Bio výchova?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2400
7.10.12 22:59
@sterezie píše:
@dada12
Psala jsi i o 6- letém dítěti, to podle mě není maličké dítě :nevim: vlastně ani tříleté..jasně, je třeba na děti dávat pozor, ale nonstop pod dohledem? To mi přijde trošku opačný extrém toho, co popisuje zakladatelka, pokud zajistím dítěti bezpečnost, nevidím důvod v tom sedět u něj a „dloubat“ se v nose :think:Jinak z toho cos napsala o dvouletém chlapci, je mi fakt úzko, smutno..Rodiče si toho nevšimli?

Já bych ani sestilete v žádném případě nenechala bez dohledu. Ten chlapeček, je to dávno, pamatuju si jak ho hledali. Cele tri dny. Pry to byl veselý klucina a s pejskem byli dvojka. Pak rekli jak ho. nasli a ja to tak obrecela, řvala jsem bylo mi to tak lito. Hlavně taky kdyz kluk nebyl tak daleko od domova pamatuju si že v n9ci byla kosa myslela jsem na nej aby ho našli. Hrozně dojemna je představa, že ten jezevcik pry by trefil domu, ale. od kluka se nehnul. Sel porad s nim.jojo chuderka i kdyz jsem ho neznala, myslim občas na jeho památku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
7.10.12 23:01

Já takhle lidi neřeším, nepohlížím na ně ani nesleduju kdo patří do jaké výchovné skupiny a nevím co. Už vůbec bych neřekla, že se podle špinavých dětí pozná biomatka..a podobně. Každý svého štěstí strůjce! Děti špínu neřeší a přílišná úzkostnost je taky na škodu. Jinak je každého věc, jak často se myje, jak hlídá své dítě a pod. Já jsem třeba čistotný člověk. Ale je to moje věc jiné lidi neřeším ať se myjou třeba jednou za rok je mi to šumák. A malá mohla spadnout třeba chvilkovou nepozorností to se může stát každému. Nepřísluší mi soudit druhé tak to ani nedělám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
7.10.12 23:01
@dada12 píše:
Já bych ani sestilete v žádném případě nenechala bez dohledu. Ten chlapeček, je to dávno, pamatuju si jak ho hledali. Cele tri dny. Pry to byl veselý klucina a s pejskem byli dvojka. Pak rekli jak ho. nasli a ja to tak obrecela, řvala jsem bylo mi to tak lito. Hlavně taky kdyz kluk nebyl tak daleko od domova pamatuju si že v n9ci byla kosa myslela jsem na nej aby ho našli. Hrozně dojemna je představa, že ten jezevcik pry by trefil domu, ale. od kluka se nehnul. Sel porad s nim.jojo chuderka i kdyz jsem ho neznala, myslim občas na jeho památku.

Je to smutný.
Ale jak sama píšeš, TY bys..takže někdo by to zas udělal jinak, neznamená, že když Ty bys, tak že je to tak dané a jediné na světě správné 8)

• Citovat
  • Upravit
2400
7.10.12 23:08
@sterezie píše:
Je to smutný.
Alea jak sama píšeš, TY bys..takže někdo by to zas udělal jinak, neznamená, že když Ty bys, tak že je to tak dané a jediné na světě správné 8)

a já si myslim, že to správné je. Deti by neměly zůstávat bez dozoru. Myslim, že zena která sve dítě bez #ohledu není dobrá máma. Ty deti to potrebuji, dokud nejsou samostatne. Můj nazor. Omluva pisu z mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.10.12 23:09

@dada12 Ptám se znovu, co si představuješ pod pojmem bez dozoru? V jiném pokoji, v domě v jiném patře, na zahradě, v mateřském centru ve vedlejší místnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.10.12 23:11
@dada12 píše:
a já si myslim, že to správné je. Deti by neměly zůstávat bez dozoru. Myslim, že zena která sve dítě bez #ohledu není dobrá máma. Ty deti to potrebuji, dokud nejsou samostatne. Můj nazor. Omluva pisu z mobilu.

jak se té samostatnosti mají naučit, když jim máma stojí za pr. elí všude a pořád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.10.12 23:11
@dada12 píše:

Tos s dítětem seděla v první třídě v lavici ve škole o přestávce, aby náhodou nebylo chvilku bez dozoru? 8o 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
7.10.12 23:18
@dada12 píše:

Budu se opakovat, Tvůj názor není všeobecná platnost 8) A jinak, jak píše Lama, bez dohledu je dost širokej pojem ;)

• Citovat
  • Upravit
2400
7.10.12 23:20

Kdo nechce, nepochopí. A na hloupé otázky jsou jen hloupé odpovedi. Tak se netrapme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.10.12 23:21
@dada12 píše:
Kdo nechce, nepochopí. A na hloupé otázky jsou jen hloupé odpovedi. Tak se netrapme.

co je hloupého na otázce, co si představuješ pod pojmem „pod dozorem?“. Mě spíš přijde, že nechceš odpovědět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.10.12 23:25
@dada12 píše:

Já prostě nevidím rozdíl mezi tím, když je dítko ve školce/škole, kde mu taky nestojí nikdo celej den za zadkem a chvilku je určitě i bez dozoru a mezi tím, když ho na chvilku pustím z očí já… :nevim: Když to děti zvládnou i jinde, než doma, nevidím důvod, proč za něma stát doma nonstop jen proto, abych byla „dobrá máma“… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
7.10.12 23:29

@dada12
Ty jsi asi čínská bohyně moudrosti, že dokážeš psát, co je dané a něčí otázky hodnotit jako hloupé, viď? :P

• Citovat
  • Upravit
lucenka
8.10.12 07:45

@dada12 ty si bereš děti s sebou na zábavně, aby nebyli chvíli bez dozoru?

• Citovat
  • Upravit
6726
8.10.12 08:32

Ach, to se to tady zase zvrhlo ve velice plodnou diskuzi :roll: já jako přdškoláček taky běhala „bez dozoru“ po neoploceném pozemku, jenže to byla trochu jiná doba. Své dítě tedy venku na neohrazeném místě sama nechávat nebudu ani v těch 6letech, prostě se bojím, že se mu něco stane nebo že ho nějaký „hodný strejda“ unese nebo že se mi dítě zatoulá… Argument se školou je více než zcestný :roll:, tam totiž dítě samozřejmě pod dohledem JE - pod dohledem učitelky. Ne nadarmos e říká, že učitelé sjou enustále jednou nohou v krimálě, kdyby se něco stalo :nevim:
takže souhals s dadou :nevim: dítě s ejistě může učit dost dobře samostatnosti i „pod dozorem“..naprosto v tom nevidím žádný rozpor. Dítěti nemusím stát za azdkem a přesto an něho můžu dávat pozor z povzdálí…
což je asi logické a jasné, jen některé se prostě přišly pohašteřit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
8.10.12 09:06
@dada12 píše:
Je jasne dané, ze matka má malicke dite pod dozorem. Je to otázka života a smrti a v prirode to tak chodi. Ano, občas se vyskyynou i matky, které na dite neustále nedohlizi a v pripade, ze je dite v ohrožení života, např. policie ceske republiky matku obviní ze spáchání trestného činu a teď presne nevim jak to přesně Zni, abych nekecala. Ale v podstatě důležitější nez policie je zakon prirody. Dohlížet na potomky. Jsou jeste hloupoucky a vsude vlezou, jsou duverivi. Já nikdy nezapomenu na dvouletého chlapce, ktery odešel s jezevčíkem že zahrady domu a našli Ho po třech dnech asi dva km od domova uz mrtvého jak ležel stuleny na louce, jezevčík lezel na chlapci, zahrival ho a nechtěl odejít. Je to uz pár let.

Přírodou je jasně dané že muž je ploditel a proto je samozřejmé, že plodí děti s různými ženami a je naprosto přirozené, že je nevěrný, že…

Tisíce let žili lidé jinak, skupiny, klany a velkorodiny, kde se o děti zrovna staral ten co mohl, nikoliv přímo jeho matka, viz. Koncept kontinua. Ale nemůžu odkazovat na něco co nikdo nečetl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová