Bezplavkové wellnes a mestruace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149
17.2.17 09:24

@Ter85 To ne, ale prostě bych se cítila dost nesvá. Nevím, záleží na každého pocitu, ale mně by to třeba příjemné nebylo. Wellness je snad od toho, aby se člověk uvolnil, hodil se do nějaké pohody… Mně by to třeba při MS nešlo…
Doma nejsem, PN nečerpám, normálně funguju :) Když mám menses, tak třeba do bazénu nechodím. Ale to je každého věc.
Ať si to zakladatelka užije, když chce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
17.2.17 09:36

Ale no ženské, nerozčilujte se. Podle mě prostě menstruující žena nepatři do wellness, vy tomu nevěříte, myslíte že je to správné? Není. A pokud ženě pri menstruaci nevadí jít do wellness tak to svědčí o jejích hygienických návycích a taky o tom jako má povědomí o saunování. Já chodím do saun často a žádný saunér Vám neřekne že v tomto období je v pořádku se saunovat. Tak se proberte. Jezdím na soutěže saunových ceremoniálů, saunérů, sauna festy atd., bývám v porotě, tohle jsem si nevycucala z prstu. Pokud přece jen nevěříte, najděte si na googlu jak je vhodné saunované při menstruaci a vkládám i jeden hezky napsaný článek. Pokud však zakladatelka chce, ať jde, já jí nebráním, jen jsem napsala jiný názor a doporučila jí tampony do vody. Nemusíte si hned kvůli tomu trhat vlasy. :lol:
 http://www.chytrazena.cz/…i-20223.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15591
17.2.17 09:43
@Big boss píše:
Ale no ženské, nerozčilujte se. Podle mě prostě menstruující žena nepatři do wellness, vy tomu nevěříte, myslíte že je to správné? Není. A pokud ženě pri menstruaci nevadí jít do wellness tak to svědčí o jejích hygienických návycích a taky o tom jako má povědomí o saunování. Já chodím do saun často a žádný saunér Vám neřekne že v tomto období je v pořádku se saunovat. Tak se proberte. Jezdím na soutěže saunových ceremoniálů, saunérů, sauna festy atd., bývám v porotě, tohle jsem si nevycucala z prstu. Pokud přece jen nevěříte, najděte si na googlu jak je vhodné saunované při menstruaci a vkládám i jeden hezky napsaný článek. Pokud však zakladatelka chce, ať jde, já jí nebráním, jen jsem napsala jiný názor a doporučila jí tampony do vody. Nemusíte si hned kvůli tomu trhat vlasy. :lol:

A ty zas meleš jen o sauně. Já třeba na wellness pobyty jezdím a do saun nelezu, protože je úplně nenávidím :roll: Takže je mi úplně jedno zda se saunování s ms doporučuje, či ne.
A byla jsem na wellness i jako těhotná ( a to se prý taky nedoporučuje ), ale mě to teda udělalo úplně dobře. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
17.2.17 09:48
@Šmoulice píše:
A ty zas meleš jen o sauně. Já třeba na wellness pobyty jezdím a do saun nelezu, protože je úplně nenávidím :roll: Takže je mi úplně jedno zda se saunování s ms doporučuje, či ne.
A byla jsem na wellness i jako těhotná ( a to se prý taky nedoporučuje ), ale mě to teda udělalo úplně dobře. ;)

Ale jo, někomu to může dělat dobře, netvrdím že ne, ale nemusíte hned útočit pokud někdo napíše jiný názor. Při menstruaci je žena náchylnější k infekcím, to víme všichni. Pokud to zakladatelce nevadí tak ať tam jde, je to její rozhodnutí, ale ať použije tampon do vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
17.2.17 10:05
@Ter85 píše:
Co to je za kecy? To pri menstruaci jsi zavrena doma, nikam nechodis, aby nahodou se ti nestala nehoda? Nehoda se ti muze stat kdekoli-nevidim rozdil mezi bazenem a napriklad zamestnanim. To cerpas nemocenskou? Me se kazda nehoda stala v praci-dlouhe sezeni, pak jak jsem vstala, bylo hotovo. Vzhledem k tomu, ze je 21. stoleti, kazdy dospely clovek vi, co to menstruace je. Tak proc by to melo vyvolat v hotelu 3. svetovou? Me prekvapuje, jak velke puritanky jeste dneska jsou.

I já občas nestačím žasnout, viz diskuze o nevěrách. Začínám mít dojem, že valná většina uživatelek nemá žádné tělesné funkce, sex má jen za účelem reprodukce, po svatbě a potmě. Zkrátka dokonalé světice (anebo slepice? :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
17.2.17 10:09
@Big boss píše:
Já si zase neumím představit že vedle mě v sauně bude žena s tamponem, nehodí se to prostě a je to nehygienické i vůči ostatním lidem, stane se že šňůrka prostě vykoukne, pak je z toho akorát trapas. Všude v saunách i wellness je napsáno že v období menstruace se do wellness prostě nechodí+ další návštěvní řád. Navíc si neumím představit že po každém bazénu či vířivce letím měnit tampon, to bych si to určitě užila. Nicméně když na tom zakladatelka trvá ať si pořídí aspoň tampony do vody. To mají už dnes v každé lékárně či drogerii.

Kde že je to napsáno? Prošel jsem několik provozních řádů saun a wellness center, hledal jsem podřetězec „mens“, hledal jsem v ustanovení o tom, kdo má přístup zakázán, ale zákaz žen s menstruací jsem nikde nenašel.

Třeba tady: http://www.hotelricky.cz/…WELLNESS.pdf

4. Zákaz vstupu do wellness :

• osobám postiženým horečkou, zánětem očních spojivek, kožními nebo přenosnými nemocemi, parazity, vyrážkami, nemocemi provázenými výtokem a bacilonosičům
  • osobám nacházejícím se v karanténě pro výskyt infekce, členům rodiny nebo příslušníkům domácností v nichž se vyskytla přenosná nemoc a nemocný není izolován
  • osobám zahmyzeným, opilým nebo pod vlivem drog
  • zvířatům
  • osobám, které nerespektují jakýmkoliv způsobem návštěvní řád a nedbají pokynů obsluhy

O ženách s menstruací/menses ani slovo.

Příspěvek upraven 17.02.17 v 10:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
17.2.17 10:09

@Big boss A víš, jak funguej tampon do vody? Je to buničina napuštěná olejem - právě aby byla ještě větší jistota, že se voda nedostane, kam nemá. A naopak - nanasáhne vodu, nenasákne ani krev. Na těch tamponech, co mám, dokonce píšou, že používat se dají jen při končící menstruaci, ne v jejím průběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.2.17 10:11
@Big boss píše:
Ale jo, někomu to může dělat dobře, netvrdím že ne, ale nemusíte hned útočit pokud někdo napíše jiný názor. Při menstruaci je žena náchylnější k infekcím, to víme všichni. Pokud to zakladatelce nevadí tak ať tam jde, je to její rozhodnutí, ale ať použije tampon do vody.

Tampon do vody je ale určen na něco jiného

• Citovat
  • Upravit
3796
17.2.17 10:12

@eumedon Souhlas, ani já jsem žádný podobný zákaz nenašla. A upřímně, ani jsem o něm neslyšela, a to chodím do sauny víc než 25 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
17.2.17 10:13

Holky já ob ja tampony nepoužívám ale koupila jsem si je na teď a myslím co vím tak ob jsou dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
17.2.17 10:16
@Big boss píše:

Ráda si přečtu článek od odbornice (třeba lékařjy v odborném periodiku) a ne názor muže (byť saunaře), který ví o menstruaci maximálně to, že je červená a chodí jednou za měsíc. Na chytré ženě.
Chlapy by některé věci fakt meli nechat na ženách a jejich individuálním posouzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8066
17.2.17 10:26

@lovean užívám je od té doby co mám ms a nemůžu si stěžovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
17.2.17 10:37

@Pavucinkaa no tak slyšela jsem na ně dobrý názor já jak říkám tampony nepoužívám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
17.2.17 10:38

Kalíšek je super věc, ale pokud ho nepoužíváš tak rozhodně nedoporučuji zažít s nim právě tuto premiéru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
17.2.17 10:40

Navíc nevím jestli zrovna kalisek by na tohle byl dobrý mám tak max dvě vložky na den nejvíc krvácením v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí