Bio výchova?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
9.10.12 14:31
@dada12 píše:
Proč mi to píšeš? To nedává smysl. Podle mě děti nehlídá feťačka a podobně. Co je na tom přes čáru?
A nepsala jsem, že jsem u toho byla. A nic mi nevysvětluj prosím, pro mě je to bez debaty, už si z toho musím dělat legraci.

Já teda znám díky Bohu jen jednu, ale mohu říct, že se o dítě stará výborně.
Ony i ty alkoholičky nebudou ojedinělé případy a navenek nic nepoznáš…takže bych těmi silnými slovy asi trochu šetřila 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
9.10.12 15:56

Já prostě pořád nechápu, proč mají některé maminky potřebu se zpochybňovat takovou samozřejmost, jako je dohled nad 1,5 letým dítětem. Děti nehlídají feťačky, protože nejsou v pořádku. Víc k tomu říct neumím. K tomu není co dodat. Je to bez debaty.

Co se týče toho, co jsi psala, máš pravdu. Mám známou, co má problémy s drogama a má tři děti. Zvládá je perfektně a děti k ní mají skvělý vztah. Takže ano, existují výjimky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.10.12 15:59
@dada12 píše:
Já prostě pořád nechápu, proč mají některé maminky potřebu se zpochybňovat takovou samozřejmost, jako je dohled nad 1,5 letým dítětem. Děti nehlídají feťačky, protože nejsou v pořádku. Víc k tomu říct neumím. K tomu není co dodat. Je to bez debaty.Co se týče toho, co jsi psala, máš pravdu. Mám známou, co má problémy s drogama a má tři děti. Zvládá je perfektně a děti k ní mají skvělý vztah. Takže ano, existují výjimky.

no vidíš a já klidně nechala 1,5 letýho samotného na zahradě, když jsem šla připravit svačinu. A fakt si jako nezodpovědná matka nepřijdu. Vím jak temperamentní je moje dítě, jak mám zařízenou zahradu. Takže to nemůžeš zobecňovat, že takhle malé dítě musí mít neustálý dohled.

• Citovat
  • Upravit
byron
9.10.12 20:11

@lucenka tak tady šlo o neznámé prostředí, ne?
A v blízkosti rybníka či potoky nebo jakékoliv vody mi to připadá jako krajně nezodpovědný, prostě hazard

• Citovat
  • Upravit
lucenka
9.10.12 20:14
@byron píše:
@lucenka tak tady šlo o neznámé prostředí, ne?
A v blízkosti rybníka či potoky nebo jakékoliv vody mi to připadá jako krajně nezodpovědný, prostě hazard

se šestiletým bych ho nechala chvíli bez dozoru i u potoka, pokud bych byla relativně v dosahu a ten potok by byl mělký a ne nějak prudký.

• Citovat
  • Upravit
byron
9.10.12 20:19

@lucenka mno, tak šestiletý dítě si moc neumím představit, jak ho z tý vody tahá, je tam třeba blbej terén…
Ono je málo případů utonutí, ti rodiče si taky mysleli, že je to v pořádku no a ono není…
Já svěřím dvouletou dceru nejstarší dceři- ale tak, že na ně vidím a když je poblíž voda, neexistuje.
Ano, at si to dělá každý jak chce, já to dělám takhle a ano, myslím si, že je to zodpovědný

• Citovat
  • Upravit
14335
9.10.12 20:20

Holky já si myslím, že opravdu záleží na každé.. Porstě asi to každá cíti jinak..
Já jsem nikdy nechápala švagrovou, která nechavala kluka od 3 venku se starší, ale měli hluboký bazen. Říkala, že ho holka ohlídá, ale kolikrát si holka hrála někde s panenkou a vůbec si malého nevšímala.. takže tak no..Já bych to prostě neriskla, jenom aby byl samostatný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
9.10.12 20:24
@lucenka píše:
se šestiletým bych ho nechala chvíli bez dozoru i u potoka, pokud bych byla relativně v dosahu a ten potok by byl mělký a ne nějak prudký.

1,5 leté děcko? Že ho má na chvíli na starost šestiletý? To je pořád kdyby, a na chvíli a mělký potok, já nevím, co se tu snažíš dokázat. Jak k tomu ten šestiletý přijde, když se něco stane? Nejde o potok, kdekoliv. A relativně v dosahu, tak buď tam jsi, nebo ne. Pořád se snažím pochopit, proč tady o tom holky polemizujete. Že je třeba dohlížet nad dětmi? To je samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.10.12 20:28

@dada12 tak třeba 6 letý synovec na mýho kluka zvládá dohlížet a volá mě, když se mu nelíbí co dělá. Takže jsem v klidu mohla vařit a když se kluk přiblížil ke schodům (namáme je zabezpečený), tak ho synovec chytil za ruku a volal mě ať ho zastavím. Takže pro mě v relativně v dosahu, znamená v doslechu volání o pomoc. Nesnažím se nic dokázat, jenom říkam, že neznáme všechny okolnosti.

