Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nic bych jí nenosila a chodila bych za ní jen v nutných případech.
A co dělá tak strašného, asi to nějak nechápu. Možná si s tebou jen nemá co říct.
Před manželem je fajn, hodná, vstřícná, baví se.Kdyz se vzdálí manžel, tak je jiná. Když se potkáme ve městě, očividně dělá, že nevidí.
Málokterá snacha má pěkné vztahy s tchyní. Opravdu málokterá opravdu pěkné a upřímné. Jak píše @Sany80s - nic nenosit a navštěvovat jen v nutných případech… ani tímhle se jí nejspíš nezavděčíš. Možná si pak začne stěžovat, že přijdete a ani nic nepřineseš. A že k ní málo chodíte (tedy pokud k ní manžel nebude chodit často sám).
Zkrátka jsou určité typy lidí, kterým se opravdu nezavděčíš a skoro všechno, co uděláš, je špatně ![]()
Po svých zkušenostech s tchyní bych to udělala tak, že bych se s ní přestala stýkat a nechala manžela, ať k ní chodí na návštěvy sám. A zašla bych tam „ze slušnosti“ zcela výjimečně jen při některé příležitosti (např. narozeniny nebo Vánoce) 1× za rok.
Až budete mít děti, tak se možná její chování změní (ale možná taky ne).
@Anonymní píše:
Před manželem je fajn, hodná, vstřícná, baví se.Kdyz se vzdálí manžel, tak je jiná. Když se potkáme ve městě, očividně dělá, že nevidí.
A to tě žere? No tak si spolu nebudete vyměňovat recepty, ale mít asi neutrální vztah. Děti ještě nemáte? A s tím potkávanim - já bych venku kolikrát zaprela vlastní mamku, mám to tak od malá a venku si moc lidi nevšímam. Kolikrát sem s tím měla problém, že sem někoho zasklila.
Každopádně jak píšeš „Promluvit si s ní nejde. Obrátila by to proti mě…“
Tys to tedy ještě nezkoušela? Pokud ne, pak by bylo na místě si s ní samotná promluvit.
Přerušit styky bez toho, aniž by ses předtím pokoušela s ní mluvit, by opravdu nebylo vůbec fér.
Tak si „nedelej skodu“ a nic ji nenos, omez navstevy na nutne minimum. Ja jsem se taky snazila porad necim zavdecit, obedy, darky, Vanoce a vsechno spatne. Pochopila jsem, ze ne nikdy neprijmou a ze s tim jde v pohode zit.
@pet p píše:
Málokterá snacha má pěkné vztahy s tchyní. Opravdu málokterá opravdu pěkné a upřímné. Jak píše @Sany80s - nic nenosit a navštěvovat jen v nutných případech… ani tímhle se jí nejspíš nezavděčíš. Možná si pak začne stěžovat, že přijdete a ani nic nepřineseš. A že k ní málo chodíte (tedy pokud k ní manžel nebude chodit často sám).
Zkrátka jsou určité typy lidí, kterým se opravdu nezavděčíš a skoro všechno, co uděláš, je špatně
Už mi to tak přijde, cokoliv udělám, všechno špatně. Vždy to nějak okomentuje.
Teď mě mrzí, že ve městě dělá, že nevidí. Tohle když sem řekla manželovi, tak mi nevěří, proč by to dělala, že se pěkně ke mě chová, když je u nás nebo jsme u ní.
Jo chová, ale jen před ním. Nevím co s ní.
@Anonymní píše:
Teď mě mrzí, že ve městě dělá, že nevidí. Tohle když sem řekla manželovi, tak mi nevěří, proč by to dělala, že se pěkně ke mě chová, když je u nás nebo jsme u ní.
Tak tohle je mnohem zavaznejsi problem, nez jak se chova tchyne. To, ze manzel neveri tvemu slovu. Mate uz deti?
@Anonymní píše:
Asi musíš taky pochopit, že tě nepřijme a že s tím jde v pohodě žít, přesně jak píše @Ijen
Nebudeš první ani poslední případ takové snachy, neboj ![]()
@Anonymní píše:
Prosím anonymně.
Trápí mě vztah s tchýní. Před manželem je fajn, hodná, vstřícná baví se. Když ji něco přineseme oběd nebo buchtu před manželem poděkuje. Jakmile manžel odejde na záchod, nějak se vzdálí, tak mi jen rekne:nemusela sis dělat škodu a nosit mi jídlo, buchtu. Mohla sis to nechat.
Když se potkáme ve městě, dělá očividně, že mě nevidí. S manželem jsem o tomhle mluvila.Cim víc se k ní chovám pěkně, tím je to horší. Promluvit si s ní nejde. Obrátila by to proti mě, já bych pak byla ta špatná, ze jsem ji něco řekla a manžel to nechce řešit.
No asi by to chtělo víc příkladu. Tohle je úplně normální věta když ani neví o čem si povídat. Díky, ale neměla jsi si dělat škodu, to jste si mohli sníst… a já teda tchanum věci i vracím. Když přivezou na víkend kupu sýra jak pro myši na pět let, tak část si pak vezou domu s omluvou, ze my toho tolik nesnime a zkazilo by se to
@Anonymní píše:
Někteří lidi dokážou prekroutit úplně cokoliv. Zvaž omezení kontaktů. Ale nějak chytře, aby to neprezentovala, že jsi jí ukradla syna. Obavám se, že tohle nejde vyhrát.
@Anonymní píše:ˇ
Tak se jí zeptej před manželem, proč tuhle ve městě dělala že tě nevidí. Nic bych jí nenosila a kontakt omezila na minimum.
Prosím anonymně.
Trápí mě vztah s tchýní. Před manželem je fajn, hodná, vstřícná baví se. Když ji něco přineseme oběd nebo buchtu před manželem poděkuje. Jakmile manžel odejde na záchod, nějak se vzdálí, tak mi jen rekne:nemusela sis dělat škodu a nosit mi jídlo, buchtu. Mohla sis to nechat.
Když se potkáme ve městě, dělá očividně, že mě nevidí. S manželem jsem o tomhle mluvila.Cim víc se k ní chovám pěkně, tím je to horší. Promluvit si s ní nejde. Obrátila by to proti mě, já bych pak byla ta špatná, ze jsem ji něco řekla a manžel to nechce řešit.