Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Schovat šňůrku od tamponu můžeš do pochvy. Já jsem teda taky pro kalíšek, je škoda, že nemáš vyzkoušený. Dá se koupit dneska už i v DM.
Ale čistě za sebe. Pokud půjde i o koupele, což asi ano, tak bych se s tamponem bála. Já byla kdysi v lázních a šla jsem na nějakou koupel s tamponem (dala jsem si samože nový) - ještě jsem neznala kalíšek. Ale jsem se moc uvolnila, nabrala jsem vodu i dovnitř (což bylo žádoucí, byla to léčivá voda a já byla kvůli gynekologii) a tampon to pěkně nabral a jak jsem stoupla, tak ze mě crčel proud růžové vody.
Zažít to mezi více lidma bych nechtěla.
@Big boss píše:
Ale no ženské, nerozčilujte se. Podle mě prostě menstruující žena nepatři do wellness, vy tomu nevěříte, myslíte že je to správné? Není. A pokud ženě pri menstruaci nevadí jít do wellness tak to svědčí o jejích hygienických návycích a taky o tom jako má povědomí o saunování. Já chodím do saun často a žádný saunér Vám neřekne že v tomto období je v pořádku se saunovat. Tak se proberte. Jezdím na soutěže saunových ceremoniálů, saunérů, sauna festy atd., bývám v porotě, tohle jsem si nevycucala z prstu. Pokud přece jen nevěříte, najděte si na googlu jak je vhodné saunované při menstruaci a vkládám i jeden hezky napsaný článek. Pokud však zakladatelka chce, ať jde, já jí nebráním, jen jsem napsala jiný názor a doporučila jí tampony do vody. Nemusíte si hned kvůli tomu trhat vlasy.
http://www.chytrazena.cz/…i-20223.html
Clanek z chytre zeny svedci o chytre zene.
Wellness neznamena sauna. Wellness muze byt bazen, virivka, masaze, solarni louka a atd. Napsala si hezky vycet toho, kam jezdis, ale ani slovo o tom, proc by se nemelo chodit saunovat pri menstruaci.
A o jakych hygienickCh navycich svedci, ze chce do wellness? To by me zajimalo.
Predstav si, ze se s menstruaci da normalne zit-objela jsem s ni svet, jezdila jsem na koni, sjizdela reku, potapela jsem se, chodim s ni plavat, taky do prace.
Nejsi zidovka?
@ropucha 02 píše:
I já občas nestačím žasnout, viz diskuze o nevěrách. Začínám mít dojem, že valná většina uživatelek nemá žádné tělesné funkce, sex má jen za účelem reprodukce, po svatbě a potmě. Zkrátka dokonalé světice (anebo slepice?)
Presne, ty jsi muj clovek. ![]()
@Ter85 píše:
Clanek z chytre zeny svedci o chytre zene.Wellness neznamena sauna. Wellness muze byt bazen, virivka, masaze, solarni louka a atd. Napsala si hezky vycet toho, kam jezdis, ale ani slovo o tom, proc by se nemelo chodit saunovat pri menstruaci.
A o jakych hygienickCh navycich svedci, ze chce do wellness? To by me zajimalo.
Predstav si, ze se s menstruaci da normalne zit-objela jsem s ni svet, jezdila jsem na koni, sjizdela reku, potapela jsem se, chodim s ni plavat, taky do prace.Nejsi zidovka?
Pokud nechápeš zdravotní rizika saunovaní a koupání se ve vířivce v době menstruace tak se opravdu nemáme o čem bavit. Dotaz na víru nehodlám komentovat, i tento dotaz svědčí o tvé inteligenci. Nemusíš číst chytrou ženu, mrkni se na google je tam toho plno a určitě najdeš i článek ze zdroje který budeš považovat za dostatečně inteligentní. Nehodlám to tady vypisovat když je toho plnej internet ![]()
Taky jezdím na koni, chodím do práce, lítám letadlem a chodím na houby do lesa v době menstruace, ale do wellness by mě teda jít nenapadlo. Laskavě to tady nepřekrucuj.
@jessikka píše:…
který ví o menstruaci maximálně to, že je červená a chodí jednou za měsíc. Na chytré ženě.
Teda- vy evidentně budete ještě velmi mladá. Každý ví, že TO je MODRÉ. ![]()
@Ter85 píše:
Nejsi zidovka?
No to by musela být echt ortodoxní ![]()
K tématu, já sama bych asi nešla, protože bych se bála infekce (u sebe), ze stejného důvodu bych nešla do wellness v těhotenství. Ale to si musí každý zvážit sám, někdo se může koupat při menstruaci ve špinavém rybníku a v pohodě, někdo si i mimo ms odnese z návštěvy čistého bazénu zánět. Jinak by mi bylo srdečně jedno, jestli je se mnou ve wellness žena s tamponem. Když uvážím to množství lidí, kteří si před vstupem do bazénu maximálně stoupnou v plavkách pod sprchu (a to, že se sprchovali naposled předchozí večer a od té doby byli xkrát na wc, je vůbec netrápí), tak max. pár kapek krve mi připadá dost v pohodě ![]()
Tak holky už jsme tu a zatím jen na pokoji mám v plánu se do toho wellness jít mrknout max na chvíli vyzkoušet ty procedury a nejsem tu jen kvůli tomu večer si zahrajeme bowling a taky si odpočinu od dětí v klidecku jen s manželem to je taky důležité si myslím
@blobfish píše:
No to by musela být echt ortodoxníK tématu, já sama bych asi nešla, protože bych se bála infekce (u sebe), ze stejného důvodu bych nešla do wellness v těhotenství. Ale to si musí každý zvážit sám, někdo se může koupat při menstruaci ve špinavém rybníku a v pohodě, někdo si i mimo ms odnese z návštěvy čistého bazénu zánět. Jinak by mi bylo srdečně jedno, jestli je se mnou ve wellness žena s tamponem. Když uvážím to množství lidí, kteří si před vstupem do bazénu maximálně stoupnou v plavkách pod sprchu (a to, že se sprchovali naposled předchozí večer a od té doby byli xkrát na wc, je vůbec netrápí), tak max. pár kapek krve mi připadá dost v pohodě
Mam kamaradku ortodoxni zidovku a ta menstruaci proziva zavrena sama a pak se jde ocistit do mikve. Nejak me to v souvislosti s tou necistotou napadlo. ![]()
@Ter85 píše:
Mam kamaradku ortodoxni zidovku a ta menstruaci proziva zavrena sama a pak se jde ocistit do mikve. Nejak me to v souvislosti s tou necistotou napadlo.
Jj, vždyť to nebyl špatný postřeh
Ale takových u nás fakt moc není, žije tady?
Holky jenom pro info byla jsem asi třikrát na dvě minuty v, sauně chvili jsem, si sedla na jakousi vyhrivanou lavici prošla se nohama ve vodě ap prezila to tampon neprotekl víc nekrvacim nic se neděje takže vše v pohodě
@Ter85 píše:
Mam kamaradku ortodoxni zidovku a ta menstruaci proziva zavrena sama a pak se jde ocistit do mikve. Nejak me to v souvislosti s tou necistotou napadlo.
Tohle mě zajímá. Jak probíhá její život v praxi? To si jednou za týden bere v práci dovču? Nebo nepracuje? Kdo se stará o rodinu?
@jessikka píše:
Tohle mě zajímá. Jak probíhá její život v praxi? To si jednou za týden bere v práci dovču? Nebo nepracuje? Kdo se stará o rodinu?
Nepracuje, stara se o deti a domacnost. Kdyz ma menstruaci, spi v jine mistnosti, nechodi mezi lidi (navstevy apodobne), nesmi se dotykat manzela ani jinych muzu, to obdobi je tyden pri menstruaci a tyden po ni, takze 14 dni. Zavrsi to ocistou v mikvi. Nemam tuseni, jak to probiha v praxi, domu k ni nechodim, zname se ze studii, zasadne se potkavame nekde „venku“, jeji manzel me nema rad, jsem totalni neznaboh.
@blobfish píše:
Jj, vždyť to nebyl špatný postřehAle takových u nás fakt moc není, žije tady?
Zije tady v Cechach. Je vzdelana, zatim ale nepracuje a stara se o deti.