• Citovat
  • Upravit
2400
9.10.12 20:33
@lucenka píše:
@dada12 tak třeba 6 letý synovec na mýho kluka zvládá dohlížet a volá mě, když se mu nelíbí co dělá. Takže jsem v klidu mohla vařit a když se kluk přiblížil ke schodům (namáme je zabezpečený), tak ho synovec chytil za ruku a volal mě ať ho zastavím. Takže pro mě v relativně v dosahu, znamená v doslechu volání o pomoc. Nesnažím se nic dokázat, jenom říkam, že neznáme všechny okolnosti.

Mě se tohle nelíbí. Dítě si zaslouží ochranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
9.10.12 20:45

@dada12
U vody bych 1,5 roku staré dítě nenechala, třílté podle jeho temperamentu a okolností, šestileté spíš jo, ale zas jak u tříletého..polemizujem tu nad tím, že věci nejsou černobílé, což odmítáš pochopit.. 8) plus jsem se snažila Ti naznačit, že není úplně košér někoho odsoudit na základě jednoho příspěvku a pokud zase budeš psát, co to tady plácám, tak si přečti své první dva příspěvky v této dikuzi.. 8)

• Citovat
  • Upravit
26093
9.10.12 20:47
@kvaček píše:
Holky já si myslím, že opravdu záleží na každé.. Porstě asi to každá cíti jinak..
Já jsem nikdy nechápala švagrovou, která nechavala kluka od 3 venku se starší, ale měli hluboký bazen. Říkala, že ho holka ohlídá, ale kolikrát si holka hrála někde s panenkou a vůbec si malého nevšímala.. takže tak no..Já bych to prostě neriskla, jenom aby byl samostatný…

a my jsme běžně jako děti bývali na zahradě s bráchou a bratránkem, kteří jsou o ty cca 3 roky starší jak já… Mně mohly bejt tak ty 3 - 4 a jim teda 6 - 7 na zahradě jsme měli hlubokej bazén a v jiné části zahradní jezírko… I tak si nemyslím, že by moje máma byla nezodpovědná… :-)

@dada12 a ty tady nepolemizuješ o tom, jak je ta ženská hrozná matka, protože děti nechala „bez dozoru“ i když nevíš, jestli fakt byly úplně bez dozoru? Jestli na ně třeba co 5 minut nekoukala? A třeba i ten „pád“ (zase je pád a pád) do potoka ona sama mohla vyhodnotit tak, že se nic neděje (pokud by si prcek třeba sednul do potoka, kde by bylo 10 čísel vody a měl na sobě nepromokavý oblečení, taky bych asi nehysterčila tak, jak kdyby mi zahučel někam, kde je půl metru vody a silnej proud)… :-) Takže očividně tady máš právo soudit jen ty a lidi, co mají trošku odlišnej názor jsou prostě špatní… Problém je v tom, že svět prostě není černobílej… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.10.12 20:51

A ještě k tomu, že ve škole jsou děti pod dozorem… Vedle vesnice, kde máme chalupu, je vesnice jiná… Děti, druháci, jeli s učitelkama na koupaliště a před cestou zpátky si učitelky všimly v autobuse, že jim jeden batůžek přebývá a dítko nikde… Když se vrátily na koupaliště, klučinu už tam oživovali, sice se jim to podařilo, ale kluk v podstatě nevnímá… :roll: :nevim: Takže tolik k tomu, že ve škole jsou děti pod dohledem a „nic“ se jim nemůže stát… Problém je v tom, že to by je pak člověk nemohl pustit nikam, protože VŠUDE se jim něco může stát a hrozí jim nějaký nebezpečí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.10.12 20:51

@kate02 já třeba nemám ráda, my taky a nic se nestalo.. Třeba náhoda?? Ale může se stát a stojí to človeku za to, že třeba zrovna ty děti nebudou poblíž a něco se stane.. I pro ty děti by to muselo být docela šokující…
Navíc jak jsme psala dřív je rozdíl, vidět z okna a slyšet a nebo být v druhém patru a prostě nevidím neslyším.. Což tak má..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
9.10.12 20:53

Je velký rozdíl, nechat 1,5 leté dítě na zahradě chvíli samotné, zatímco jde mamka udělat svačinu, a nechat 1,5 dítě samo v otevřeném prostředí (ať známém či neznámém).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová