Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potřebuju prosím vaše rady, tipy, zkušenosti. Dostala jsem nabídku od své univerzity jet na rok studovat do Německa. Konkrétně se jedná o město Kassel v Hesensku. Město vypadá hezky, jediné co mě trápí je, že se píše, že je tam strašně moc uprchlíků a obecně cizinců z Blízkého východu, a není tam moc bezpečno. Na jednom německém blogu jsem našla, že se tam nedoporučuje mladým ženám chodit po městě samotným. Nemáte prosím nějaká z vás s tímto přímou zkušenost?
Nejezdi tam, je to tam úplná katastrofa. A chodit večer sama po městě dneska v Německu? Jedině, pokud toužíš po multikulty obohacení.
@Tecumseh píše:
Nejezdi tam, je to tam úplná katastrofa. A chodit večer sama po městě dneska v Německu? Jedině, pokud toužíš po multikulty obohacení.
Ale prdlajs. Bydlím v Německu 5 let v Berlíně a žádný hrůzy tu nejsou. Jen je to multikulti ![]()
Já o tom teda slyšela to samé (proto konkrétně tohle město že všech žádostí o studijní a pracovní pobyty škrtám) - na druhou stranu, v Německu jsem poslední roky trávila dost času (Bádensko-Württenbergsko, Berlín, Sársko), uprchlíci „vizuálně“ na každém kroku - ale žádný problém, v noci na ulicích prázdno, relativně klid - to v Praze se v noci bojím víc. ![]()
Příspěvek upraven 25.07.20 v 13:14
@pikola Kassel má index bezpečnosti výrazně nižší než Berlín, a Berlín je několikanásobně větší, navíc hlavní město, takže bych to asi úplně nesrovnávala
Jezdim na sluzebky do Kasselu pravidelne, a nikdy jsem nic nemusela resit. Vzdycky uplne v pohode. Ani kamaradky co tam ziji me na nic neupozornovaly.
@pikola píše:
Ale prdlajs. Bydlím v Německu 5 let v Berlíně a žádný hrůzy tu nejsou. Jen je to multikulti
Závidím
Berlín je má srdcovka ![]()