:06

@LucaLuca chudáááááák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
21.3.13 07:39

@LucaLuca jojo, ja v praci mela kolegyni, ktera mela celiakii taky a na obed si klidne dala obalovany rizek a tu strouhanku jen oloupala…a vsichni se mi divili, ze to tak nedelam taky a mysleli si pomalu jak si s tim jidlem nevymyslim… bez komentare fakt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.3.13 07:42

Luco, já jsem se na toto téma ptala na gastru a paní doktorka říkala, že pokud člověk nemá výrazné problémy, může řekněme jednou za rok fakt zhřešit. Že si dá třeba 3× po sobě něco lepkovýho. A pak zase musí být rok hodnej. Že jednorázové zatížení střevu zas až tak nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
21.3.13 07:46

@makina me dr rikal je jedno jestli si kousnete chleba a nebo ho snite celej bochnik - poskozeni streva tam je okamzite a trva mesice nez se to da doporadku…nechapu jak nejaky lekar muze rict, ze lze dietu porusit…to mi fakt hlava nebere 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.3.13 07:48

:nevim: :nevim: ty jo… tak si teď vyber, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
21.3.13 07:52

No ja jeden cas dietu nedrzela, protoze jsem nemela zazivaci potize a pekne sem si tim zavarila. ted mi staci se pomalu mouky nadychat a jsem osypana (Duhringova choroba) a mesice (klidne dva - tri mesice) mi trva, nez se dam dokupy. takze ja jsem zastance striktni diety, zadne porusovani ani jednou za cas…zdravi mam jen jedno a nestoji to za to. ale nazor tve lekarky @makina me teda dostal. zkus se zkontaktovat s nejakym jinym gastroenterologem a schvalne se na to preptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.3.13 08:03

@ivavik ty jsi přesně ten případ, jak jsme psala výše, bzl bez příznaků, pak dodržovaná bzl a při porušení režimu problémy. Jdeme na gastro v půlce dubna, tak já se tam ještě jednou zeptám, jestli třeba od té doby paní doktorka nezměnila názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
21.3.13 08:07

No ja mela klasicke priznaky v jednom roce, pak jsem dietu drzela striktne, ale jakmile jsem se odsteovala od rodicu zacala jsem porusovat a zazivaci potize nikde - tak sem jedla vse a podepsalo se mi to na pokozce a neni pravdu o co stat. kdyz kuze svedi dva mesice a absolutne nic na to nepomaha… a to mi opravdu staci malo. manzel ani nemuze na maslo polozt nuz, kterym si namazal chleba… schvalne se poptej a dej vedet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.3.13 08:13

Ivi, tak to je mi líto, příznaky máš teda šílené… a třeba ad to mazání chleba, standardně jsem všechny naučila, že Klárce se jídlo chystá první a čistým nožem, třeba namazat nožem normální chleba a pak lepkový, to striktně nedělám. Mužovi se to zpočátku zdálo přehnané, ale teď už je s tím ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
21.3.13 08:47

Uz jsem si zvykla…sou horsi veci :) ano, ono se to dost lidem zda prehnane… muj muz kdyz si o te nemoci precetl tak se vydesil a dava si snad jeste vetsi pozor nez ja :D ale ten kdo o te nemoci tolik nevi, takk nechape…

no mam ted maleho chlapecka, tak sem zvedava, jetli to podedil nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
21.3.13 09:42
@ivavik píše:
@LucaLuca jojo, ja v praci mela kolegyni, ktera mela celiakii taky a na obed si klidne dala obalovany rizek a tu strouhanku jen oloupala…a vsichni se mi divili, ze to tak nedelam taky a mysleli si pomalu jak si s tim jidlem nevymyslim… bez komentare fakt :lol:

Přesně. To je jak když jsi těhotná a vůbec nepiješ a všichni rejou: Ale ta a ta si přece taky dala malé pivo a nic se nestalo. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
21.3.13 09:44

@LucaLuca hihi no to ja kdyz byla tehule tak sem si treba malou sklenicku vina i dala :) no ted kdyz kojim tak vuuubec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
21.3.13 09:45
@makina píše:
Luco, já jsem se na toto téma ptala na gastru a paní doktorka říkala, že pokud člověk nemá výrazné problémy, může řekněme jednou za rok fakt zhřešit. Že si dá třeba 3× po sobě něco lepkovýho. A pak zase musí být rok hodnej. Že jednorázové zatížení střevu zas až tak nevadí.

Tak takhle jsem to teda ještě neslyšela. :-)
Já jsem se svého doktora ptala na pivo a neřekl mi teda množství, ale víceméně se tvářil, že pět piv denně teda určitě ne, ale že trocha piva po obědě se dá snést. Pijete pivo? Koupila jsem si Celia a teda hnus, velebnosti. Tak v létě si občas obyč malý dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
21.3.13 09:46
@ivavik píše:
@LucaLuca hihi no to ja kdyz byla tehule tak sem si treba malou sklenicku vina i dala :) no ted kdyz kojim tak vuuubec :)

Klidně si dej, co chceš. :-) Ale nechápu ty reakce, že je někdo divný, když si nedá.
Já pak když už jsem kojila dlouho, tak jsem si občas večer víno dala. Když jsem kojila třeba až ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
21.3.13 09:49
@makina píše:
Ivi, tak to je mi líto, příznaky máš teda šílené… a třeba ad to mazání chleba, standardně jsem všechny naučila, že Klárce se jídlo chystá první a čistým nožem, třeba namazat nožem normální chleba a pak lepkový, to striktně nedělám. Mužovi se to zpočátku zdálo přehnané, ale teď už je s tím ok.

Doma si všichni zvyknou rychle, ale horší s ostatníma, no. Třeba na návštěvě si chci první namazat pomazánku na svoje, tak jsem divná (asi chamtivá :-) ). „To ti jako bude vadit ten jeden drobek, co nám tam spadne?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek