Bio výchova?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
9.10.12 22:15

@Lama Lama nevím, připadá mi to divný, v autě snad také dodržuješ předpisy, ne? A proč asi? protože víš, že kdyby ne, může se něco stát, nebo ne? A v pátém patře například necháš klidně batole u otevřeného okna bez dozoru? No já ne, a pokaždý, když slyším, že vypadlo dítě z okna, tak si dám ještě větší pozor- to je přirozený.

• Citovat
  • Upravit
81479
9.10.12 22:32
@byron píše:
@Lama Lama nevím, připadá mi to divný, v autě snad také dodržuješ předpisy, ne? A proč asi? protože víš, že kdyby ne, může se něco stát, nebo ne? A v pátém patře například necháš klidně batole u otevřeného okna bez dozoru? No já ne, a pokaždý, když slyším, že vypadlo dítě z okna, tak si dám ještě větší pozor- to je přirozený.

ano, dodržuji předpisy, mají bezpečnou autosedačku, i tak se může něco stát, přesto jezdím. statistiky jsou neúprosné. stejně tak zahrada- bazén oplocený, brnka na otočnou kouli, dítě jednou za 10-15min zkontroluji. I tak nemůžu dát ruku do ohně za to, že se nic nestane, přesto tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
9.10.12 22:47
@Lama Lama píše:
ano, dodržuji předpisy, mají bezpečnou autosedačku, i tak se může něco stát, přesto jezdím. statistiky jsou neúprosné. stejně tak zahrada- bazén oplocený, brnka na otočnou kouli, dítě jednou za 10-15min zkontroluji. I tak nemůžu dát ruku do ohně za to, že se nic nestane, přesto tam je.

no dobře, ale např s tím autem, můžeš si říct, udělala jsem vše pro to, aby se nic nestalo, abych eliminovala následky případné autonehody..
Když nechám dítě na volném porstranství kde je potok, spadne tam a může se utopit i v 10ti centimetrové hloubce, tak si asi těžko řeknu, že jsem udělala vše…

• Citovat
  • Upravit
81479
9.10.12 23:13
@byron píše:
no dobře, ale např s tím autem, můžeš si říct, udělala jsem vše pro to, aby se nic nestalo, abych eliminovala následky případné autonehody..
Když nechám dítě na volném porstranství kde je potok, spadne tam a může se utopit i v 10ti centimetrové hloubce, tak si asi těžko řeknu, že jsem udělala vše…

ne neudělal jsi vše pro to. vše bys udělal tehdy, kdb jsi autem nejezdila. statisticky bezpečnější je pěší turistika, pokud je to nutné, tak vlak. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
9.10.12 23:18

@Lama Lama ne, stejně tak nemůžeš izolovat svoje děti a sebe od okolního světa, musíš chodit ven, stejně tak musíš někdy jet autem…

Ale je to jedno, to bychom se do nekonečna mohly dohadovat.

Nemůžu si pomoct, ty reakce mi přišly pokrytecké, ale jestli vám všem připadá v pořádku tahání dítěte z potoka, pak se tu nemusíme o ničem bavit.
No, já pochybuju, že některá z vás by ve skutečnosti tuto situaci popsala jako normální, obzvlášt, pokud by se jednalo o vaše dítě

• Citovat
  • Upravit
2400
10.10.12 07:49
@sterezie píše:
@dada12
U vody bych 1,5 roku staré dítě nenechala, třílté podle jeho temperamentu a okolností, šestileté spíš jo, ale zas jak u tříletého..polemizujem tu nad tím, že věci nejsou černobílé, což odmítáš pochopit.. 8) plus jsem se snažila Ti naznačit, že není úplně košér někoho odsoudit na základě jednoho příspěvku a pokud zase budeš psát, co to tady plácám, tak si přečti své první dva příspěvky v této dikuzi.. 8)

No samozřejmě že to odmítám pochopit. :lol: Bože můj, 1,5 leté děcko. Já o ničem polemizovat nechci. Za mě je to bez diskuze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
10.10.12 07:54

S těmi předpisy se mi to připodobnění líbí. Ano, stát se může kdykoliv cokoliv, nicméně dítě, co sotva pár měsíců chodí, hlídáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.10.12 08:00
@dada12 píše:
No samozřejmě že to odmítám pochopit. :lol: Bože můj, 1,5 leté děcko. Já o ničem polemizovat nechci. Za mě je to bez diskuze :-)

najednou už netvrdíš, že se musí nonstop hlídat i 6tiletý dítě? :-) Já pořád vycházím z toho, že to rok a půl starý dítě tam nebylo samo, ale mělo tam ještě dva starší sourozence… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
10.10.12 08:29

@kate02 no, kdyby se to dítě utopilo, u soudu by s argumentem, že hlídal 6ti letý sourozenec těžko matka uspěla

• Citovat
  • Upravit
2400
10.10.12 08:42
@kate02 píše:
najednou už netvrdíš, že se musí nonstop hlídat i 6tiletý dítě? :-) Já pořád vycházím z toho, že to rok a půl starý dítě tam nebylo samo, ale mělo tam ještě dva starší sourozence… :nevim:

Pro mě je to bez diskuze, aby dospělý dával hlídat sotva chodící mrně a ještě jedno mrně 6 letému. Chuděra malej, taková zodpovědnost!
Já nikde nepsala žádné nonstop, já nemám problém a myslím že většina zodpovědných matek nemá problém s hranicí, kdy dítě držím za ruku a kdy jen dohlížím, ať se jedná o jakýkoliv dětský věk, nepodsouvej mi nic, já říkám, že pro mě je to bez diskuze, že nad dětmi se dohlíží. A nikdy nebudu rozebírat jak nějaká slepice, jestli na pět minut a kdy a jak, ještě nejsem z tý mateřský úplně mimo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
10.10.12 09:21
@dada12 píše:
Pro mě je to bez diskuze, aby dospělý dával hlídat sotva chodící mrně a ještě jedno mrně 6 letému. Chuděra malej, taková zodpovědnost!
Já nikde nepsala žádné nonstop, já nemám problém a myslím že většina zodpovědných matek nemá problém s hranicí, kdy dítě držím za ruku a kdy jen dohlížím, ať se jedná o jakýkoliv dětský věk, nepodsouvej mi nic, já říkám, že pro mě je to bez diskuze, že nad dětmi se dohlíží.A nikdy nebudu rozebírat jak nějaká slepice, jestli na pět minut a kdy a jak, ještě nejsem z tý mateřský úplně mimo :nevim:

Právě, tys ani přes dotazy neopověděla, jakže si ten dozor představuješ, co to pro Tebe znamená, což je pak dost zásadní rozpor téhle diskuze, protože my Ti do hlavy nevidíme.. 8) Takže ten, kdo nad něčím uvažuje, tak je slepice? :lol: Jsem za Tebe ráda, že v tom máš jasno, asi by mě vážně nenapadlo takhle rychle o všem chrlit soudy :P A ještě jedna věc, neustále do mých příspěvku taháš 1,5 roku staré dítě, jasně jsem napsala, co si o hlídání tak starého dítěte myslím a taky když si to přečteš zpětně) jasně uvidíš, že jsem reagovala na Tvůj příspěvek o dětech starších.. :idea:

• Citovat
  • Upravit
2400
10.10.12 09:24
@sterezie píše:
Právě, tys ani přes dotazy neopověděla, jakže si ten dozor představuješ, co to pro Tebe znamená, což je pak dost zásadní rozpor téhle diskuze, protože my Ti do hlavy nevidíme.. 8) Takže ten, kdo nad něčím uvažuje, tak je slepice? :lol: Jsem za Tebe ráda, že v tom máš jasno, asi by mě vážně nenapadlo takhle rychle o všem chrlit soudy :P A ještě jedna věc, neustále do mých příspěvku taháš 1,5 roku staré dítě, jasně jsem napsala, co si o hlídání tak starého dítěte myslím a taky když si to přečteš zpětně) jasně uvidíš, že jsem reagovala na Tvůj příspěvek o dětech starších.. :idea:

Radši už to asi neřeš, to už je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.10.12 09:28
@dada12 píše:
Já nikde nepsala žádné nonstop, já nemám problém a myslím že většina zodpovědných matek nemá problém s hranicí, kdy dítě držím za ruku a kdy jen dohlížím, ať se jedná o jakýkoliv dětský věk, nepodsouvej mi nic, já říkám, že pro mě je to bez diskuze, že nad dětmi se dohlíží. A nikdy nebudu rozebírat jak nějaká slepice, jestli na pět minut a kdy a jak, ještě nejsem z tý mateřský úplně mimo :nevim:

Jenže nikdo (a ani zakladatelka :-) ) neví, jestli ta matka na děti z dálky nedohlížela… Mohla se z dálky koukat a třeba ten pád do potoka vyhodnotit tak, že není třeba zasahovat… :nevim:

Asi z mateřské nejseš mimo, ale možná bys mohla zapracovat na tom, aby z příspěvků bylo jasný, co tím, co píšeš, myslíš… :nevim: ;) Protože z kraje téhle diskuze jsem měla pocit, že ani 6tiletý dítě nesmí zůstat bez dozoru a pro mě dozor (v tom pravým slova smyslu) je, že na dítě prostě pořád vidím, když už ho nechám někde (třeba i ve vedlejším pokoji) samotný, už ho pod dozorem nemám a během těch 5ti minut může vymyslet kdo ví co… :-)

Tím, že tys to nekonkretizovala a furt jen plácáš, že „nic nebudeš vysvětlovat“ je docela možný, že máme na mysli to samý, ale jen si (kvůli psanýmu projevu, kterej u tebe prostě není konkrétní) nerozumíme… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
10.10.12 09:32
@kate02 píše:
Jenže nikdo (a ani zakladatelka :-) ) neví, jestli ta matka na děti z dálky nedohlížela… Mohla se z dálky koukat a třeba ten pád do potoka vyhodnotit tak, že není třeba zasahovat… :nevim:

Asi z mateřské nejseš mimo, ale možná bys mohla zapracovat na tom, aby z příspěvků bylo jasný, co tím, co píšeš, myslíš… :nevim: ;) Protože z kraje téhle diskuze jsem měla pocit, že ani 6tiletý dítě nesmí zůstat bez dozoru a pro mě dozor (v tom pravým slova smyslu) je, že na dítě prostě pořád vidím, když už ho nechám někde (třeba i ve vedlejším pokoji) samotný, už ho pod dozorem nemám a během těch 5ti minut může vymyslet kdo ví co… :-)

Tím, že tys to nekonkretizovala a furt jen plácáš, že „nic nebudeš vysvětlovat“ je docela možný, že máme na mysli to samý, ale jen si (kvůli psanýmu projevu, kterej u tebe prostě není konkrétní) nerozumíme… :nevim:

přesně..

• Citovat
  • Upravit
2400
10.10.12 16:18
@kate02 píše:

Tím, že tys to nekonkretizovala a furt jen plácáš, že „nic nebudeš vysvětlovat“ je docela možný, že máme na mysli to samý, ale jen si (kvůli psanýmu projevu, kterej u tebe prostě není konkrétní) nerozumíme… :nevim:

Ty bys možná mohla zapracovat na tom, aby jsi nebyla tak mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová