Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
na čištění zlata, stříbra je dobrý kousek alobalu a jedlá soda
. Dám do misky alobal na něj předmět urený k vyčištění, nasypu sodu a zaleju horkou vodou. Jak to začne šumět tak se to očistí a nečistoty se nabalí na ten alobal (stejně poslouží i jiný hliníkový předmět) .
vyčistila jsem tak i řetízek „hada“, po opláchnutí jsem ho ještě párkrát protřela do měkké látky a je jako nový
.
Díky Andělo, žes to napsala. Já se synkem mám křížek z bílého zlata, tak alesponˇ vím, jak na to.
Omlouvám se zakladatelce za vpadnutí do diskuze.
No ona tchýně má takový děrovaný destičky (za těžký prachy z nějaký tý supr akce že) na čištění, mi to onehdá půjčovala a dává se na to soda … mě pak napadlo že ty destičky jsou hliníkový … tož jsem to zkusila s alobalem
. myslím že jsem to dávala na tu matnější stranu …
A pak jsem slyšela že stejně funguje i třeba obyč hliníková kávová lžička, staré haléře … a pod. to jsem teda nezkusila.
A řetízek pak vezmu, a protahuju ho mezi prstama … jako ho utírám utěrkou nebo měkkým hadrem …
Hlavně nezapomeňte na horkou vodu, soda ve studený nebublá
a chce to větší misku, nebo to dát do dřezu, aby vám to nevyšumělo pře okraj. ![]()
Díky moc, zase jsem o něco chytřejší. Člověk se zdokonaluje celý život.
No ale zakladatelka se asi ptala na desinfekci dětských náušniček v lihu před prvním nasazením?
Pipet píše:
No ale zakladatelka se asi ptala na desinfekci dětských náušniček v lihu před prvním nasazením?
- neporadím, nezkoušela jsem.
no jo, asi jo … jsem tam vypustila to teď koupili … reakce byla na vyčistit ![]()
v tom případě líh bude stačit a nemělo by se nic stát …
Určitě se jim nic nestane. Nám radil doktor 1 nebo 2 dny (už si nepamatuji přesně) před pícháním naušniček naložit do lihu a v tom lihu to i donést na to píchání. Nakonec jsme je tam louhovali skoro měsíc, protože náš doktor čeká s naušnicema na první hexu a malá měla reakci po TBC… Naušničky to přezily bez úhony.
Nazdárek holky, prosím o pomoc před 5 se nám narodila hlčička a kupvali jsme naušničky a před 3měsíci jsme je dali do oušek a pár dní po tom se naušnice v dírečce začali zbarvovat do měděné barvy, jsou zlaté koupené u vyhlášeného zlatníka u nás ve městě atak jsem vylekaná co to může být a nebo čím to může být, hlavně malá s tím nemá větší problém a koráát od toho nasazení má tu dírečku ve vnitř takovou dobet červenou, ale na dotek jí to nebolí. Prosíííííííííím poradte než na zlatníka vletím:díííííky
![]()
Andela: Mockrát děkuji za tip, šperky mám jak nové, tak čisté jsem je snad ani nekoupila
,ještě jednou děkuji
Zdravíčko, chci se zeptat, jestli čistění bílého zlata pomocí alobalu a sody nijak nepoškodí zirkon. Děkuji
Dekuji za super tip, opravdu funguje a nausnice jsou jako nove!
Ahoj holky.
Chtěla jsem se zepatat.. Malé jsme koupili naušničky z bílého zlata s modrým kamínkem a já teď nevím, jestli mohu i bílé zlato vyčistit v čistém lihu jako to žluté..?
Nerada bych aby se mi nějakou reakcí zbarvily..
Děkuji za rady Én